Nourished Journal

Woman Of Nourished | Jeanne De Kroon

Sep 15, 2021

Jeanne De Kroon, Zazi Vintage, Nourished, Natuurlijke make-up, Natuurlijke makeup, gezond, duurzam leven

'Zazi op de manier waarop het zich nu ontvouwt, verpersoonlijkt mijn eigen proces van dekolonisatie, hoe kan ik doelbewust co-creëren, hoe kan ik mezelf wegnemen van een ontwerper die met een fabriek werkt, en hoe kunnen wij vrouwen samenkomen en samen een verhaal in weven.'

Oprichtster van Zazi Vintage, eco-fashion warrior & levensgenieter; Jeanne De Kroon onthult haar diepe passie voor de verhalen achter stoffen & de vrouwen die ze maken, hoe haar belangrijkste waarden haar drijven en waar haar clean beauty reis begon.  

Jeanne De Kroon, Zazi, Zazi vintage, natuurlijke makeup, natuurlijke make-up

  

Voor mij is kleding als een in elkaar geweven verhaal. Als ik me 's morgens aankleed, probeer ik te resoneren met het verhaal van de kleding. Of dat nu een herinnering is aan een moment waarop ik er voor het eerst mee in contact kwam of aan de betekenis achter de kleding die ik draag. Er is zoveel wijsheid en kennis vertaald in kleding dat je het bijna kunt lezen als een liefdesbrief. Ik probeer met meer intentie te leven. Of het nu gaat over wat ik 's morgens eet, of als mijn kippen een ei leggen dan ben ik daar dankbaar voor. Die verbondenheid met de wereld, die doelbewustheid, maakt het leven zoveel rijker en dat geldt ook voor de kleding keuzes die ik dagelijks in de kleding die ik maak. Het mooie van kleding is dat je je eigen regels kunt bedenken en ik denk dat dat een geweldige manier is om te vieren dat je een vrouw bent.  
 

Een van mijn belangrijkste waarden is om mensen te kunnen zien, zien wie ze werkelijk zijn, waar ze voor staan en ik denk dat dit is wat mij het meest drijft. Zazi is in de eerste plaats een gemeenschap van vrouwen die met elkaar samenwerken. Ik denk dat we het beste floreren als we gezien worden in onze creatieve momenten, in de manier waarop we in ons werk staan. Ik hou ervan om een platform te creëren waar iedereen gezien wordt en het best tot zijn recht kan komen. Ik zie potentieel in mensen.
 

Jeanne De Kroon, Zazi, Zazi Vintage, Natuurlijke Makeup, Natuurlijke Make-up

Hulp is een moeilijk woord. Als ik in de dorpen werk zijn het de vrouwen daar die ons helpen om weer met elkaar in contact te komen, reconnecten. Ik denk dat we in de wereldgemeenschap waarin we nu leven spiritueel achtergesteld zijn, we werken samen om elkaar te ondersteunen en beter te maken, het is niet zo dat ik hen alleen help.  

'Er is geen dag in de wereld van Zazi waarop ik niet leer van een andere vrouw in een ander gebied van de wereld en ik ben enorm diep geraakt door de invloed die wij hebben en de rol die wij daarin spelen.'

 

Mijn reis naar natuurlijke verzorging begon voor mij toen ik 19 was, er waren een heleboel dingen die erg los van elkaar stonden voor mijn gevoel. Ik had heel erg last van acne toen ik jonger was en het hielp mij echt om te stoppen met alle chemicaliën en al die lagen make-up op mijn gezicht smeren.   

We vergeten soms dat ons eigen microbioom in een constante conversatie is met wat er zich op je huid afspeelt. Ik ben zo blij dat jullie dit platform hebben opgericht, want als je in Nederland woont is het soms echt moeilijk om erachter te komen wat goed voor je is en waar je het moet kopen. Er is greenwashing op elke markt en het is moeilijk om elk ingrediënt te lezen en te begrijpen. 

'Het drong tot me door dat ik zoiets had van 'waarom smeer ik elke dag al die onnodige chemicaliën op mijn gezicht, waarom stop ik genetisch gemodificeerd katoen in mijn vagina, waarom smeer ik zwaar giftige chemicaliën op mijn oogleden?' Geen wonder dat mijn systeem uitvalt! Geen wonder dat mijn lichaam schreeuwt dat ze hulp nodig heeft!'

Jeanne De Kroon, Zazi, Zazi vintage, natuurlijke makeup, natuurlijke make-up

Jeanne haar favoriete Nourished producten:

+ Wildcrafted Organics - 'ik gebruik de hele skincare collectie' 
  

Bekijk het volledige interview met Jeanne op YouTube

of luister naar onze Podcast op Spotify 

Volg ons op Pinterest om de volledige shoot met Jeanne te bekijken


 
Woman Of Nourished | @jeannedekroon 
Shoot locatie: Hotel Jakarta Amsterdam