Nourished Journal

Overwin volwassenen acne - deel 2!

Jan 23, 2019

nourished, nourishednederland, ereperez, sansceuticals, cedarandstone, simpleasthat, soapwalla, hurraw, bondiwash, soleoorganics, natuurlijk, duurzaam

Na de vele reactie op mijn eerste artikel over acne bij volwassenen heb ik besloten een tweede artikel te schrijven, waarin ik enkele vragen beantwoord en meer details vertel over mijn persoonlijke ervaring en een breder scala aan producten uitlicht die mogelijk kunnen helpen.

Het verhaal 

In het kort... volwassen acne sucks! Ik voel met jullie mee en zoals ik in mijn laatste artikel schrijf, heb ik er sinds mijn tienerjaren in verschillende mate last van en ik heb er echt mee geworsteld. Mijn acne werd erger toen ik 30 jaar oud was en in Nederland woonde en werd getriggered om te stoppen met de anticonceptiepil. Er vond een enorme hormonale verschuiving plaats in mijn lichaam tijdens deze periode, maar alle door mij geraadpleegde artsen zeiden dat na een paar maanden mijn lichaam zou terugkeren naar zijn natuurlijke ritme. 6-7 jaar later worstelde ik nog steeds met een slechte huid, dus er was duidelijk meer aan de hand.

Hygiëne

Zoals uitgelegd in mijn vorige artikel, was het ontwikkelen van een strikte routine rondom huidhygiëne een doorbraak (en een openbaring) voor mij. Ik had significant minder puistjes met slechts deze ene verandering. Ik besefte dat ik mijn gezicht HEEL VAAK aanraakte, waardoor bacteriën verspreidde die bijdragen aan acne en zo overal op mijn gezicht terecht kwamen. Dit was iets wat ik constant deed, maar wel onbewust. En dus probeerde ik bewustzijn te creëren rondom het niet aanraken van mijn gezicht. Daarnaast verschoonde ik mijn kussensloop om de 3-4 dagen om te zorgen dat deze super schoon was zodat er geen bacteriën op mijn gezicht zouden verspreidde via mijn kussensloop.

 

Ik had nog een openbaring die mijn volwassenen acne veranderde... Ik besefte mij hoe smerig onze mobiele telefoons zijn! Denk er maar eens over na, je raakt ze de hele dag aan zonder je handen te wassen, stop ze in je tas, ze vallen op de grond, andere mensen raken ze aan, je kinderen raken ze aan, sommige mensen nemen ze zelfs mee naar het toilet... EN DAN plaatsen we ze tegen de huid van ons gezicht om te bellen ... EEEK! Hiermee ben ik gestopt! Ik bel tegenwoordig altijd met via een koptelefoontje.

 

Deze volwassenen acne fase begon tijdens een behoorlijk stressvolle periode in mijn leven en ik begon ook een verband te zien tussen stress en de ernst van mijn puistjes. Hoewel ik de stressvolle gebeurtenissen niet kon controleren, kon ik er wel voor zorgen dat ik genoeg slaap kreeg, goed ademde, mediteerde en ging sporten om mijn cortisolspiegels te controleren. Ik ondervond dat gezond eten en voldoende drinken ook hielpen, maar huidhygiëne en stressmanagement waren voor mij de twee grootste veranderingen en de belangrijkste veranderingen om mijn acne te verminderen.

Producten

Voor een droge acne huid, (dit is wat ik heb) zou ik de Goji Cleansing Oil en de Activator 7 Oil van Sans [ceuticals] absoluut aanbevelen. Ze zullen de droge huid echt verbeteren, maar zitten ook vol met vitamine E en vitamine A, die huidvernieuwing en celreparatie stimuleren. Daarnaast verbetert de huidelasticiteit en wordt de collageenproductie gestimuleerd en vermindert pigmentatie en roodheid. Deze producten waren voor mij een absoluut wondermiddel en deze vitaminerijke producten zijn ook geweldig voor huidaandoeningen zoals psoriasis, dermatitis en eczeem.

Ik wissel nu ook af tussen de Goji Cleansing Oil in de avond (omdat het ook helpt om oogmake-up te verwijderen!) en onze Nourished Daily Acne Cleanse Bar in de ochtenden. De Acne Cleanse Bar is een prachtige soap bar cleanser, geformuleerd met Tee Tree Olie & Rozemarijn die synergetisch werken om acne veroorzakende bacteriën te doden. Haverolie kalmeert de ontstoken en geïrriteerde huid en Groene Klei helpt om diep verstopte poriën te reinigen. Deze soap bar cleanser is niet alleen goed voor je acne, het is ook een prachtig zero-waste & milieubewust natuurlijk huidverzorgingsproduct.
 
Soms merk ik dat ik de Activator 7 Oil overdag niet wil dragen, bijvoorbeeld als het te warm is en ik weet dat ik ga zweten, en ook omdat ik lange wimpers heb waardoor mijn mascara soms uitloopt. Op deze warme Australische, zweetdagen ;) gebruik ik de Bc Refresh Cleanser en de Bd Luminosity Serum Let op, als je nieuw bent met Biologi serums raden wij je aan te beginnen met het Bf Serum en na afloop over te stappen op het Bd Serum om je huid te laten wennen aan de natuurlijke actieve ingrediënten). Deze producten zijn speciaal ontworpen voor een vette huid, een acne-gevoelige huid en een gecombineerde huid. Ze werken om de olieproductie te verminderen, poriën te ontstoppen en roodheid en ontsteking te verminderen en helpen je huid op een natuurlijke wijze te herstellen.

