Nourished Journal

Cyclical Living

Mar 09, 2023

menstruation, period, menstruatie, vrouw, Nourished

Vele dames die menstrueren zullen dit als iets vervelends ervaren. Maar wat als wij nu zeggen dat je hier ook juist gebruik van kan maken? Het begrijpen van je menstruatiecyclus, dat is waar het omdraait bij ‘Cyclical Living’. In dit artikel vertellen we je meer over deze trend en hoe jij hier gebruik van kunt maken.

Grip krijgen op je cyclus

Het begint met inzicht krijgen in jouw cyclus. Dat houdt in om deze goed bij te houden en te weten wat er wanneer gebeurt in je lichaam. Dit kan bijvoorbeeld door middel van verschillende apps die hiervoor ontworpen zijn. Onze hormonen hebben veel invloed op ons lijf. Het is dus alleen maar waardevol om deze te leren begrijpen en hier mee om te gaan, toch? We zullen je eerst iets meer informatie geven over ‘Cyclical Living’.

Menstruatie, Nourished, Natuurlijk, Menstruatiecup recycled plastic

Je kent het misschien wel de ene week zit je vol energie, dan ben je super productief en voelt het alsof je alles aankan. Terwijl je de andere week snel moe en somber bent. Dit kan dus te maken hebben met in welke fase van je menstruatiecyclus je op dat moment zit. Dit komt omdat er 4 fasen zijn binnen je menstruatiecyclus en deze hebben door de hormonen, allemaal een eigen invloed op jou. Door hier dus meer inzicht in te krijgen weet je beter wanneer je wat ervaart en hoe je hiermee kan omgaan. Je kan hierbij rekening houden in je dagelijkse planning, zodat je met minder ongemak kunt leven.

De menstruatiecyclus kan worden opgedeeld in twee hoofdfases. Namelijk de folliculaire fase, dit is het begin van je menstruatie. En de luteale fase, dit is de periode van ovulatie. Binnen de hoofdfases zijn 4 periodes, deze worden aangeduid met de 4 seizoenen. Interesse gekregen? Klik door voor meer informatie over de periodes van je menstruatiecyclus.

Is je interesse gewekt om hier meer over te lezen…? Lees dan: 'De vier fases van jouw menstruatiecyclus'

Must have menstruatie producten bij Nourished:

grace & green, menstruation, period, vrouw, menstruatie, Nourished

  • Grace & Green, menstruatiecup. Deze cups zijn gemaakt van siliconen van medische kwaliteit. Het biedt superieure, lekvrije bescherming en zorgt voor een stressvrije periode!
  • Yoni tampons. Yoni heeft duurzame & hypoallergene tampons ontwikkeld zonder gebruik van chemicaliën en plastic folie!
  • Yoni menstruatie ondergoed. Dit herbruikbare menstruatiebestendige ondergoed is gemaakt van 100% biologisch katoen, wat zorgt voor ultiem comfort en voelt aan als normaal ondergoed.

Hopelijk vonden jullie het leuk dit te lezen. Als er nog vragen zijn kun je ons altijd een berichtje sturen, happy to help!