Nourished Journal

Waarom Vitamine E overal te vinden is

Jul 01, 2024

Why Vitamin E is everywhere

Misschien heb je nog nooit van vitamine E olie gehoord, maar de kans is groter dat vitamine E al een plekje in jouw badkamer heeft veroverd. Vitamine E wordt vaak toegevoegd aancrèmes en wordt gebruikt als olie. Het wordt ook toegevoegd aan een aantal verschillende producten waarvan je je misschien niet eens bewust bent, zoals anti veroudering crèmes, oogserums, zonnefilters en make-up. Dit komt doordat vitamine E ervoor zorgt dat andere ingrediënten in je cosmetica beter worden opgenomen,maar dat is niet alles; vitamine E heeft nog veel meer voordelen. Dus waarom is het zo populair en wat zijn de voordelen van het gebruik van vitamine E in je verzorgingsroutine?

Wat is vitamine E olie?

Vitamine E olie is een super krachtige antioxidant die je huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en UV-straling. Deze olie komt voor in pure vorm, maar je vindt het ook in allerlei huidverzorgingsproducten zoals serums en crèmes. De meest voorkomende wetenschappelijke namen voor vitamine E in cosmetica zijn tocoferylacetaat en tocoferol. Het mooie is dat vitamine E geschikt is voor alle huidtypes, al kunnen verschillende vormen van vitamine E beter passen bij specifieke huidtypen.

Door vitamine E op je huid aan te brengen, bescherm je je tere huid tegen beschadiging dankzij de antioxiderende eigenschappen. Bovendien is het zeer hydraterend - het werkt zowel als 'bevochtigingsmiddel' dat water in de huid helpt absorberen, als 'verzachtend middel' dat het vocht in de huid vasthoudt. Er is zelfs aangetoond dat vitamine E bij sommige mensen helpt om de symptomen van eczeem en psoriasis te verlichten.

De voordelen van Vitamine E op jouw gezicht

Vitamine E olie is echt een wondermiddel voor je huid. Of je nu last hebt van hyperpigmentatie, vroegtijdige veroudering, droge huid of gewoon je huid wilt beschermen tegen de zon, vitamine E olie kan je beste vriendin worden:


1. Vermindert Hyperpigmentatie

Heb je last van donkere vlekken op je huid? Dit wordt vaak veroorzaakt door een verhoogde melanineproductie, wat kan leiden tot hyperpigmentatie of melasma. Huidexperts zeggen dat melasma kan worden behandeld met vitamine E. Studies suggereren zelfs dat een combinatie van vitamine E en vitamine C kan werken als een natuurlijke zonnebescherming en hyperpigmentatie kan verminderen. Dus als je graag veel tijd buiten in de zon doorbrengt, kan dit je nieuwe beste vriend zijn. Gooi alsnog jouw zonnebrand niet weg, Vitamine E heeft namelijk geen echte UV-filters, maar vermindert UV-schade en beschermt tegen verdere beschadiging van de zon. Mocht je op zoek zijn naar een zonnebrand die al deze ingrediënten bevat, dan is de Daily Face + Body Sunscreen Lotion SPF50 echt iets voor jou. Deze zonnebrand bevat zowel Vitamine E als Vitamine C en een UV-filter.


2. Voorkomt Huidveroudering

Een droge huid is een van de grootste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering. Mensen met een droge huid krijgen vaak sneller rimpels en fijne lijntjes. Vitamine E zit boordevol antioxidanten die je bloedcirculatie kunnen verbeteren. Dankzij de hydraterende eigenschappen kan vitamine E olie je huid stevig en jeugdig houden. Door vitamine E olie op je huid aan te brengen, kun je het verouderingsproces van je huid vertragen zoals met deze Br - Biologische Rosehip Olie.


3. Verbetering van Droge Huid

Vitamine E olie werkt als een vochtinbrengende crème om een droge huid te verminderen en te voorkomen. Het vermindert schilfering en de ontstekingsremmende eigenschappen kalmeren geïrriteerde huid. Deze olie wordt vaak geassocieerd met de behandeling van huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem. Een gecontroleerde studie toonde aan dat orale vitamine E-supplementen een significante verbetering lieten zien bij patiënten met atopische dermatitis. Een andere studie suggereert dat vitamine E olie kan helpen bij de behandeling van psoriasis.

