Nourished Journal

Alles wat je moet weten over minerale make-up

Jul 01, 2024

Everything you need to know about mineral makeup

Heb je al gehoord van minerale make-up? We weten allemaal dat een vleugje make-up wonderen kan doen voor een frisse uitstraling, maar wist je dat je tegelijkertijd ook goed voor je huid kunt zorgen? Deze make-up zit namelijk boordevol met de juiste ingrediënten voor een stralende huid. 'Natuurlijk' is de laatste jaren steeds meer in de mode, en dat geldt ook voor natuurlijke make-up. Ben je benieuwd naar wat minerale make-up precies inhoudt? En wil je weten welke minerale make-up producten het beste zijn? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Minerale make-up, wat is dat eigenlijk?

Minerale make-up is meer dan alleen een beauty trend; het is een natuurlijke benadering van het verfraaien van je huid. Deze cosmetica worden vervaardigd met behulp van fijn gemalen mineralen zoals mica, ijzeroxiden, zinkoxide en titaniumdioxide, die fungeren als de ruggengraat van minerale make-up. Meer over de werking van deze ingrediënten is te lezen in Laten we het hebben over ingredienten in Huiverzorging. Het mooie van deze make-up? Geen synthetische toevoegingen zoals parabenen, kunstmatige kleurstoffen of geurstoffen. Het is de zuiverheid van de ingrediënten die minerale make-up onderscheidt, waardoor het een favoriete keuze is geworden voor diegenen die streven naar een gezondere, stralende huid.

De voordelen van minerale make-up


We hebben al gesproken over hoe minerale make-up vriendelijker is voor je huid, maar laten we eens kijken naar enkele andere voordelen:

+ Minder toegevoegde stoffen: Minerale make-up is een uitkomst voor mensen met een gevoelige huid, omdat er minder toegevoegde stoffen zoals parfum of kleurstoffen aanwezig zijn, wat vaak irriterend kan zijn.

+ Langere houdbaarheid: Mineralen hebben van nature een langere houdbaarheid dan veel andere make-up producten, waardoor er minder conserveermiddelen nodig zijn. Over het algemeen blijft minerale make-up tot een jaar na opening van het product goed, dus we adviseren om het na die tijd weg te gooien. Beter het zekere voor het onzekere nemen.

+ Laat de huid ademen: Veel andere make-up producten bevatten verschillende toegevoegde stoffen die kunnen leiden tot een zwaar gevoel op de huid. Minerale make-up is daarentegen licht van gewicht en laat de huid vrij ademen, waardoor het comfortabel aanvoelt gedurende de dag.

+ Rijke pigmentatie: Dankzij de rijke pigmenten van mineralen biedt het dezelfde dekking als reguliere make-up, maar dan met de toegevoegde voordelen van natuurlijke ingrediënten

Beste minerale make-up bij Nourished

Op zoek naar de beste minerale make-up? Zoek niet verder! We hebben een zorgvuldig samengestelde selectie van de beste minerale make-up producten die je kunt vinden op de markt. Probeer, bijvoorbeeld de Corn Setting Powder van Ere Perez of een Loose Mineral Foundation SPF25 van Inika Organic of het Complexion Duo Palette van Eye of Horus, allemaal gemaakt met hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten om je huid te verzorgen en te laten stralen. Of je nu op zoek bent naar een subtiele dagelijkse look of een opvallende avondmake-up, onze minerale make-up biedt de perfecte combinatie van schoonheid en verzorging. Ontdek onze producten en geef jezelf de natuurlijke schoonheid die je verdient.