Nourished Journal

Laten We Het Hebben Over Ingrediënten In Huidverzorging!

Jan 27, 2021

Active ingredients, clean skin care, natural skin care, organic skin care, green skin care

Huidverzorgingsproducten kunnen heel veel verschillende ingrediënten bevatten. Zoals je waarschijnlijk wel weet, besteden wij honderden uren aan het uitpluizen van ingrediënten om ervoor te zorgen dat wij alleen de meest natuurlijke, veilige en effectieve producten aanbieden. Wij doen het harde werk, zodat jullie dat niet hoeven te doen. 

De enige vraag die overblijft, is welke ingrediënten het beste passen bij jouw doelen met betrekking tot huidverzorging. Het artikel van deze maand is een korte handleiding om drie belangrijke groepen van ingrediënten, die worden gebruikt in de producten die wij zorgvuldig voor jullie hebben geselecteerd, te begrijpen. Lees snel verder… 


Vitamines

Vitamines zijn de belangrijkste ingrediënten voor het bereiken van een gezonde en stralende teint, waarbij vitamine A, vitamine B, vitamine C en vitamine E het meeste kunnen betekenen voor jouw huid. 

+ Vitamine A bevordert de celvernieuwing en verhoogt de elasticiteit van je huid, waardoor het veroudering tegengaat. Bovendien heeft vitamine A een positief effect als je last hebt van acne, aangezien het de talgproductie reguleert.

+ Vitamine B heeft hydraterende en kalmerende eigenschappen en is daardoor bij uitstek geschikt voor een droge, jeukende of geïrriteerde huid.

+ Vitamine C is een krachtig antioxidant en beschermt de huid tegen omgevingsfactoren. Ook helpt het om vroegtijdige veroudering van de huid tegen te gaan, aangezien vitamine C de synthese van collageen en elastine reguleert. Dit zijn vezels die helpen onze huid stevig te houden.

+ Vitamine E vermindert de zichtbaarheid van littekens. Bovendien versterkt vitamine E de gunstige effecten van andere vitamines op je huid!

 

Cedar + Stone Super Serum Vitamin B + Quandong

 

Enkele producten rijk aan vitamine die wij aanraden zijn: 

 

Ere Perez – Quandong Green Booster Serum

Sans [ceuticals] Activator 7 Body + Hair + Face Oil

Sans [ceuticals] Goji Body and Face Cleansing Oil 

 

Botanische ingrediënten

Botanische ingrediënten zijn rechtstreeks afkomstig van planten, zoals kruiden, bloemen, fruit, bladeren of zaden, en behoorden tot de allereerste vorm van cosmetica. Elk botanisch ingrediënt heeft zijn eigen voordelen, maar enkele van onze favoriete producten zijn: 

 

INIKA Organic – Phyto-Active Botanical Face Oil

 

Deze olie is een mix van 18 botanische oliën die de natuurlijke barrièrefunctie van de huid en de celvernieuwing ondersteunen. Op deze manier zorgt deze olie voor een frisse en stralende huid. Het bevat onder andere: 

+ Saffloerzaadolie: Deze olie is zeer rijk aan vitamine E en heeft veel voordelen voor de huid. Zo vermindert het bijvoorbeeld huidontsteking en speelt het een essentiële rol bij wondgenezing.

+ Granaatappelzaadolie: Deze olie staat bekend om zijn antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. 

+ Avocado-olie: Een perfecte olie voor de verzorging van een droge, beschadigde of gesprongen huid. 

 


Ere Perez – Oat Milk Foundation en Quinoa Water Foundation 

Deze unieke formules bevatten de botanische ingrediënten haver of quinoa, die beide helpen bij het genezen van ontstekingen wanneer ze op de huid worden aangebracht. Dit maakt deze foundations perfect voor de (acne-)gevoelige huid. Beide foundations zijn licht en mengen prachtig, waarbij de Oat Milk foundation net wat meer dekking geeft dan de Quinoa Water foundation. 

 


Edible Beauty – &Coco Bliss Intensive Repair Night Creme 

This product contains Shea and Cocoa Butter, Vitamin B, Vitamin E, Pomegranate, Acai…  A powerful combination of natural botanical antioxidants and nutrients and vitamins that improve hydration, skin tone and skin barrier health. 


 

Biologi Save My Skin Bundle

Andere Aanbevelingen zijn:

 

+ Biologi – Save My Skin Bundle. Deze set bestaat uit drie plantenserums die een hoog gehalte botanische ingrediënten bevatten, namelijk Finger Lime, Kakadu Plum en Davidson Plum.

+ Eco Tan – The Facial Box Gift Set, including two of Eco Tan’s bestsellers: Glory Oil and Face Compost Purple Power Mask. 


Minerals

Sommige van onze producten zijn gebaseerd op mineralen, wat betekent dat kleine deeltjes van van de aarde afkomstige mineralen in de producten zijn vermengd. De volgende mineralen kunnen opmerkelijke effecten hebben op de huid: 

 

+ Mica, ook wel bekend als ‘natuurlijke glitter’, is een groep mineralen die wordt gebruikt om glitter en glans toe te voegen. 

+ Titaandioxide wordt gebruikt in natuurlijke zonnebrandcrèmes, omdat het UV-straling tegenhoudt. Daarbij wordt het ook gebruikt in poeders, aangezien het een natuurlijk pigment is.

+ Zinkoxide wordt veel gebruikt om verschillende huidaandoeningen te behandelen, met name acne. Zink vermindert de olieproductie, waardoor de vorming van bultjes en puistjes wordt voorkomen. Bovendien is zinkoxide een natuurlijke vorm van zonbescherming.

+ IJzeroxiden worden gebruikt als kleurstoffen in verschillende producten, waaronder oogschaduw, blush, eyeliners en lipsticks. 


 

INIKA Organic Loose Mineral Foundation SPF25

 

Dit zijn producten die gevuld zijn met prachtige Mineralen:  

 

Eye of Horus Luminous Liquid Highlighter

INIKA Organic Loose Mineral Foundation SPF25

{SIMPLE as that} 100% Natural Sunscreen Lotion


In dit artikel worden veel heilzame natuurlijke ingrediënten voor de huid beschreven die je in je dagelijkse huidverzorgingsroutine op zou moeten nemen. Of je nu op zoek bent naar een stevige, jeugdige, heldere, egale of stralende huid; deze drie belangrijke groepen natuurlijke ingrediënten zullen je daarbij helpen. Kun je niet beslissen welke producten het beste bij jouw huid passen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen heel graag!


 

Dit artikel is geschreven door Coco Dekkers. Coco woont in Amsterdam en is afgestudeerd aan de geneeskundeopleiding en werkt op dit moment aan haar PhD voor de Dermatology afdeling. 

 

References: 
+ Shapiro, S., Saliou, C. Role of vitamins in skin care. Nutrition. Oct 2001;17(10):839-44. 
+ Lin, T., Zhong L., Santiago JL. Anti-inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Appication of Some Plant Oils. Internal Journal of Molecular Sciences. Jan 2018; 19(1):70.
+ Krausz, A. Gunn, H. Friedman, A. The Basic Science of Natural Ingredients. Journal of Drugs in Dermatology. August 2014; 13(8):937-943.