Hoe Biologi te gebruiken: een uitgebreide gids voor de revolutionaire serums

Category

Nourished Journal

Date

Sep 24, 2019

Biologi serums zorgt voor een revolutie in skincare land!

Biologi daagt huidige productie methodes, producenten en marketing uit, het introduceren van Biologi betekent dat je gehele skin-care routine op de schop gaat. 

Als je je overweldigt voelt bij de gedachten dat je je jarenlange beauty routine moet veranderen, dan is dit de perfecte handleiding om te leren hoe jij je huid het beste kunt verzorgen en het meest uit je Biologi serum haalt.

Top tip: Introduceer serums geleidelijk 

De Biologi serums bevatten enkel actieve ingrediënten, en dit gaat nieuw zijn voor je huid. Daarom is het belangrijk dat je de Biologi serums geleidelijk introduceert zodat je huid kan wennen aan dit pure plantenserum.  

Gebruik Biologi om de dag in de eerste week en voel/ ervaar hoe je huid erop reageert. 

ALERT: Skin purge/ huidreiniging 

Wanneer cellen worden blootgesteld aan actieve ingrediënten kan er een purge of reinigingsperiode aanbreken. Chemische/ overbodige ingrediënten worden door je cellen uit de huid geduwd. Hierdoor kun je plekjes, breakouts of een plakkende huid ervaren. Purging is een goed teken! (maar niet super leuk) 

Deze 'purge' of reinigingsperiode kan wel tot 4 weken duren; en soms ontspring je de dans. Purging is een korte termijn effect van het wennen aan de actieve ingrediënten. Het is een cellulair proces en we raden je aan om even door te zetten, want als je door deze fase heen bent dan krijg je een prachtige Glowy Skin! 

Als je huid na 4 weken nog niet rustig is neem dan contact op met ons via hello@nourished.nl zodat we je huidverzorgingsroutine kunnen bespreken en aanbevelingen kunnen doen. 

Dit is onze aanbevolen basic skincare routine:

Ochtend

+ Cleanse - onze persoonlijke favoriet is de Goji Cleansing Oil van Sans [ceuticals]

+ Biologi serum naar keuze

+ Zonnebrand - de {SIMPLE as that} sunscreen is een goede optie als je de Biologi serums gebruikt. 

Avond

+ Verwijder make-up - je kunt dit doen met de Activator 7 Oil van Sans [ceuticals] 

+ Cleanse - onze persoonlijke favoriet is de Goji Cleansing Oil van Sans [ceuticals]

+ Biologi serum naar keuze (kan hetzelfde of een ander serum zijn als je ochtend serum) als je op zoek bent naar extra hydratatie, wacht 5 minuten en breng een aantal druppels van de Br Rosehip Olie van Biologi. 

Één of twee keer per week 

Gebruik een zachte exfoliant tijdens je avondritueel. We hebben vier favorieten uitgelicht: Sans [ceuticals] Bio Active Exfoliant, Eco by Sonya Super Acai Exfoliant, {SIMPLE as that} Exfoliant of de & Desert Lime exfoliant van Edible Beauty. 

Voor specifieke huidproblemen/ klachten is het belangrijk om het juiste serum voor je huid te kiezen. Hier kan ook een trial and error periode aan vooraf gaan, je ontdekt op welke actieve ingrediënten je huid het beste reageert. 

Dit zijn onze aanbevolen serums voor een aantal van de meest voorkomende huidaandoeningen. (ps. van alle serums hebben we MINI's dus testen kan gemakkelijk)

 

ACNE


Bd serum en Bk serum

Geen enkel serum kan acne genezen, maar je kunt wel de roodheid in je huid verminderen, poriën reinigen en ontstekingen veroorzaakt door breakouts minimaliseren. 

Bd bevat tartaric acid, wat werkt als een enzym exfoliant waardoor je huid er fris en glowy uitziet. De anti-oxidanten zullen roodheden en ontstekingen verminderen en littekens verminderen. 

Bk serum is een single-plant extract van de Kakadu plum, rijk aan anti-schimmel, anti-virale en ontstekingsremmende eigenschappen om een ontstoken huid te behandelen en genezen.

