Nourished Journal

Waarom zou je voor natuurlijke ingrediënten kiezen?

Jun 20, 2017

nourished, nourishednederland, ereperez, sansceuticals, cedarandstone, simpleasthat, soapwalla, hurraw, bondiwash, soleoorganics, natuurlijk, duurzaam

Toen we in 2017 met Nourished begonnen, was clean beauty een relatief nieuw concept in Europa en kregen we constant dezelfde vraag van vrienden, klanten en de pers: 'Waarom zou je voor natuurlijke producten gaan?'

Hier is een feit:

De gemiddelde vrouw gebruikt 12 producten per dag op haar huid. Dit stelt haar bloot aan 185 chemicaliën die mogelijk via haar bloedbaan kunnen worden opgenomen... elke dag! - The Environmental Working Group.


Het gaat niet alleen om de chemicaliën in deze producten maar ook om de hoeveelheid die we gebruiken. We gebruiken meer huidverzorgingsproducten en cosmetica dan ooit tevoren!

Die mooie huid van jou is het grootste orgaan van je lichaam! Het is een levende, ademende jas die je helpt bij de warmteregulatie van het lichaam, het uitscheiden van gifstoffen en chemicaliën en absorbeert maar liefst 60% van de chemicaliën die je aanbrengt...

Zoals je ziet is je lichaam een ecosysteem. Alles wat jij eet (verteert) en opsmeert (absorbeert) heeft impact op het vermogen van het lichaam om zichzelf te reguleren, aan te passen, herstellen en gezond te blijven.

Veel van de chemicaliën waar we aan blootgesteld worden door huidverzorging, persoonlijke verzorging en cosmetica producten worden gelinkt aan:

+ Huidallergieën & irritaties

+ Hormonale verstoringen & disbalans

+ Abnormale celvorming & voortplanting

+ Verminderde immuniteit & leverfunctie

Wil je meer weten over onze favo natuurlijke beauty & make-up producten? Lees dan dit artikel: Waarom zou je overstappen op natuurlijke beauty producten?

 

In onze ogen zijn er vele redenen om over te stappen naar natuurlijke huidverzorging- en cosmetica producten.

Natural Beauty

Gezondheid & Welzijn:

Als je iemand vraagt wat hun grootste wens is dan antwoordt de meerderheid; gezond oud worden. De meeste mensen zijn zich bewust van de schadelijke effecten van chemische stoffen en gifstoffen in voeding en maken hierin steeds bewuster een keuze. Men koopt sommige producten biologisch en leest vaker de labels van voedingsmiddelen. Als we onze gezondheid en welzijn écht willen verbeteren en ons lichaam willen onderhouden zou dit voor huidverzorging- en cosmetica producten niet anders moeten zijn. Dit geldt niet alleen voor onszelf, maar ook voor degene die we liefhebben!

 

Het Milieu:

We moeten allemaal ons steentje bijdragen om de vervuiling van het milieu tegen te gaan. Kiezen voor natuurlijke huidverzorging en cosmetica is ook een manier om het milieu te ontlasten. Die nare chemicaliën en gifstoffen worden niet alleen door onze huid geabsorbeerd in onze bloedbaan, maar komen ook terecht in onze waterwegen en op stortplaatsen. Het verminderen van het gebruik van chemisch-beladen producten vermindert de noodzaak om deze te produceren en draagt daardoor bij aan een veiliger, schoner milieu voor de komende generaties.

 

Dierenleed:

Hoewel alternatieve testmethoden bestaan, zijn er nog steeds bedrijven die huidverzorgingsproducten en cosmetica testen op dieren. 'Deze dieren worden gedwongen om chemicaliën te inhaleren en door te slikken. Ze krijgen bijtende gifstoffen opgesmeerd rondom ogen en op hun huid. - PETA'. 

Het gebruik van natuurlijke en diervriendelijke huidverzorgingsproducten en cosmetica is beter voor onze harige vriendjes en onszelf! Kies producten die niet getest zijn op dieren.

 

Een Globale Verandering:

De cosmetische industrie is één van de grootste en meest winstgevende ondernemingen in de wereld. 'Ondanks de economische problemen in de wereld, is de winstgevendheid van de cosmetische industrie gestaag toegenomen met ongeveer 5% per jaar. - Dingle'.

Door te investeren in veilige producten, gebruiken we onze hard verdiende euro’s om ook verandering in de wereld teweeg te brengen. Zo moedigen we grote bedrijven aan om hun productieprocessen aan te passen.

Ironisch genoeg, hebben WIJ de consument de macht. Kennis en positieve acties zijn DE manier om verandering teweeg te brengen. 

Lees hier meer over Nourished oprichters Erin Hawken & Floor Hendriks & waarom ze Nourished zijn begonnen.

Erin & Floor