Nourished Journal

Bereid je haar voor op de zon, zee & surf-pret

May 17, 2023

Prepare your hair for sun, sea, surf!

Een dag strand is heerlijk ontspannen en het perfecte moment om je batterij weer helemaal op te laden. Lekker een boekje lezen, een zandkasteel bouwen of misschien wel een actieve hobby ondernemen zoals suppen of surfen. Het geluid van de golven en even helemaal niks met het zonnetje aan de hemel is heerlijk voor onze geest, maar helaas een stuk minder fijn voor onze haren. Het zeezout slaat namelijk op je haren en door de warmte en droogte van de zon verliest je haar snel haar benodigde vocht, lipiden en proteïnen. Deze 3 zijn erg belangrijk voor het behoud van gezond glanzend haar.

Het is daarom erg belangrijk om je haren te preppen voordat je aan je dagje strand begint. Zo houd je je haren gezond en kun je met een gerust hart genieten van het strand en de zee. Wij hebben de beste tips en tricks voor je op een rijtje gezet. 

Summer Hat |  Prepare your hair for a beach day | Nourished | Hair Care

 

Zomerhoed

De zomerhoed is het perfecte accessoire dat je absoluut met je mee wil nemen naar het strand. Naast dat het heel leuk staat en je beach look af maakt is het daarbij ook nog eens een perfecte bescherming voor je lokken & hoofdhuid! Ben je geen hoeden mens, niks aan de hand, een pet heeft dezelfde functie, zolang je je haren en hoofdhuid maar goed bedekt. De zonnestralen drogen je haren niet alleen uit maar de UVA en UVB stralen zorgen ook voor zonschade en kunnen je gevoelige hoofdhuid zelfs heel gemakkelijk verbranden en dat is echt geen pretje. Iets wat je dus heel gemakkelijk kunt voorkomen door het dragen van een hoed of pet. Daarnaast is het beste kapsel voor je haren een vlecht of twee, als je dat leuker vindt. Erg handig want het zit de hele dag op zijn plek en hierbij blijven je haren het beste beschermd. Gemakkelijke aanpassingen die een grote impact hebben op de gezondheid van je haren. 

Sans ceuticals Hair Hydratant Ultra+ & pH + Shine Corrector

Leave-in haarmasker

Voordat je naar het strand gaat is de tip om je haren te beschermen door een leave-in product in je haren aan te brengen zoals de Hair Hydratant Ultra+ van Sans [ceuticals] of een verzorgende haarolie zoals de Luxurious Hair + Scalp Treatment Oil van NourisedxRomy. Hiermee breng je een extra laagje aan waardoor je haren de benodigde voedingsstoffen beter vasthouden. Als finishing touch kun je de Hair Hydratant Ultra+ combineren met de Ph + Shine Corrector. Spray dit krachtige haarproduct over het leave-in haarmasker en kam je haren door. Deze spray zorgt ervoor dat je haarvezels sluiten en hierdoor het vocht goed vasthoudt. Maak vervolgens een vlecht en je bent klaar voor de stranddag.

Uitspoelen & nazorg

Op het strand aangekomen is het verstandig het zeewater zoveel mogelijk te vermijden. Mocht je toch een duik nemen en koppie onder gaan, spoel dan eerst je haren schoon met water uit een buiten douche, of neem een plantenspuit mee gevuld met schoon water om je haar hiermee te bevochtigen. Nadat je uit het zeewater komt is het belangrijk om weer zo snel mogelijk je haren te spoelen met schoon water. Zo slaat het zeezout minder snel op je haren. Zodra je thuiskomt van je stranddag is het belangrijk je haren extra liefde te geven door middel van een voedende haarbehandeling. Gebruik een voedende shampoo, conditioner en eindig met een haarmasker. Zo herstel je je haren en voeg je het verloren vocht toe aan je lokken. Maak er een spa momentje van, even wat extra me-time. Wil je je stralende lokken behouden, dan is een zijden kussensloop je nieuwe beste vriend. De zijden kussenslopen van Dore & Rose zijn namelijk zacht voor je haren en zorgen ervoor dat deze je haren niet afbreken. Als leuk extratje zijn deze zijden kussenslopen ook nog eens goed voor je huid vanwege de antibacteriële functie. Een belangrijke essential voor het behoud van gezonde haren en huid.

Zo, met deze tips ben jij helemaal klaar voor die zonovergoten zomerdagen aan het strand en kom je de zomer door met zachte gezonde lokken. Mocht je ook je haren chloor-proof willen maken, lees dan het artikel over de chloor aanval op je haren. Voor al je vragen kun je ons een berichtje sturen via Instagram, webchat of e-mail, wij helpen je graag.

Liefs,

Team Nourished