Nourished Journal

Waarom zou je overstappen op natuurlijke beauty producten?

Nov 15, 2017

nourished, nourishednederland, ereperez, sansceuticals, cedarandstone, simpleasthat, soapwalla, hurraw, bondiwash, soleoorganics, natuurlijk, duurzaam

Hier is een feit: De gemiddelde vrouw gebruikt 12 producten per dag op haar huid. Dit stelt haar bloot aan 185 chemicaliën die mogelijk via haar bloedbaan kunnen worden opgenomen... elke dag! - The Environmental Working Group.


Het gaat niet alleen om de chemicaliën in deze producten maar ook om de hoeveelheid producten die we gebruiken. We gebruiken nu meer huidverzorging en cosmetica dan ooit tevoren! Die mooie huid van jou is het grootste orgaan van je lichaam! Het is een levende, ademende jas die je helpt bij de warmteregulatie van het lichaam, het uitscheiden van gifstoffen en chemicaliën en absorbeert maar liefst 60% van de chemicaliën die je aanbrengt absorbeert... 

Ht nadeel hieraan is dat veel van de chemicaliën waar we dagelijks aan blootgesteld worden, doordat we huidverzorging en cosmetica gebruiken, gelinkt zijn aan:

+ Huidallergieën en irritaties
+ Hormonale verstoringen en disbalans
+ Abnormale celvorming
+ Verminderde immuniteit en leverfunctie


Overstappen naar natuurlijke huidverzorging kan overweldigend zijn en ook duurder lijken. Daarom onze 5 tips om je beauty-routine cleaner en greener te maken:

+ Definieer je ‘waarom'. Of het nu om je eigen gezondheid en welzijn gaat, de impact op het milieu of de wreedheid die de dieren wordt aangedaan. Zodra je beslist waarom je over wil stappen naar natuurlijk producten is het makkelijker om prioriteiten te stellen.
+ Onderwijs jezelf, lees jezelf in! Leer welke ingrediënten je het beste kunt vermijden, en welke veilig zijn.
+ Lees labels. Lees ALTIJD het etiket voordat je een aankoop doet. ‘Nasties’ zoals wij ze noemen, ofwel nare ingrediënten, worden vaak verborgen onder een alternatieve naam of onderaan een ingrediëntenlijst.
+ Laat je niet misleiden door NEPPE natuurlijke producten. Vaak zijn ook producten met ‘Natural’ of ‘Organic’ of ‘Natuurlijk’ of ‘Biologisch’ in hun naam niet natuurlijk of milieuvriendelijk. Door gebruik te maken van deze ‘gezondheidstermen’ en claims kunnen merken klanten gemakkelijk voor de gek houden. Hetzelfde voor vegan, een vegan product hoeft niet natuurlijk te zijn of beter voor het milieu.
+ Verander één product tegelijk. Overstappen naar natuurlijke producten kan overweldigend zijn als je al je make-up en beautyproducten in een keer gaat vervangen. Wij raden aan om je oude en vertrouwde chemische producten, één voor één te vervangen door een ander natuurlijk alternatie.

 

Alhoewel we in de beauty industrie werken, draagt geen van ons beide veel make-up. We zijn allebei meer van de natuurlijke look, en gebruiken daardoor een kleine variatie aan producten. We hebben echter een aantal key-items die we gebruiken om onze beste eigenschappen te highlighten en definiëren. Een aantal van onze favorieten zijn:

Voor je gezicht

Bondi Blush van Ere Perez is de perfecte blush voor een natuurlijke, subtiele, gezonde blush op je wangen met een gouden/parelmoer glans. Gemaakt van rijstpoeder, geeft de Bondi Blush een mooie, zachte, gelijkmatige textuur. Je kunt de blush ook gebruiken om je oogleden een beetje kleur en sparkle te geven. 

Voor je ogen

Oké. Als je eenmaal de BIO Lash Lift Mascara hebt gebruikt ga je niet meer terug naar je oude, chemische mascara. Een wimper liftende mascara gemaakt met een inspirerende 100% vegan en 98% natuurlijk ingrediëntenlijst.

Ontdek onze selectie Clean & Green mascara's: find your perfect clean & mascara here

Lipstick Crayon, Ere Perez, Natuurlijke Lippenstift, Nourished.

Voor je lippen

Voor je lippen: Een van onze dagelijkse favoriete is de getinte Black Cherry tinted lip balm by Hurraw! Deze heeft een heerlijke (natuurlijke ;-) ) kersengeur en een dieprode tint die subtiel genoeg is voor ochtend of middag. Hurraw! Lippenbalsem is 100% natuurlijk, gecertificeerd vegan, gemaakt van Raw-ingredients, non-GMO en 100% gecertificeerde biologisch.


Voor een meer full-glam, full-color look is onze favoriet de Ere Perez Lipstick Coco Crayon in Heart. Gemaakt op basis van kokosnootolie voor extra hydratatie en verzorging om droge lippen tegen te gaan. We houden van deze gewaagde en draagbare kleur voor een meeting, een lunch of een avondje uit. Ere Perez lipsticks zijn gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten, zijn niet giftig en diervriendelijk en ze komen nu als krijtje, waardoor de verpakking geen plastic meer bevat en volledig recyclebaar. 

   

Niet zeker wat de beste lipstick is voor jou? Lees dit artikel: De Perfecte Lipstick Match: Snel en Simpel.