Nourished Journal

Woman Of Nourished | Lois Kruidenier

Sep 09, 2021

Lois Kruidenier, clean beauty, Natuurlijke makeup, natuurlijke make-up, Dutch Influencer, Nourished

'Ik schrijf met brute eerlijkheid, dat is hoe ik schrijf. Als je dat doet; als je brutaal en eerlijk durft te zijn tegen jezelf, en ook tegen mensen om je heen, dan blijft de eerlijkheid soms niet echt hangen bij mensen, maar de brutaliteit wel.'


Auteur, dichter, moeder & influencer Lois Kruidenier spreekt over eerlijkheid in haar schrijven en haar leven, de dualiteit van moederschap en sensuele vrouwelijkheid en hoe zij liefhebster van clean-beauty is geworden.

Lois Kruidenier, Women Of Nourished, Woman of nourished, natuurlijke makeup, natuurlijke make-up

Ik ben begonnen met acteren, maar na de toneelschool ben ik direct gaan regisseren. Op het toneel staan was iets wat ik leuk vond en tegelijkertijd haatte. Ik had een toxische relatie met acteren. Ik kwam erachter dat ik meer van regisseren hield, omdat ik het leuker vond om anderen te vertellen wat ze moesten doen dan dat iemand mij vertelde wat en hoe ik het moest doen.

Lois Kruidenier, Nourished, Natuurlijke Makeup, Natuurlijke Make-up, Ere Perez

  Ik heb altijd geschreven omdat dat de manier is om mijn eigen ziel te begrijpen, ik moet schrijven om mezelf te begrijpen, te voelen en om mezelf te uiten. En toen ik moeder werd begon ik op instagram te schrijven over wat ik voelde en wat ik doormaakte en mensen vonden het interessant! Ze vonden het mooi, ze vonden er herkenning in en zo ontdekte ik dat de kunst die ik altijd al had willen maken niet per se in het theater hoefde te zijn, ik kon ook kunst maken door te schrijven, wat het ding was dat ik altijd al het liefste wilde. Ik had alleen nooit gedacht dat ik dat kon en nu weet ik dat ik het kan, want ik heb net mijn eerste boek uitgebracht!

   

'Ik begon me bewust te worden van vergeving en begon mezelf te vergeven toen ik moeder werd. Ik heb nooit geweten dat het moederschap gepaard gaat met veel schuldgevoelens, de hele tijd.'

 

We vergeten dat moeders ook hete, geile, sexy mensen zijn. Voor mij ook, toen mijn jongste een pasgeborene was, werd seks iets dat niet meer voor in huis plaatsvond, wat vreemd is want.... waar dan wel?! Maar je moet je vrouwelijkheid opnieuw vinden nadat je moeder bent geworden. Mensen denken dat moeders lief en verzorgend moeten zijn met veel geduld, maar dat ben ik niet altijd. Ik ben niet altijd geduldig. Ik ben niet altijd lief. Soms wil ik niet verzorgend zijn. Dat ben je wel, omdat je dat moet zijn, maar de kant van mij die graag dronken wordt in een club, dansend op een bar hoort nog steeds bij mij. Als ik mezelf de ruimte geef om me de vrouw te laten zijn die ik graag wil zijn, dan ben ik een betere moeder.

Lois Kruidenier, Nourished, Clean beauty, Natural makeup, Natuurlijke makeup, Natuurlijke make-up

 
Om eerlijk te zijn was ik niet altijd 'groen' bezig. Na de geboorte van mijn eerste dochter zweette ik zo veel en ik stonk zo erg... ik kon zelfs mezelf ruiken! Dus ik was op zoek naar een goede deodorant en omdat ik borstvoeding gaf wilde ik geen chemische deodorant gebruiken en toen vond ik een deodorant in jullie webshop en was ik verslaafd! Het was zo goed omdat ik zo lang had gezocht en zo veel producten had geprobeerd die niet werkten.   

In de tussentijd heeft Lois nog een aantal nieuwe Nourished favorieten:

+ Ere Perez Quandong Serum 

+ Sansceuticals Balancing Hair Wash

+ Dame Arc Vibrator 


'Het was niet zozeer een persoonlijke keuze, maar meer dat ik leerde van wat ik las op jullie website en jullie Instagram account en dat het niet alleen beter was voor mijn huid, maar ook beter voor het milieu en de wereld.'

 

Lois haar favoriete Nourished producten: 

 + Ere Perez Oat Milk Foundation
+ Black Chicken Axilla Deodorant Paste  


Bekijk het volledige interview met Lois op YouTube

of luister naar onze Podcast op Spotify

Volg ons op Pinterest om de volledige shoot met Lois te bekijken

 

Woman Of Nourished | @loiskruidenier
Shoot location: Hotel Jakarta Amsterdam