Toepassingsrichtlijnen 

Week 1: Introduceer het Bd serum één keer per dag in de avond

Week 2: Wissel Bk en Bd twee keer per dag af

+ Dag 1: Bd ochtend en avond
+ Dag 2: Bk ochtend en avond

Week drie: Bk ochtend en Bd dagelijks in de avond  

 

PIGMENTATIE


Bqk serum

Bqk Radiance serum een een twee-stappen ritueel ontwikkelt om pigmentatie te verminderen en schade aangedaan door de zon te herstellen.  

Radiance morning serum is een puur plantenextract van de Kakadu plum.

Kakadu plum bevat krachtig, plantaardig vitamine C en intense pigmentremmende fytoactieven; ellagic en gallic acid.

Kakadu plum vermindert niet alleen pigmentatie, maar vermindert ook de zichtbare tekenen van veroudering door schade van de zon en maakt het algehele uiterlijk van de huid helderder.

Radiance evening serum is een puur plantenextract van de Quandong.

Quandong bevat rutine en chlorogeenzuur, beide essentiële ingrediënten om roodheid en pigmentatie te verminderen. De fytonutriënten werken ook in synergie met tryptofaan en ferulazuur om verdere vorming van pigment te voorkomen.

Toepassingsrichtlijnen 

Week 1: Introduceer Bf serum eens per dag in de avond (vooral belangrijk als je een hele gevoelige huid hebt. Anders kun je deze stap overslaan). Het Bf serum kan daarna voor het hele lichaam gebruikt worden als super hydraterend body lotion (of kies voor een mini flesje). 

Week 2 en daarna: Wissel Bqk en Bd om de dag af

+ Dag 1: Bd ochtend en avond 
+ Dag 2: Bqk ochtend en avond
+ Herhaal

VETTE HUID


Bd serum

Tartatic acid of Wijnsteenzuur komt van nature voor in de Davidson plum en helpt om de eiwitverbindingen die poriën verstoppen af te breken en zo een vette huid te verminderen. De enzymen in dit serum werken als soort van scrub en balanceren de olie productie van de huid door overtollig talg te cleansen waardoor je huid er minder vettig uitziet. 

Toepassingsrichtlijnen 

Week 1: Introduceer Bd serum één keer per dag in de avond.  

Week 2 en daarna: Wissel Bqk en Bd af en gebruik twee keer per dag:

+ Dag 1: Bd ochtend en avond
+ Dag 2: Bqk ochtend en avond
+ Herhaal

Je kunt er ook voor kiezen om eerst met het Bd serum te starten. 


HYDRATATIE


Bf serum

Een puur plantenextract van de Australische finger lime, Bf serum bevat van nature ferulazuur (ferullic acid) wat je gehele lichaam en gezicht een hydratatie boost geeft. 

Toepassingsrichtlijnen 

+ Week 1: Introduceer Bf serum één keer per dag in de avond  
+ Week 2 en daarna: Gebruik Bf serum twee keer per dag

Optioneel: Gebruik de Br 100% Rosehip Olie na het gebruik van je Biologi Serums (wacht één uur na het aanbrengen van je serum voordat je de pure Rosehip Olie aanbrengt)

 

ZONSCHADE


Bqk en Bd serum

Vitamine C uit een natuurlijke bron verhoogt de collageenproductie om de soepelheid van de huid te verbeteren, fijne lijntjes en rimpels te verminderen, de elasticiteit van de huid te vergroten en donkere kringen te verminderen! De huid lijkt jonger en zal beter gehydrateerd zijn. 
Het Bk-serum is in eerste instantie ontwikkelt als oogserum, maar kan ook over het gehele gezicht worden gebruikt om specifieke ouderdomsvlekjes en fijne lijntjes aan te pakken.