4. Verwijdert Vuil

Vitamine E olie is een zwaar verzachtend middel dat vuil uit je poriën verwijdert en je een frisse en gladde uitstraling geeft. Een paar druppels vitamine E olie kunnen al wonderen doen. Ook helpt de combinatie van vitamine A en E bij het verwijderen van acne-veroorzakende bacteriën zoals bij de Goji Body & Face Cleansing Oil in combinatie met de Activator 7 Oil.


5. Vermindert Donkere Vlekken

Het gebruik van vitamine E olie wordt vaak aangeraden voor het behandelen van donkere vlekken, zoals acne littekens en wondlittekens. De meeste producten voor het corrigeren van vlekken bevatten vitamine E olie als belangrijk ingrediënt. Hoewel er niet genoeg bewijs is om de effectiviteit van vitamine E olie tegen acne volledig te ondersteunen, kan het wel helpen bij het verminderen van littekens.

6. Voorkomt Sunburn

Een paar studies hebben aangetoond dat het gebruik van vitamine E olie je kan beschermen tegen zonnebrand. Door vitamine E olie aan te brengen op een door de zon verbrande huid, kalmeer je de huid en verminder je roodheid. Een studie spreekt zelfs over de vermindering van zonneschade na het aanbrengen van vitamine E op de huid.

7. Bestrijdt Vrije Radicalen

Vrije radicalen ontstaan door extreme blootstelling aan de zon, milieuvervuiling, straling en tabaksrook. Ze breken je collageenlaag af, wat leidt tot vroegtijdige veroudering, vlekken en ongewenste acne-uitbraken. Vitamine E is een krachtige antioxidant die oxidatieve schade aan je huidcellen veroorzaakt door vrije radicalen voorkomt. Het absorbeert de energie van ultraviolette stralen en beschermt zo je huidcellen. Als je je collageen ook van binnenuit wilt verbeteren kun je ook een Marine Collageen Supplement proberen.


Vitamine E huid testen

Voordat je enthousiast aan de slag gaat met (pure) vitamine E olie, willen wij je even waarschuwen dat deze olie niet voor iedereen geschikt is. Soms kan Vitamine E olie allergische reacties veroorzaken. Als je allergisch bent voor vitamine E olie, kunnen je huidproblemen zelfs verergeren. Gelukkig heeft vitamine E olie geen ernstige bijwerkingen, maar het is altijd goed om voorzichtig te zijn. Mensen met een geschiedenis van allergieën kunnen milde bijwerkingen ervaren, zoals lichte huidirritatie en roodheid. Test de olie eerst op een klein stukje huid om te zien hoe je huid reageert, voordat je het op je hele gezicht aanbrengt. Blijf altijd luisteren naar je huid en stop met het gebruik als je merkt dat het niet goed voor je werkt.

Vitamine E als serum, een krachtige boost

Misschien heb je al eens gehoord van vitamine E serum. Dit is eigenlijk een super geconcentreerde versie van vitamine E olie, vaak gemixt met andere huidvriendelijke ingrediënten. Serums dringen diep door in je huid en werken snel en effectief. Dus als je echt de turbo aan je huidverzorging wilt toevoegen, probeer dan Serum of Plenty of het Quandong Green Booster Serum.


Vitamine E huidolie voor een stralende huid

Je dacht toch niet dat vitamine E olie alleen voor je gezicht is, hè? Je kunt het ook op andere droge of ruwe plekken van je lichaam gebruiken, zoals je ellebogen, knieën en zelfs je nagelriemen. Het zorgt ervoor dat je huid overal zacht en gehydrateerd blijft. Als bonus kan deze Cellular Repair Body + Face Lotion al helemaal overal op jouw lichaam en gezicht gebruikt worden.


Mocht je nou nog meer willen lezen over vitamines en ingrediënten in skin care lees dan de blog Laten We Het Hebben Over Ingrediënten In Huidverzorging!