Nourished Journal

De gids voor huidverzorging voor tieners

Feb 22, 2024

Skincare tips, Teen, Raww, Frankly, Nourished Daily, Teen skin, teens, teenager

De puberteit is net wild ritje in een achtbaan - het ene moment zit je in een groeispurt en het volgende moment zit je verstrikt in stemmingswisselingen en irritante huidverrassingen. De meeste van deze schommelingen komen door hormonale veranderingen in je lichaam. Al deze lichamelijke veranderingen kunnen overweldigend zijn, maar gelukkig zijn er ook dingen waar je wel controle over hebt, zoals je huidverzorgingsroutine.


De meest voorkomende huidproblemen bij tieners

Wat gebeurt er precies met je huid tijdens deze fase in je leven?
De puberteit is er en de hormonen slaan op hol, vooral testosteron, waardoor de olieklieren je gezicht nog vetter maken. De vette huid trekt van alles aan- stof, vuil en dode huidcellen - waardoor poriën verstopt raken en acne ook gedag komt zeggen. Voeg daar wat tienerstress, een beetje zweet en misschien een wat verwaarloosde huidverzorging aan toe en voilà - het recept voor een huidramp🙁 Daarom heeft de Tienerhuid wat extra aandacht nodig met een degelijke huidverzorgingsroutine. De huid van tieners is gevoelig voor acne, puistjes, mee-eters, droge plekjes enz. Door hormonale veranderingen is acne het meest voorkomende huidprobleem bij tieners. Als het lichaam hormonale veranderingen ondergaat, is er vaak een toename van de talgproductie, wat kan leiden tot de ontwikkeling van mee-eters. Maar hoe kunnen we dit voorkomen? We zullen een aantal tips voor je delen.

Selfie met Lipstick van RAWW cosmeticksWeet je wat de waarheid is?

Tieners spenderen veel van hun tijd op hun telefoon, scrollen door sociale media is hun hobby. TikTok is inderdaad een vermakelijke app, maar kan ook worden gebruikt om verkeerde informatie te verspreiden. Veel merken hebben de waarde van marketing via TikTok gezien en gebruiken het in hun voordeel, ze maken verschillende claims over hun producten. Maar zijn die wel echt waar? Controleer altijd of ze de waarheid spreken over hun producten. Eerlijkheid is voor ons een van de belangrijkste dingen. Veel influencers laten hun huidverzorgingsroutine zien, maar je moet deze natuurlijk niet een-op-een kopiëren. Ieders huid is anders, dus waarom zou jouw routine hetzelfde moeten zijn? Vraag bij twijfel om advies bij het Nourished team via DM of e-mail naar hello@nourished.nl.


Houd het simpel tieners!

Je hoeft niet tien verschillende producten te kopen en een routine van een uur te doen. Of een echte huidverzorgingsexpert te worden. Een jonge huid heeft geen retinol of sterke vitamines nodig. Houd het gewoon simpel met 3 basisstappen:

1. Reinig je gezicht altijd. Ja, zelfs als je laat thuiskomt van het feesten. Slaap nooit met je make-up op, als je een schone en heldere huid wilt. Dit is een van de belangrijkste stappen voor tieners, vanwege de productie van extra olie.

2. Hydrateer je huid 's ochtends en 's avonds om het zacht en glas te houden, droogheid te voorkomen en de huidtextuur in balans te brengen. Dit bevordert een snellere celvernieuwing en de aanmaak van nieuwe huidcellen.

3. Vergeet je niet in te smeren met SPF! Bescherming tegen de zon is cruciaal op elke leeftijd. Zelfs als je een tiener bent en niet veel buiten komt, kan het dagelijks aanbrengen van SPF UV-schade, zonnebrand en vroegtijdige huidveroudering helpen voorkomen en het risico op huidkanker verlagen. Deze Minerale zonnebrand stick met SPF 30 van Attitude is gemakkelijk aan te brengen en plakt niet aan je handen. Of probeer deze Superfood Camouflage Foundation SPF 15 van RAWW Cosmetics. Het egaliseert je teint, voedt je huid en beschermt je huid tegen schade door de zon, wij zijn fan!


Simone Stapel Selfie met combinatiehuid duo van Frankly, zuiverende gel reiniger en niet vette hydraterende balm.


Probeer Frank!y eens uit!

Frank!y een 99% natuurlijk huidverzorgingsmerk voor jongeren die het beste met de wereld voor hebben. De geuren zijn fris en de ingrediënten zijn speciaal gekozen voor de volgende generatie. Ze richten zich op 3 verschillende huidtypes: vette huid, droge huid en normale huid.

Make-up en huidverzorging in één

Als je make-up wilt die ook goed is voor je huid, probeer dan de schoonheidsproducten van RAWW Cosmetics, hun make-up is verrijkt met superfoods. De make-up van RAWW is gifvrij en hun is ook goed voor de gevoelige huid en zelfs voor de huid met acne. Het verstopt je poriën niet, zelfs niet als je de hele dag en nacht make-up draagt. Het beste deel zijn de voordelen van antioxidanten, vitaminen en mineralen waar je huid echt van houdt en die ze nodig heeft.


Reinig en hydrateer je gezicht met Nourished Daily

Verruil je vloeibare reiniger voor de Acne Skin Cleanse Bar van Nourished Daily en zie hoe je portemonnee, huid en de aarde een vreugdedansje maken! Deze magische bar is gemaakt voor de vette en acnegevoelige huid en doet wonderen voor zowel je gezicht als je lichaam. Doordrenkt met Tea Tree en Rozemarijn geuren, bekend om hun puisten bestrijdende krachten, is deze zero-waste bar de held voor het uitbannen van acne, puistjes en ongewenste gasten.

Of geniet van een gladde, zachte en stralende huid met deze natuurlijke Daily Mosturizer. Samengesteld met Niacinamide & Haverkorrel om de zichtbare tekenen van UV-schade te minimaliseren en de huidbarrière te versterken. Rozenbottelolie, mangoboter en vitamine E voeden en hydrateren diep. Steringrediënt Kakadu Plum injecteert een gezonde dosis vitamine C om de teint te verhelderen en een ster-achtige uitstraling te geven. Natuurlijk geparfumeerd met een delicaat vleugje van de kenmerkende geur van Nourished Daily.

Het gebruik van deze tips is een goede start om je huidverzorgingsreis te beginnen. Wil je meer tips en informatie over huidverzorging bekijk dan de sectie huidverzorging in het Nourished Journal.
Bronnen:

Life, S. (2021, 10 juni). Skincare routine steps for a teenager: Step-by-step routine Build a simple & affordable teenage skincare routine with these steps (sublimelife.in).

St.Botanica. (2024, 3 januari). Skincare 101: A guide to the best skincare routine for teens. St Botanica Blog. Skincare routine for teens.