Nourished Journal

Volwassenen Acne is sh*t !

Feb 26, 2020

Nourished, Nourished Nederland, Ere Perez, Sans [ceuticals], {SIMPLE as that}, sans ceuticals, simple as that, eco tan, face tan water, Activato 7 Oil, soapwalla, bondi wash, kester black, jack n jill, pure papaya, papaya, Biologi, Inika, Jonny

Acne, ugh. Is er iets vervelender dan last hebben van acne? Behalve dan het hebben van acne als je volwassen bent.. nachtmerrie! Ik kreeg last van volwassen acne op mijn 37ste nadat ik stopte met de anticonceptiepil. Alle medische specialisten zeiden toen dat het vanzelf wel over zou gaan zodra mijn hormonen weer in balans zouden zijn, maar na 5 jaar had ik nog steeds last van heftige break-outs. Tot ik besloot het hef in eigen handen te nemen.


Waarom krijg ik acne?

 

Na veel onderzoek te hebben gedaan en veel uit te proberen (vaak zonder succes) kwam ik erachter dat mijn acne voornamelijk verergerde door twee dingen: de hygiëne van mijn huid en de huidverzorging die ik gebruikte. Allereerst zorgde ik er zelf voor dat er constant nieuwe bacteriën op mijn huid terecht kwamen doordat ik aan mijn gezicht zat. Ik kneep puistjes uit, pulkte aan velletjes, maar had niet door dat de bacteriën die op mijn vingers zaten de acne alleen maar erger maakte. Daarnaast konden deze bacteriën ook nog eens lekker hun gang gaan doordat ik geen consistente huidverzorgingsroutine had. Wanneer ik mijn huid wel verzorgde, gebruikte ik een toner, cleanser en moisturizer uit de supermarkt. Deze producten stripte mijn huid van zijn natuurlijke oliën. Er ontstond een paradoxaal effect, waarbij mijn huid steeds meer olie produceerde om dit verlies te compenseren en ik vervolgens weer een crème aanbracht die vol zat met siliconen en oppervlakte actieve stoffen die mijn poriën nog meer verstHet zit zo: onze huid is een levend orgaan dat moet kunnen ademen en wanneer je je huid wast met producten die vol zitten met chemicaliën wordt je huid hier niet blij van. Het is het beste als we onze huid verzorgen met producten die de huid niet strippen van haar natuurlijke oliën, zodat er cel vernieuwing kan plaatsvinden en de ophoping van talg en verstopte poriën vermindert.


Wat kan ik het beste voor mijn acne gebruiken?

 

Als het om acne gaat, bestaat er ‘clean skin care’ en ‘Clean Skin Care’. Tijdens mijn acne tijd heb ik zelf ervaren wat voor positieve effecten de Sans [ceuticals] Goji Cleansing Oil heeft gehad op mijn huid. Ik zou dit product dan ook aanbevelen aan iedereen die last heeft van acne. De cleansingoil ‘trekt’ als het ware onzuiverheden en olie uit je poriën, zonder je huid te ontdoen van haar natuurlijke oliën. Ik zou aanraden dit product samen met de Sans [ceuticals] Activator 7 Oil te gebruiken. De Activator 7 oil is rijk aan Vitamine A en versnelt het proces waarbij cel vernieuwing plaatsvindt. En, nieuwe cellen betekent sneller herstel. Om de 3-5 dagen scrub ik mijn gezicht met de Bio Active Exfoliant. Dit product ondersteunt de metabolische functie van de huid en vermindert de ophoping van talg.


Welke andere natuurlijke producten zijn goed tegen acne?

 

Als je het spannend vindt om producten te gebruiken met olie zijn dit een paar opties:

+ Nourished Daily Acne Cleanse Bar - Toen we begonnen met ons merk Nourished Daily, wilde we er zeker van zijn dat we geweldige huidverzorgingsproducten zouden hebben voor zowel de acne huid als andere huidtypes. Ik werd verliefd op de Acne Cleanse Bar om zoveel redenen, maar vooral omdat het zoooo goed werkte tegen mijn acne! Geformuleerd met Tea Tree Olie & Rozemarijn om acne veroorzakende bacteriën te bestrijden en Haver Olie om de ontstoken en geïrriteerde huid te kalmeren. We hebben ook Groene Klei toegevoegd aan deze soap bar omdat het verstopte poriën diep reinigt en de olieproductie te matigt.  

+ Ik ben gek op Wildcrafted Organics Wildberry Honey Cleanse Masker voor een milde AHA-exfoliatie en voor het onttrekken van viezigheid, verstoppingen en toxische stoffen uit mijn huid. Voor een mooie frisse huid :)  

+ De revolutionaire Biology Bc Refresh Cleanser en de Biologi Serums! Om het juiste Biologi Serum voor jouw huid te vinden lees dit artikel: ‘Hoe Gebruik je Biologi: een uitgebreide uitleg over deze revolutionaire serums’. 

+ Eco Sonya Skin Compost 3-Step Skincare Collection   

 

Mijn andere tips zijn:

+ Stop met het aanraken van je gezicht!

 

+ Vervang je kussensloop regelmatig.

 
+ Gebruik je oortjes wanneer je met iemand aan de telefoon zit. Plaats je telefoon niet tegen je gezicht. Enorme bron van bacteriën.


Exfoliate iedere 3-7 dagen zodat je huid nieuwe cellen aanmaakt en je celturnover goed is.


+ Introduce a morning and night skincare ritual with clean skin care and be consistent with it! 

Introduceer een ochtend en avond ritueel voor je huid. Ben consistent! 


+ Gebruik Clean & Green huidverzorging en makeup producten op je gezicht. Je huid kan niet gezonder worden als je er chemische stoffen op blijft smeren.  


+ Zorg dat je make-up kwasten schoon zijn! Lees ons laatste artikel hierover: ‘How To Clean Your Makeup Brushes At Home’


+ Don’t worry, be happy! Stress maakt acne erger!


+ Laat je darmflora testen. Er is een directe link tussen je darmflora, hormonen en imuun systeem!

Ontdek de Acne Huid collectie van Nourished. 

Wil je nog meer weten? Lees dan deze twee artikelen over acneOverwin Volwassenen Acne!&Overwin volwassenen acne - deel 2!