Nourished Journal

Haal Het Meeste Uit Je Biologi Serum

Nov 01, 2019

Nourished, Nourished Nederland, Ere Perez, Sans [ceuticals], {SIMPLE as that}, sans ceuticals, simple as that, eco tan, face tan water, hurraw, soapwalla, bondi wash, kester black, jack n jill, pure papaya, papaya, Biologi, Inika, Inika Organic

Biologi serums brengen een revolutie teweeg in de manier waarop consumenten huidverzorging zien.

 

Biologi doet het anders! Ze dagen conventionele methodes, producten en marketing uit. Het introduceren van Biologi betekent een totale transformatie van je dagelijkse huidverzorgingsroutine en de producten die je hierbij gebruikt. De serums van Biologi zijn anders dan alle andere huidverzorgingsproducten die je ooit hebt geprobeerd. Ze zullen er niet alleen anders uitzien en anders voelen maar ook anders werken dan je gewend bent. Het is dus heel logisch dat dit niet altijd zonder slag of stoot gaat, maar oefening baart kunst! Om jou alvast moeite te besparen hebben wij hier een aantal tips voor je op een rij gezet voor het optimaal gebruik van deze revolutionaire serums en het bereiken van de beste resultaten voor jouw huid! 

 

Top tip: Introduceer de serums geleidelijk

De Biologi serums zijn 100% actief, en het is onwaarschijnlijk dat je huid eerder aan dit niveau van active ingrediënten is blootgesteld. We raden je daarom aan om Biologi geleidelijk te introduceren om je huid de kans te geven om te reageren op het pure plantenserum. 


Gebruik het Biologi Bf Serum iedere tweede dag gedurende de eerste week en bekijk hoe je huid hierop reageert. Ga dagelijks door met het Bf serum totdat de gehele fles op is. Daarna kun je overstappen op het dagelijks afwisselen van het Bd, Bk, Bqk en Bm serum. De namen kunnen een beetje verwarrend zijn... in feite kan elk serum over het hele gezicht worden gebruikt en we raden je aan ze op deze manier te gebruiken.

Hier is onze aanbevolen dagelijkse huidverzorgingsroutine: 

Ochtend

+ Reinigen - gebruik de Bc Refresh Cleanser op een droge huid 

+ Biologi serum naar keuze

+ Zonnebrandcrème - de Daily Face + Body Sunscreen Lotion SPF50 van Nourished Daily is een goede optie wanneer je de Biologi Serums gebruikt.

+ Wacht minimaal 10 minuten na het aanbrengen van je Biologi serum voordat je zonnebrand of make-up gebruikt.

Avond

+ Verwijder make-up - je kunt hiervoor de Activator 7 Oil van Sans [ceuticals] gebruiken of de Goji Cleanser

+ Reinigen - gebruik de Bc Refresh Cleanser 

+ Biologi serum naar keuze (kan hetzelfde of een ander serum dan het ochtend serum zijn). Ben je op zoek naar extra hydratatie, wacht dan 5 minuten na het aanbrengen van je serum en breng hierover een paar druppels van de Br Organic Rosehip Oil aan.


Een of twee keer per week

Voeg een milde exfoliant toe aan je avondroutine, we hebben drie favorieten hier bij Nourished: Sans [ceuticals] Bio Active ExfoliantINIKA Organic Phytofuse Renew Caviar Lime Exfoliator, Ipsum Skin Enzyme MicroPolish


VERDERE TIPS VOOR HET GEBRUIK VAN BIOLOGI

+ Breng de serums niet over elkaar aan

Door de serums over elkaar aan te brengen kunnen de actieve ingrediënten worden geëlimineerd in plaats van ze effectiever te maken. Als je de voordelen van twee serums wilt hebben, gebruik er dan één 's ochtends en één  s avonds of gebruik ze op afwisselende dagen.

Gebruik je het  Bk serum als oogserum, breng dan ¼  pompje aan rondom de ogen en gebruik het andere serum over het gezicht, let op dat je hierbij het serum niet nogmaals op de huid rondom je ogen aanbrengt. We raden meestal aan om het Bk serum over het hele gezicht te gebruiken en deze af te wisselen met het Bd serum. 

