Nourished Journal

Natuurlijke Ingrediënten Tegen Acne

Feb 15, 2021

Natural Ingredients For Acne

Wist je dat ongeveer 80% van de wereldbevolking ooit last heeft gehad van acne? Hoewel ongewenste puistjes, plekjes en cysten vaak worden geassocieerd met onze tienerjaren of zwangerschap, kan acne in elk stadium van het leven voorkomen, ongeacht de typische kenmerken van je huid.

 

Waarom Krijgen We Acne? 

Een huid die gevoelig is voor uitbraken of acne zal over het algemeen wat meer olie produceren, wat te wijten kan zijn aan hormonale disbalans, zoals tijdens je tienerjaren of je zwangerschap. Een acne gevoelige huid kan ook last hebben van retentiehyperkeratose, waarbij de huidcellen niet voldoende worden afgesloten. De combinatie van overtollige olieproductie met dode huidcellen zorgt voor verstopping van de poriën en vormt de perfecte voedingsbodem voor bacteriën, wat leidt tot puistjes, ongewenste plekjes en mee-eters. 


Er zijn talloze recente onderzoeken geweest die verbanden hebben aangetoond tussen een slechte darmgezondheid en acne. Een voorgeschiedenis van antibioticagebruik, de orale anticonceptiepil, slechte voeding en zelfs stress kunnen allemaal het delicate evenwicht van bacteriën in de darm verstoren, wat leidt tot een suboptimale darmfunctie. Hardnekkige acne vereist verder onderzoek naar de bacteriële kolonisatie van de darmen, mogelijke kan een pre- en probiotische behandeling nuttig zijn zodra de oorzaak van de onbalans in de darmen is vastgesteld. 

 
Een andere trigger voor acne kan een voedselintolerantie of gevoeligheid zijn, dit kan zorgen voor ontstekingen in de darmen die zich ook op het huidoppervlak kunnen voordoen. Veelvoorkomende voedselintoleranties die tot huidproblemen kunnen leiden, zijn onder meer suiker, zuivelproducten en gluten. 


Ten slotte is stress ook een veelvoorkomende oorzaak van acne, omdat het de cortisolspiegel in het lichaam verhoogt, wat de darmbacteriën kan neutraliseren en de ontsteking kan verhogen, wat leidt tot roodheid, irritatie en acne. 


Natuurlijke Acne Behandeling

Bij de behandeling van de symptomen van acne, raden we aan om agressieve scrubs, of conventionele op chemicaliën gebaseerde toners en vochtinbrengende crèmes die de poriën kunnen verstoppen met hun synthetische ingrediënten te vermijden. Het doel van een natuurlijke acnebehandeling is om celvernieuwing te stimuleren en bevorderen, roodheid en ontstekingen te verminderen en de gezondheid en integriteit van de huid te maximaliseren. Er zijn een aantal ingrediënten die ideaal zijn bij het op natuurlijke wijze behandelen van acne, waaronder plantenextracten met 100% actieve fyto-actieve stoffen die essentiële voedingsstoffen en micronutriënten bevatten. Deze ingrediënten kunnen de zichtbare tekenen van puistjes en acne helpen verminderen. Wil je meer weten over natuurlijke acnebehandeling? Lees dan dit artikel: 'Combat Adult Acne Naturally'


Natuurlijke Ingrediënten Tegen Acne 

Er zijn twee key-producten van Biologi die we aanraden bij acne, de Bc Refresh Cleanser en het Bd Luminosity Serum. Dit vanwege de krachtige, actieve ingrediënten:

 

+ Bc Refresh Cleanser is gemaakt van het ingredient: Sapindus Mukorossi (Soapberry) Fruit Extract dat de fyto-actieve stof Triterpene Glycoside bevat, een natuurlijk schuimmiddel dat de huid effectief reinigt zonder deze te strippen of uit te drogen. Andere fyto-actieve stoffen in Soapberry Extract die uitstekend zijn voor de behandeling van acne zijn aminozuren, aminen en fenolzuren. Deze stoffen helpen om je huid te hydrateren, hebben een antioxiderende werking en verminderen roodheid van de huid.

 

Biologi's Bc Cleanser is vrij van synthetische schuimmiddelen, deze stoffen staan er bekend om dat ze poriën strippen en de huid droog en trekkerig aan laten voelen. Deze revolutionaire natuurlijke cleanser is geformuleerd met een niet-irriterende en niet-uitdrogende formule van enkel en alleen één plant. Helpt roodheid en irritatie verminderen, beide key voor een huid die breakouts of acne gevoelig is.

 

Gebruik 1-2 pompjes op droge handen of op vochtige handen en masseer zachtjes over de huid, spoel je huid af met lauw water. Als je make-up draagt raden we je aan om twee keer te cleansen, 'double cleansing', combineer met de Witlof Skincare - Gentle Cleansing Milk of de Goji Cleansing Oil van Sans [ceuticals]. Herhaal deze routine tweemaal daags voor het beste resultaat.

 

Biologi, Bd, Luminosity, Serum, Natural, Plant-based, Acne

 

+ Bd Luminosity Serum bevat Davidsonia Jerseyana (Davidson Plum) Fruit Extract, afkomstig van Byron Bay Hinterland in New South Wales, Australie.  Davidson Plum Extract richt zich op problematische- en acné gevoelige huidjes omdat het fyto-actieve stoffen bevat zoals Wijnsteenzuur (Tartaric Acid) en natuurlijk Alfahydroxyzuur (AHA - Alpha Hydroxy Acid) om te helpen bij celvernieuwing. Galluszuur (Gallic Acid), Anthocyaan (Anthocyanin) en Quercetine zijn allemaal fyto-actieve stoffen die ook van nature voorkomen in de Davidson Plum en die antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen hebben.

 

Wanneer je start met het gebruik van het Bd Luminosity Serum, raden we je aan om te beginnen met 1x per dag in de eerste week (aan te raden is de avond) en vanaf de tweede week gebruik je het in de ochtend en avond. Als je huid gevoelig is, snel irriteert of reageert raden we je aan om te starten met het Bf Restore Serum in de eerste week om de barrière functie van je huid te verbeteren (tot wanneer nodig). Zodra de huidbarrière is hersteld, introduceert je het Bd Luminosity Serum in week twee met het Bd serum in de ochtend en het Bf serum in de avond.  

 

Als alternatief kan het BQK Radiance duo worden geïntroduceerd naast het Bd Luminosity serum. Gebruik het Bd serum op dag 1 van de week en gebruik de BQK set op dag twee van de week.

 

 

 

 

Top tips voor een heldere en gezonde huid: 

+ Pulk of knijp je puistjes niet uit, doe je dit wel dan kun je bacteriën die infecties veroorzaken verspreiden en kun je littekens krijgen. 
+ Verschoon je kussensloop iedere dag en maak je telefoon iedere dag schoon. Dit is een enorme bacteriebron. 
+ Zorg ervoor dat je je huid reinigt tot in je haarlijn en ook onder je kaaklijn. 
+ Exfolieer je huid niet te vaak! En gebruik geen producten die je huid strippen! 
+ Hou een voedseldagboek bij om mogelijke triggers te vinden. 
+ Verminder je stressniveau! 
+ Gebruik de Biologi Br Rosehip Oil of Activator 7 Oil van Sans [ceuticals] voor post-acne behandeling. De olie kan helpen om littekens te verminderen en helpt je huid herstellen. 

Heb je last van 'Maskne' door Corona-maatregelen lees dan dit artikel 'Maskne...The New Skin Condition We Are All At Risk Of!' voor alle hulp die je nodig hebt.