Nourished Journal

Bestaat een schoonheidsslaapje?

Feb 07, 2024

Silk Sleep Bundle | Dore & Rose | Sleep | Nourished


Het wordt vaak gezegd, maar is het ook waar dat je mooier wordt van slapen?  Dat gaan wij voor je uitzoeken!

Allereerst waarom is slaap eigenlijk zo belangrijk?

Naast dat slapen heel lekker is, zorgt slapen voor een innerlijke schoonmaak van je hersenen. Wist je dat je slimmer wordt van slapen?Door een goede nachtrust kun je beter dingen onthouden. De verbindingen tussen hersencellen veranderen wanneer je slaapt, hierdoor kunnen ze sterker worden. Daarnaast helpt slapen bij het verwerken van emoties. Je bent meer ontspannen als je slaapt waardoor je lichaam tijd heeft om emoties te verwerken. Maar het belangrijkste is de invloed van slaap op je gezondheid. Genoeg slaap heeft een positief effect op je afweersysteem, waardoor je dus beter bestand bent tegen ziektes en infecties. Ook heeft slaap invloed op je mentale gezondheid. Je vraagt je natuurlijk af hoeveel uur slaap is dan genoeg? Het minimale aantal ligt rond de 7 uur slaap, maar 9 uur kan ook geen kwaad :)


Maar word je dan nog mooier van slapen?

Een goede nachtrust is essentieel voor een stralende en gezonde huid! Terwijl je slaapt, herstellen je huidcellen zich namelijk twee keer zo snel als overdag. Hierdoor wordt je huid steviger, gaat stralen en ziet er jonger uit. Bovendien wordt de productie van collageen gestimuleerd, wat bijdraagt aan een extra gezonde uitstraling. Voor een extra collageen boosts gebruik Vida Glow collageen Supplement from Vida Glow, een klinisch bewezen peptidepoeder dat de collageenproductie stimuleert. Tijdens de nachtrust worden vrije radicalen uit je lichaam opgeruimd en wordt de schade die je huid overdag heeft opgelopen (door bijvoorbeeld airconditioning, UV-straling en uitlaatgassen) hersteld. Dus duik lekker onder de wol en gun je huid de rust die het verdient!

Dat zijn al genoeg redenen om extra aandacht te besteden aan je nachtrust. Maar hoe doe je dat? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

Night Routine

Het is niet altijd makkelijk maar toch is een ritme aanhouden beter voor je lichaam. Wisselende bedtijden kunnen zorgen dat je lijf uit balans raakt. Probeer dus op vaste tijden naar bed te gaan en op te staan.

Ontspan of mediteer

Als je niet genoeg ontspant voor het slapen kun je in de nacht weer wakker worden. Hierdoor wordt de kwaliteit van je slaap verminderd. Daarom is het belangrijk om relaxt te gaan slapen.


Meditating woman with plants

Rustige omgeving

Zorg voor een fijne omgeving als je gaat slapen zoals; opgeruimde kamer, lekker hoofdkussen, schone dekens. Door een kusssensloop van Dore & Rose gemaakt van Mulberry zijden, een natuurlijk vezel die tegen bacteriën vecht, zal je huid nog meer gaan stralen. Ook een lekkere natuurlijke geurkaars aansteken of een difuser met essentiële oliën gebruiken kan helpen, zodat je lekker kunt ontspannen van de geur. De Slumber Etherische Olie Blend van Black Chicken is erg ontspannend, natuurlijk en biologisch.

 

Verwen jezelf

Door persoonlijke verzorging voel je je al lekker fris en klaar om in bed te duiken. Een goede manier om je huid te ondersteunen bij het herstelproces is door gebruik te maken van een kwalitatieve nachtcrème of masker. Deze zorgen ervoor dat de huid intensief gehydrateerd wordt, waardoor het herstelproces nog effectiever verloopt.

Met Superdose Sleep Infusion Masque van Sans [ceuticals], kun je terwijl je slaapt een zachte, heldere huid krijgen die straalt
van binnenuit. Dit gezichtsmasker zit vol met de beste ingrediënten,
zoals Manuka Honing, Mamaku, Rode Algen en Kawakawa, die als een
dreamteam werken om je huid te herstellen en te laten schitteren. Val zo
in slaap en word wakker met een gehydrateerde en prachtige huid!

Superdose Sleep Infusion Masque van Sans (ceuticals)

Beperk voeding en drank

Om als een roosje te slapen, is het slim om een schermtijdlimiet in te stellen. Lekker gamen of scrollen door social media kan je hersenen in de war brengen. Een snack voor het slapen gaan kan helpen, maar zorg dat het niet te veel en licht verteerbaar is. Anders kan je lastiger in slaap komen. En die espresso of een glaasje wijn? Leuk voor een feestje, maar niet zo fijn voor je biologische klok.Het klopt dus dat slaap veel invloed heeft op je gezondheid en uiterlijk. Na het gebruik van deze tips zal jij je een stuk uitgeruster wakker worden met een gezonde uitstraling.


Bronnen:
Een schoonheidsslaapje: feit of fabel? - Oossu. (z.d.). https://oossu.nl/fresh/schoonheidsslaapje-mythe-of-fabel

Hersenstichting. (2023, 12 december). Slaap - hersenstichting.
https://www.hersenstichting.nl/de-hersenen/gezonde-hersenen/slaap/