 

Deze 4 producten hebben het grootste verschil gemaakt voor mijn volwassen acne, maar ze zijn niet de enige natuurlijke opties die je hebt. Hieronder heb ik een aantal andere prachtige, natuurlijke, vegan producten samen met hun eigenschappen vermeld die kunnen helpen bij het elimineren van volwassenen acne.

 

Biologi Serums:

 

Om te beginnen met Bc Refresh Cleanser. 's werelds eerste single-ingredient Cleanser. Deze cleanser maakt gebruik van de ongelooflijke kracht van soapberry-extract om de huid zacht maar effectief te reinigen. Bomvol met natuurlijke actieve ingrediënten die onzuiverheden verwijderen en de huid fris, schoon en glad maken .  Tegen acne raden we aan om het Bk en Bd serums af te wisselen! Het Bk serum is puur Kakadu Plum extract wat helpt om verkleuring van de huid en oneffenheden op te lossen/ genezen. Het is gelabeld als een oogserum maar het kan voor het gehele gezicht gebruikt worden. Dit serum zal je huid ophelderen, hydrateren en geeft een mooie, overall glow. Daarnaast is het fijn op littekens en tegen pigmentatie. Het Bd serum wordt geperst uit de Davidson Plum en de actieve ingrediënten verminderen ontstekingen en roodheden geassocieerd of veroorzaakt door acne. Maakt poriën schoon waardoor 'breakouts' minder snel voorkomen of de hevigheid ervan verminderen.

We raden aan het Bk serum in de ochtend te gebruiken en het Bd serum in de avond.

 

Wildcrafted Organics - Neroli Reinigingsolie

 

Deze 100% natuurlijke, zijdezachte olie reinigt niet alleen de poriën grondig en lost zelfs de meest hardnekkige make-up resten op, maar zorgt ook voor een moment van rust om volledig te ontspannen na een drukke dag en laat jou en je huid weer volledig in balans en schoon achter.
De natuurlijke actieve ingrediënten werken samen om onzuiverheden te verwijderen, de poriën diep te reinigen en te verkleinen zonder je huid uit te drogen. Wat resulteert in een schone en gezonde huid.

  

Ere Perez - Ginkgo Micellar Water:


Dit Micellar Water bevat moleculen die micellen worden genoemd welke vuil en olie vangen en verwijderen zonder dat je kraanwater hoeft te gebruiken op je gezicht. Micellair water is een geweldig alternatief voor andere gezichtsreinigers. Met hydraterende aloë vera en antioxidant-rijk ginkgo biloba voor een gebalanceerde complexie. De Micellar Water laat de huid zacht en soepel aanvoelen. Deze kalmerende formule is ideaal voor gevoelige huidtypen, omdat deze formule de huid niet uitdroogt en alcoholvrij is met een 100% natuurlijke geur.

 

Ere Perez - Arnica Concealer:

De concealer van Ere Perez heeft super powers! Gemaakt met natuurlijk Arnica, bekend om de antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen. De concealer dekt niet alleen, maar kalmeert ook het ontstoken/ geïrriteerde gebied en helpt bij de genezing van de huid.
Deze musthave bedekt donkere kringen, vlekken, roodheid, pigmentatie en inconsistenties in je huid. Zorgt voor een volledige dekking, maar is zo licht als lucht, zodoende vergeet je dat je huid niet altijd perfect is!

 

Ere Perez - Translucent Corn Powder:

Verban een glimmende, glanzende huid met deze ultra-lichtgewicht doorschijnende poeder die van nature olie en vet absorbeert. Gemaakt met maïspoeder, er is geen betere manier om overmatig vocht/zweet op je huid tegen te gaan. Deze multifunctionele poeder is perfect om een glanzende huid onder controle te krijgen, kan gebruikt worden als finisher over foundation of om make-up ‘vast te zetten’. Gebruik over oogschaduw en lipstick zodat je make-up de hele avond perfect blijft zitten.

Deze geweldige poeder werkt als een Instagram filter en blurt imperfecties op je huid. Voor een egale huid & look.

 

Sans [ceuticals] - Bio Active Exfoliant:

Deze Bio Active Body Exfoliant is geformuleerd met bamboe-korrels welke geschikt zijn voor het gezicht & lichaam. Geschikt om je huid zacht maar effectief te exfoliëren en verzachten, bevat geen Micro-beads!
Het gebruik van een Exfoliant is essentieel om te voorkomen dat dode huidcellen opbouwen en maximaliseert de opname van je huidverzorgingsproducten. Deze Exfoliant van Sans [ceuticals] bevat een combinatie van stimulerende en voedende ingrediënten om je huid stralend en fluweelzacht te laten aanvoelen.
Tip: gebruik niet tijdens een acne uitbraak! De beste tijd om te exfoliëren is na een acne uitbraak. Scrub je gezicht voorzichtig 1x per week.

 

Three Warriors - Face Tan Aqua Mist:

 

Deze revolutionaire gezichtsbruiner is een vloeibare, 100% natuurlijke zelfbruiner speciaal voor gezicht en decollete. De Three Warriors Face Tan Aqua Mist werkt als een toner en geeft een prachtige sun-kissed glow. Een zelfbruiner in de vorm van een mistspray met een diepe, opbouwbaren dekking. Vervang je foundation en gebruik als primer of finishing spray voor je make-up.
Gemaakt met Rozen Olie en Aloë Vera om de huid te hydrateren en te voeden plus Tasmaanse Olijfolie welke de huid beschermt tegen UV-gerelateerde veroudering dankzij het hoge gehalte antioxidanten. De geur van Roos, Jasmijn en Vanille maakt de Face Tan Aqua Mist een absoluut genot om te gebruiken. 

Ontdek de Acne Huid collectie bij Nourished. 

 

Lees hier meer over hoe je acne op natuurlijke wijze kunt bestrijden