 

+ Zorg er altijd voor dat je gezicht en handen compleet droog zijn voor je de serums aanbrengt. 

Omdat de serums uit puur planten extracten bestaan zijn deze water oplosbaar. Wanneer de actieve ingrediënten in contact komen met water kan dit de werking aantasten waardoor ze minder effectief worden. Zorg ervoor dat je handen en gezicht volledig droog zijn voor je het serum gebruikt. Heb je je gezicht net gereinigd? Wacht dan nog zo'n 5 tot 10 minuten voordat je het serum aanbrengt.

 

+ Weg met je moisturiser

We krijgen vaak de vraag of je na het gebruik van de Biologi serums nog een moisturiser nodig hebt, het antwoord is NEE! Biologi serums kunnen voor meerdere doeleinden worden gebruikt, wat betekent dat ze een reeks huidverzorgingsproblemen aanpakken terwijl ze de huid hydrateren en in balans brengen. Het gebruik van een vochtinbrengende crème in combinatie met Biologi zal de poriën verstoppen waardoor de actieve ingrediënten niet meer diep in de huidlagen kunnen doordringen en hun krachtige werking verloren gaat.


+ Specifieke huidproblemen

Het is belangrijk om het serum te vinden dat werkt voor jouw persoonlijke huidtype. Het kost soms tijd om te experimenteren wat het beste voor jou werkt en hoe je huid op de actieve ingrediënten van de serums reageert. Bekijk ons artikel  How To Use Biologi Guide voor onze aanbevelingen bij specifieke huidaandoeningen. 


Let op: 'Huidzuiveringsfase'

Wanneer huidcellen voor het eerst worden blootgesteld aan actieve ingrediënten, kan er een 'detox' proces optreden. Dit zijn de gifstoffen die uit de cellen worden verdreven, en hoewel je bultjes, puistjes of een plakkerige textuur op de huid kunt ervaren, zijn deze detox verschijnselen absoluut een goede zaak!

Deze zuivering van de huid kan vier tot zes weken duren (helaas soms weleens, in hoeverre je verschijnselen zult ervaren verschilt per persoon, sommige merken er zelfs niks van.

Deze detox verschijnselen zijn een korte termijneffect van het gebruik van actieve stoffen om de huid op cellulair niveau te behandelen. We raden je aan om door te zetten wanneer je deze verschijnselen ervaart, als je huid eenmaal volledig is gezuiverd; blijft je uiteindelijk achter met een gehydrateerde, stralende huid.

Wanneer je na 4 tot 6 weken nog steeds last hebt van deze 'detox' effecten neem dan contact met ons op hello@nourished.nl zodat we samen naar jouw huidverzorgingsroutine kunnen kijken en verdere aanbevelingen kunnen doen. 


Let op: plakkerige huid

Sommige mensen kunnen een plakkerige huid ervaren wanneer ze voor het eerst Biologi serums gebruiken. Dit is heel normaal en betekent dat je Biologi serum zijn werk doen. 

We leggen het voor je uit - Als je naar huidcellen kijkt, bestaat de buitenwand van een huidcel uit suikers. Wanneer de huid beschadigd is, zijn de buitenwanden van de cellen gebroken. Wanneer je Biologi aanbrengt, gaat het serum direct naar het midden van de huidcel, vult het aan en repareert de buitenwand van de cel. Het zal dan de oude beschadigde celwanden (die gemaakt zijn van suikers) afwerpen. Daarom word je huid plakkerig. Het betekent dat je huid zichzelf herstelt, en dit voel je letterlijk! Eigenlijk best gaaf toch?


Eenmaal hersteld, beginnen de bovenste lagen van de opperhuid beter te functioneren waardoor het serum dieper zal doordringen en werken op de onderste lagen van de huid, dit is wanneer je de plakkerigheid niet meer merkt. Er is zeker een aanpassingsperiode wanneer je deze revolutionaire serums gaat gebruiken. Het zijn 100% actieve plantenextracten, dus je kunt je voorstellen dat ze behoorlijk krachtig zijn!


Verdere vragen ? 

Heb je nog verdere vragen over de  Biologi Serums dan helpen wij je graag! Stuur ons een mail naar hello@nourished.nl met jouw vraag. Wij komen hier dan zo snel mogelijk bij je op terug!