Toepassingsrichtlijnen 

Week 1: Introduceer Bqk serum één keer per dag in de avond 

Week 2 en daarna: wissel Bd en Bqk af:

+ Dag 1: Bd ochtend en avond
+ Dag 2: Bqk ochtend en avond

Optioneel: Gebruik het Bk serum (uit de bqk set) rondom de ogen (let er wel op dat je de serums niet over elkaar heen aanbrengt), je kunt het Bk serum ook over je gehele gezicht gebruiken. (PRE-MATURE) ANTI-AGING OF RIMPELS

Bm serum en Bqk of Bd serum

Aminozuren zijn de bouwstenen voor antioxidanten die onze cellen beschermen. Bescherming tegen beschadigde cellen en ontstekingen beschermt ons tegen tekenen van veroudering. Aminozuren verminderen roodheid en irritatie wat leidt tot een egale en soepele huid.
Bm Regenerate Anti-Aging serum biedt bescherming tegen veroudering, aangezien dit serum rijk is aan aminozuren: Athocyanine stimuleert de productie van collageen en herstelt huidbeschadiging, Rutine verbetert de flexibiliteit van de huid en minimaliseert rimpels en fijne lijntjes, Chlorogeenzuur beschermt tegen UV-straling en egaliseert je teint, vermindert pigmentvlekken en tekenen van veroudering.

Toepassingsrichtlijnen

Week 1: Introduceer Bm serum één keer per dag in de avond

Week 2 en daarna: wissel Bm en Bd of Bqk af:

+ Dag 1: Bm ochtend en avond
+ Dag 2: Bqk of Bk serum ochtend en avond

GESENSIBILISEERDE OF GEVOELIGE HUID


Bf serum

Herstel de barrière functie met het dagelijks gebruik van het Bf serum, een natuurlijke bron van tryptofaan, en het alfa-aminozuur welke als bouwstenen werken voor je cellen. 

Toepassingsrichtlijnen 

Weeks 1 en 2: Introduceer Bf serum één keer per dag in de avond 

Week 3 en daarna: Wissel Bf en Bqk af:

+ Dag 1: Bf ochtend en avond
+ Dag 2: Bqk ochtend en avond
+ Herhaal

 

NOG MEER TIPS VOOR HET GEBRUIK VAN JE BIOLOGI SERUM

 

+ Smeer de serums niet over elkaar heen

Serums over elkaar heen smeren kan de actieve ingrediënten minder actief maken in plaats van ze effectiever te maken. Als je de voordelen van twee serums wilt hebben, gebruik je er 's ochtends één en 's avonds één. 

Als je het Bk oogserum gebruikt, gebruik ¼ pompje rondom je ogen en breng het andere serum aan zonder deze te mengen met het bk oogserum! 

 

+ Zorg ervoor dat je handen en gezicht altijd droog zijn wanneer je het serum aanbrengt

Wanneer actieve ingrediënten in contact komen met water, kan dit hun potentie teniet doen, waardoor ze minder effectief worden. Zorg ervoor dat handen en gezicht droog zijn voordat je serums aanbrengt. Als je onlangs je gezicht hebt gereinigd, wacht dan vijf tot tien minuten voordat je het serum aanbrengt.

 

+ Weg met je moisturizer
We krijgen vaak de vraag of je nog steeds een vochtinbrengende crème nodig hebt, en het antwoord is NEE. Biologi-serums zijn multifunctioneel, wat betekent dat ze een aantal verschillende huidverzorgingsproblemen aanpakken terwijl ze je huid hydrateren en in balans brengen. Het gebruik van een vochtinbrengende crème/ moisturizer in combinatie met Biologi verstopt de poriën waardoor actieve ingrediënten niet diep in de huidlagen kunnen doordringen waardoor de krachtige, actieve ingrediënten niet volledig hun werk kunnen doen. Wanneer je Biologi gebruikt, heb je geen vochtinbrengende crème meer nodig.

Als je nog vragen hebt over de Biologi Serums, helpen wij je graag verder! Stuur ons een e-mail met je Q's via hello@nourished.nl of stuur ons een DM op Instagram Nourished_EU

 

Ontdek de volledige Biologi plantaardige serumcollectie bij Nourished.  

