Nourished Journal

Geef je badkamer een detox!

Feb 15, 2024

Nourished, Natuurlijke huidverzorging

Het is een nieuw jaar, het perfecte moment om je badkamer te detoxen en een switch the maken naar clean & green producten. Althans, dat vinden wij. Wij zijn van mening dat er heel veel verschillende redenen zijn om over te stappen op natuurlijke huid- en beauty producten. Wil je meer weten over waarom je zou moeten kiezen voor natuurlijke ingrediënten? Lees dit artikel eerst.

Helemaal natuurlijk gaan kan overweldigend zijn. Waar moet je beginnen? We hebben een stap-voor-stap mini- gids gemaakt om je door deze reis heen te leiden. Of je nu een newbie bent of een professional op het gebied van natuurlijke huidverzorging, deze Nourished producten zijn het zeker waard om te proberen. Laten we even kijken naar je dagelijkse routine en welke veranderingen we kunnen brengen.

Step 1. Clean Natural Smile

Tandenpoetsen is een essentieel onderdeel van onze dagelijkse routine. De meeste mensen gebruiken veel te lang een plastic tandenborstel en wanneer deze afbreekt, ontstaan er microplastics. Dit kan ontstekingen in het lichaam veroorzaken en is slecht voor het milieu en onze natuur. Een eenvoudige vervanging is onze Bamboo Charcoal Toothbrush met de Natural Toothpaste om je adem extra fris te krijgen. Oh! En vergeet ook alsjeblieft niet je tong schoon te maken met de Copper Tongue Cleaner. Wil je meer weten over waarom je tong poetsen heel erg belangrijk is? Lees dan dit artikel.

Step 2. Soft, clear skin

Schone huid, de naam zegt het eigenlijk al. Er zijn veel voordelen verbonden aan het overstappen van je 'gewone' huidverzorging naar natuurlijke huidverzorging. 'Normale' huidverzorging kan synthetische chemicaliën bevatten die voor een hoop problemen kunnen zorgen, zoals huidallergieën, irritaties, hormonale verstoringen en nog veel meer. Daarom is het zo belangrijk om bewust te zijn van wat we op ons gezicht en lichaam smeren. We horen vaak terug dat er wordt gedacht dat natuurlijke producten niet zo effectief zijn. In feite zijn ze zeker effectief, maar werken ze zonder agressieve chemicaliën die de huid kunnen beschadigen.
Dit zijn onze natuurlijke bestsellers;

+ Goji Face & Body Cleansing Oil
+ Ageless AHA Glow Concentrate
+ Bf - Restore Face & Body Serum
 

Step 3. Hair treatments

Overschakelen op andere haarverzorging is vaak een grote stap, maar mildere, natuurlijke haarproducten hebben vaak als doel de natuurlijke oliën in je haar te behouden en het tegelijkertijd effectief te reinigen. Ingrediënten zoals plantenextracten, essentiële oliën en sulfaat-vrije shampoos kunnen helpen om je haar schoon te houden zonder het te veel uit te drogen. Zeg je toxic haarproducten vaarwel met de prachtige collectie van Sans Ceuticals. Onze persoonlijke favoriet is de Nourishing Hair Shampoo en Conditioner, ze zijn effectief en zien er super mooi uit in je badkamer.


Step 4. Cleanse & Refresh

Waarom giftige chemicaliën op ons lichaam smeren als je gemakkelijk kunt overschakelen op natuurlijke lichaamsverzorging. Natuurlijke lichaamsverzorging vermindert ontstekingen en hydrateert, waardoor de huid schoon, rustig en zacht wordt. Zorg goed voor jezelf en je lichaam met deze schone & groene producten. Wij zijn favoriet!

+ Daily Body Wash
+ Daily Face + Body Scrub
+ Daily Body Lotion

 

Step 5. Natural Deodorant

Na het douchen is je volgende logische stap om deodorant op te doen. Zweten is de natuurlijke manier van je lichaam om chemicaliën en gifstoffen af te voeren.
Breng onze Natuurlijke Deodorant Stick van Nourished Daily aan om je lichaam op natuurlijke wijze te laten ontgiften zonder de zweetklieren te verstoppen met aluminium. Als je voor het eerst overschakelt van gewone naar natuurlijke deodorant, heb je wat geduld nodig en zal je lichaam hieraan moeten wennen. Je lichaam zal eerst gaan zweten en ontgiften en daar kunnen ook wat geurtjes bij vrij komen. Het verschilt per persoon hoe lang dit ontgiften duurt, maar naar een tijdje zal het kalmeren en keert je lichaam terug naar zijn natuurlijke ritme en balans. En zullen jij en je natuurlijke deodorant beste vrienden zijn!

Step 6. SPF

80% van de tekenen van veroudering van de huid is gevolg van schade door de zon. Daarom is het dagelijks aanbrengen van een natuurlijke zonnebrandcrème net zo belangrijk als je dagcrème. Bescherm je huid met een natuurlijke zonnebrandcrème met SPF30 van Little Urchin. Als je huid dat extra beetje kleur nodig heeft, probeer dan de Natural Getinte Zonnebrandcrème met SPF 30. Wil je al onze foundations en zonnefilters bekijken? Ontdek de beste producten voor jou in de zonnebrandcollectie.



Voila! Je stap-voor-stap gids om over te stappen op natuurlijke producten in je badkamer. Vergeet niet dat de overgang van conventionele naar natuurlijke huid-en haarverzorging een proces kan zijn. Je huid en haar hebben tijd nodig om zich aan te passen. Dat betekent niet dat de natuurlijke producten niet werken, ze hebben alleen wat meer tijd nodig om resultaten te laten zien. Patience is key. 

Heb je vragen, twijfels of advies nodig? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via hello@nourished.nl of stuur ons een DM op instagram.

Als je geïnteresseerd bent in het ontgiften van je badkamer en de overstap wilt maken naar schone & groene producten, ben je misschien ook geïnteresseerd in onze andere Zero Waste producten.