Nourished Journal

Wil je een facelift zonder botox?

Feb 15, 2024

Want a natural facelift without using botox?

Heb je wel eens een gezichtstool gebruikt? Het gebruik van een gezichtstool met je favoriete schoonheidsproducten kan je helpen meer ontspannen te voelen. Ook helpt het de wallen te verminderen, fijne lijntjes te minimaliseren, de elasticiteit van de huid te verbeteren en nog veel meer. Noem het je DIY facelift aan huis. Als je dagelijks facial sculpting tools gebruikt in combinatie met je favoriete huidverzorgingsproducten, zal je binnen een paar weken huidverbetering zien. We hebben al onze favoriete facial sculpting tools hieronder opgesomd, maar voor nu duiken we verder in de verbazingwekkende Oost-Aziatsche traditionele geneeswijze genaamd Gua Sha.

Self Love with Gua Sha

Tools die je huid verbeteren

De Rose Quartz Gua Sha van Retreatment Botanics is gemaakt van 100% Natuurlijke Rozenkwarts. Het rozenkwarts werkt sterk in op het hart chakra. De werking van de steen helpt je hart volledig te openen en bevordert onvoorwaardelijke liefde, liefde naar jezelf en sterke relaties. Je kunt jezelf verwennen met wat extra zelfliefde in je routine door de Gua Sha dagelijks 's ochtends en 's avonds te gebruiken. Een andere Gua Sha-optie is de Ere Perez Quartz Sculpt & Lift Face Stone gezichtstool, gemaakt van 100% Natuurlijke kristalkwarts. Dit schoonheids-gezichtshulpmiddel is multifunctioneel, het geeft een natuurlijke facelift zonder botox en fillers en heeft wederom therapeutische voordelen. 

 

GuaShaTool

Waarom je een Gua Sha moet gebruiken

Gua Sha is een traditionele Oost-Aziatische medische behandeling waarbij de huid gemasseerd wordt met een glad geslepen tool om de bloedsomloop te verbeteren. Gua Sha gezichtsmassage stenen stimuleren een stralende en gezonde huid, het verbetert de lymfestroom en bloedsomloop, maar ook helpt het de collageen productie te verbeteren, voila daarom heb je geen botox meer nodig. Sinds een paar jaar wordt het steeds populairder om een Gua Sha dagelijks te gebruiken als hulpmiddel voor het verbeteren van de contouren van je gezicht. Een extra tip: plaats je Gua Sha voor gebruik in de vriezer, dit geeft een heerlijk verkoelend effect.

 

GuaSha

Het Gua Sha Ritueel met Retreatment Botanics


Stap 1. Breng het Restore Serum aan op je gezicht en hals. Masseer eventueel overgebleven serum over je Gua Sha om een glad oppervlak te creëren. Houd de Gua Sha in een hoek van 15 tot 30 graden tegen je huid aan.

Stap 2. Veeg je nek aan beide kanten en onder je kin omhoog. Veeg onder je jukbeen en richt het naar je haarlijn. 

Stap 3. Veeg heel voorzichtig onder je ogen, vanaf de binnenhoek van het oog naar de haarlijn, veeg dan over de wenkbrauw naar de haarlijn, dan langs het voorhoofd en eindig bij de haarlijn.

Herhaal elke slag 5-10 keer of zoals gewenst. Het kan zijn dat je huid een beetje rood wordt (ook wel 'sha' genoemd), dit duidt op een verhoogde bloedstroom en genezing.

Het schoonmaken van een Gua Sha

Ben je klaar met je Gua Sha ritueel? Maak dan de steen schoon met een natuurlijk afwasmiddel of cleanser en warm water. Droog hem hierna goed. Het is belangrijk om niet alleen na, maar ook voor je Gua Sha ritueel de steen goed schoon te maken. Zo weten we zeker dat er geen nieuwe bacteriën op de huid komen te zitten. 

Onthoud goed, zelfliefde gaat niet alleen over goede huidverzorging, het gaat over het nemen van tijd voor jezelf in alle aspecten van je leven. Geniet dus van het ritueel en hopelijk geeft het je momenten van rust en zelfwaardering.