 

 

 

 

Gerelateerd aan artikel

Nourished | Nourished X Romy | Luxurious Dry Shampoo + Styling Powder + Scalp Treatment | Hair + Scalp Treatment Oil | Hair Oil | Haarolie | Dry Shampoo | Romy Boomsma | Natuurlijke Haarverzorging | Droogshampoo | Romy Boomsma Droogshampoo

Droogshampoo + Styling Powder + Scalp Treatment (spuitbus)

Nourished

€22.00

Mask Created with Sketch.
Sans[ceuticals] en Nourished Nederland, Official Sans[ceuticals] distributor, PH + Shine corrector, natural haircair, natuurlijke haarverzorging, natuurlijke haarstyling, haarserum, natuurlijke shampoo, biologische shampoo, gezond en natuurlijk haar met Sans[ceuticals], Moisture + protein infusion, volumising hair wash, nourishing hair wash, balancing hair wash, Sans[ceuticals] body wash, Sans[ceuticals] Activator 7 Body+hair+face oil

Activator 7 Body + Hair + Face Oil

Sans [ceuticals]

€39.00

Mask Created with Sketch.
Nourished | Nourished X Romy | Luxurious Dry Shampoo + Styling Powder + Scalp Treatment | Hair + Scalp Treatment Oil | Hair Oil | Haarolie | Dry Shampoo | Romy Boomsma | Natuurlijke Haarverzorging

Droogshampoo + Styling Powder + Scalp Treatment (kartonnen shaker)

Nourished

€19.00

Mask Created with Sketch.
Nourished | Nourished X Romy | Luxurious Dry Shampoo + Styling Powder + Scalp Treatment | Hair + Scalp Treatment Oil | Hair Oil | Haarolie | Dry Shampoo | Romy Boomsma | Natuurlijke Haarverzorging | Droogshampoo | Romy Boomsma Droogshampoo

Luxurious Hair + Scalp Treatment Olie

Nourished

€25.00

Mask Created with Sketch.
Biologi, face serum, Biologi Nederland, Biologi x Nourished.nl, Nourished.nl, BF biologi Body Serum, Bd biologi Face Serum, Bk biologi Eye Serum, Bl nourish lip serum, biologi europe, 100% active skincare, acne remedie, natuurlijke creme tegen acne, BM regenerate Anti-Aging Serum, Anti-aging.

Bf - Restore Face & Body Serum

Biologi

Vanaf €10.40

Mask Created with Sketch.
Nourished | Nourished X Romy | Luxurious Dry Shampoo + Styling Powder + Scalp Treatment | Hair + Scalp Treatment Oil | Hair Oil | Haarolie | Dry Shampoo | Romy Boomsma | Natuurlijke Haarverzorging | best hair day ever set

Best Hair Day Ever Set

Nourished

€44.65

Mask Created with Sketch.
Sans[ceuticals] en Nourished Nederland, Official Sans[ceuticals] distributor, PH + Shine corrector, natural haircair, natuurlijke haarverzorging, natuurlijke haarstyling, haarserum, natuurlijke shampoo, biologische shampoo, gezond en natuurlijk haar met Sans[ceuticals], Moisture + protein infusion, volumising hair wash, nourishing hair wash, balancing hair wash, Sans[ceuticals] body wash, Sans[ceuticals] Goji Body & Face Cleansing Oil

Goji Body & Face Cleansing Oil

Sans [ceuticals]

€37.00

Mask Created with Sketch.
Simple As That - Nourished Nederland, {Simple As That} Moisturizer, Kokosolie, jojobaolie, natuurlijke moisturizer, natuurlijke huidverzorging, vegan huidverzorging, australian made, Simple as That Moisturizer, nourished nederland, 100% biologische huidverzorging, groene drogist, milieuvriendelijke huidverzorging, natuurlijke cometica, vegan makeup, duurzaam ondernemen, groene webshop, Romy Boomsma Favoriet

Moisturizer

{SIMPLE as that}

€20.25

Mask Created with Sketch.
Sans[ceuticals] en Nourished Nederland, Official Sans[ceuticals] distributor, PH + Shine corrector, natural haircair, natuurlijke haarverzorging, natuurlijke haarstyling, haarserum, natuurlijke shampoo, biologische shampoo, gezond en natuurlijk haar met Sans[ceuticals], Moisture + protein infusion, volumising hair wash, nourishing hair wash, balancing hair wash, Sans[ceuticals] body wash, Sans[ceuticals] Hydratant+

Nourishing Hair Hydratant Ultra+ Haar Treatment

Sans [ceuticals]

€24.00

Mask Created with Sketch.
Complexion Perfection Duo

Complexion Perfection Duo

Sans [ceuticals]

€72.20

Mask Created with Sketch.