Nourished Journal

Woman of Nourished | Sue Soussain

Sep 23, 2021

sue soussain, colourmesue, woman of nourished, hair, hairdresser, colorista, nourished x romy, cruelty-free, animal lover, clean beauty, natural skincare, luxurious hair + scalp treatment oil, dry shampoo, nourished, nourishedeu

'Wat ik zo leuk vind aan het kappersvak is het hele proces, het werken met de mensen in je stoel en het zien van schoonheid in je klanten. Als kapper ontwikkel je een andere manier waarop je naar mensen kijkt. Het is niet alleen het haar waar ik door geobsedeerd ben, maar het zijn ook de gesprekken die ik voer. Ik kijk er echt naar uit om mijn klanten te zien en te horen waar ze mee bezig zijn geweest. Het voelt dan bijna alsof ik een goede vriendin weer zie.'

Compleet volgeboekte kapster van onder andere Romy Boomsma & team Nourished, en menig influencer, colorist, dierenvriend en absolute boss babe; Sue Soussain, deelt met ons hoe haar obsessie voor haar begon, en hoe dit haar inspireerde om haar droomleven te gaan leven. Hoe je als ondernemer je balans bewaart en hoe haar liefde voor clean beauty al vroeg begon.

sue soussain, woman of nourished 21, hair, hairdresser, colorista, nourished x romy, dry shampoo + styling powder + scalp treatment, nourished x romy dry shampoo, cruelty-free, animal lover, clean beauty lover, natural skincare, luxurious hair & scalp treatment oil, nourished, nourishedeu

Ik heb bijna 10 jaar als maatschappelijk werker met geestelijk gehandicapten gewerkt. Ik vond het echt leuk, ik gaf alles wat ik had en eindigde met een burn-out, omdat ik juist te veel gaf. Het zette me aan het denken over mijn echte passies in het leven. Zolang ik me kon herinneren wilde ik al kapster worden of iets met haar doen, ik heb een soort obsessie voor haar. Nadat ik een nieuwe poging deed als maatschappelijk werker en met dezelfde problemen te kampen had, besloot ik op dat moment dat ik gewoon moest gaan voor wat ik echt wilde doen. En dat heb ik gedaan! Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt.


'Ik geloof dat dingen in je leven gebeuren met een reden en hoewel ik mijn baan als maatschappelijk werker met geestelijk gehandicapten erg leuk vond, denk ik dat dit gewoon een teken was om te doen wat ik echt wilde doen in mijn leven.'

Omgaan met een burn-out is altijd een moeilijk proces. Om ervoor te zorgen dat ik niet weer op die plek beland probeer ik balans te houden in werk, ontspanning en mijn privéleven. Ik heb het geluk dat ik echt doe wat ik leuk vind en dat helpt enorm. Tegelijkertijd ben ik geen ochtendmens, echt totaal niet. Ik begin wat later en werk wat langer door en volg hierin mijn eigen ritme. Ik probeer ook regelmatig een vrije dag in te bouwen om wat tijd met mezelf door te brengen. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar ik probeer het echt in evenwicht te houden. Ik hou van mensen, maar ik hou er ook van om wat tijd voor mijzelf te hebben om even op te laden.

 

Sue Soussain, Colour Me Sue, Hair, Clean hair care, Natuurlijke haar

Wat  ik zo leuk vind aan stylist en colorist zijn, is dat als mensen naar me toe komen, ik er voor ze kan zijn. Dat ik ze kan helpen zich goed te voelen over zichzelf, niet alleen vanwege hun nieuwe kapsel, maar ook door de manier waarop we met elkaar praten. Het is niet alleen het haar, maar het is een heel proces dat je met iemand doormaakt. Je schept echt een band met die persoon. Ik vind het leuk om ze in mijn salon te hebben en ik wil ze dan ook echt hun me-time momentje geven als ze eenmaal in mijn stoel zitten. Zo serveer ik mijn klanten bijvoorbeeld een zelfgemaakte ijsthee en kies mijn eigen gekleurde, funky folies om net dat beetje extra te creëren. Ik geniet daar echt van!

'Ik hou van beauty, maar vooral van pure schoonheid. Ik probeer altijd te kijken hoe ik het beste uit iemand kan halen en ik denk dat dat ook onderdeel is van natuurlijke schoonheid. Het is alsof je iemands natuurlijke potentieel ziet.’

Sue Soussain, hair stylist, hairdresser, Colour Me Sue, clean haircare, natural haircare, natuurlijke haar

Toen ik jonger was, hield ik al van essentiële oliën en ik vind het leuk om in natuurwinkels rond te kijken en te zien wat ze te bieden hebben. Ik geloof dat hoe natuurlijker een product is, hoe dichter het bij ons staat en daarom hou ik van clean beauty. Voor mij is het ook heel belangrijk dat alles dierproefvrij is, want ik hou zo veel van dieren.

Mijn favoriete product is het BL Lip Serum van Biologi. Daar ben ik zo dol op! Mijn lippen zijn altijd een groot probleem, vooral in de winter heb ik last van droge, schilferige lippen. Deze winter waren ze echter perfect, ik had nergens last van. Ik gebruik het 's morgens en 's avonds en ik ben echt heel blij dat ik dit product gevonden heb!

 

Sue haar favoriete Nourished producten: 

 + Biologi Bl Lip Serum
 

Bekijk het volledige interview met Sue op YouTube 

of luister naar onze Podcast op Spotify

Volg ons op Pinterest om de volledige shoot met Sue te bekijken

 

Woman Of Nourished | @colourmesue

Foto credits @esmeefrankenphotography

Shoot location: Hotel Jakarta Amsterdam

MUA: @floor.fennis