Nourished Journal

Kakadu Plum: De supervrucht voor huidverzorging

Jun 14, 2024

Kakadu Plum: Nature’s Skincare Superfruit

In het hart van de Australische natuur ligt een verborgen juweeltje dat al eeuwenlang wordt vereerd door lokale bevolking: de Kakadu Plum. Deze kleine maar krachtige vrucht, wetenschappelijk bekend als Terminalia ferdinandiana, wint snel aan populariteit in de wereld van huidverzorging. De Kakadu Plum is een echt geschenk van de natuur en biedt vele voordelen die de huid voeden, beschermen en vernieuwen, waardoor het een onmisbaar ingrediënt is in je huidverzorgingsritueel.

Wat is Kakadu Plum?

De Kakadu Plum is een kleine, groengele vrucht die wordt gevonden in de tropische bossen van Noord-Australië. Ondanks zijn bescheiden formaat heeft hij een sterke kracht, met de hoogst geregistreerde natuurlijke concentratie vitamin C—tot wel 100 keer die van een sinaasappel. Dit indrukwekkende profiel van voedingsstoffen heeft van de Kakadu Plum een onmisbaar ingrediënt in huidverzorging gemaakt.

Voordelen van Kakadu Plum 

Vanwege de hoge vitamine C-concentratie in Kakadu Plum kent deze vrucht veel voordelen. We hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet:

- Verhelderende huidtint

Het hoge gehalte aan vitamine C maakt het een uitstekend ingrediënt om een doffe huid op te helderen en donkere vlekken en verkleuringen te verminderen. Regelmatig gebruik van producten met Kakadu Plum kan leiden tot een meer stralende, huidtint.

- Diepe hydratatie

Kakadu Plum staat ook bekend om zijn indrukwekkende hydraterende eigenschappen, waardoor het ideaal is voor mensen met een droge huid die wel wat vocht kan gebruiken.

- Collageen booster

Vitamine C is essentieel voor de collageenproductie, waardoor de huid er jeugdig en stevig blijft uitzien. Door de collageen aanmaak te stimuleren, helpt Kakadu Plum fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

- Bescherming tegen antioxidanten

Antioxidanten beschermen de huid tegen vrije radicalen, die huidveroudering kunnen versnellen en celschade kunnen veroorzaken. Het ellaginezuur en de flavonoïden in Kakadu Plum bieden sterke antioxidatieve bescherming en beschermen de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

- Ontstekingsremmend

De ontstekingsremmende eigenschappen van Kakadu Plum helpen de huid te kalmeren en te verzachten, waardoor het ideaal is voor mensen met een (acne)gevoelige huid. Het galzuurgehalte helpt roodheid, zwelling en irritatie te verminderen, waardoor de huid helderder en egaler wordt.

Introduceer Kakadu Plum in je routine

Kakadu Plum opnemen in je huidverzorgingsroutine is gemakkelijk, dankzij de groeiende populariteit en de verwerking in verschillende producten. Hier bij Nourished hebben we veel producten die deze supervrucht bevatten. Bekijk onze favoriete huidverzorgingsproducten met Kakadu Plum:

Cleansers

Raww Cosmetics - Purify-Me Gentle Cleanser

Retreatment Botanics - Radiance Cream Cleanser

 

Maskers

Sans [ceuticals] - Superdose Luminosity Masque 

Wildcrafted Organics - Native Hibiscus Active Enzyme Polish

 

Serums

Biologi - Bk Vitamin C Face & Eye Serum

Eco Tan - Serum of Plenty 

Ipsum Skin - Face Oil Enriching

Retreatment Botanics - Kakadu Brightening Serum

Wildcrafted Organics - Wild Plum Illumination C Complex

 

Moisturizers

Eco Tan - Eye Compost Apricot Eye Cream

Nourished Daily - Daily Moisturizer

Raww Cosmetics - Activate-Me Face Moisturizer

Retreatment Botanics - Ultra Rich Moisturizer

 

Ervaar de voedende kracht van Kakadu Plum en laat je huid de vruchten plukken van dit magische natuurgeschenk.