Nourished Journal

De Actieve Ingrediënten Die Een Must Zijn In Je Huidverzorging

Feb 03, 2021

The Active Ingredients You Need In Your Skin Care

Na enkele belangrijke groepen ingrediënten uitgelegd te hebben in ons artikel “Let’s Talk Skin Care Ingredients”, gaan we nog een stapje verder in dit artikel waarin we het hebben over actieve ingrediënten. Je bent de term ‘actief’ vast wel eens een keer tegengekomen terwijl je las over huidverzorgingsproducten, maar wat houdt het precies in? Actieve ingrediënten zijn de ingrediënten in je huidverzorgingsproducten die verantwoordelijk zijn voor het aanpakken van het huidprobleem waarop het product gericht is. Simpel gezegd: als een product helpt om de huidbarrière te versterken, is het actieve ingrediënt in dat product het ingrediënt dat de huidbarrière daadwerkelijk versterkt. In dit artikel worden de belangrijkste actieve ingrediënten uit onze producten besproken en wordt uitgelegd wat ze voor je huid kunnen doen.

 

Sans [ceuticals] Activator 7 Body + Hair + Face Oil

Retinylpalmitaat 

Retinylpalmitaat is de belangrijkste vorm van vitamine A in onze huid. Aangezien het gebruik van vitamine A resulteert in verminderde ruwheid van de huid en rimpels in het gezicht, helpt dit ingrediënt de huidtextuur- en teint te verbeteren. Bovendien helpt vitamine A bij het voorkomen en behandelen van inflammatoire acne laesies. Dit ster-ingrediënt is te vinden in een van onze favoriete producten van - Sans [Ceuticals] Activator 7 Body + Hair + Face Oil en Barrier Restore Butter

 

Niacinamide

Niacinamide, of nicotinamide, is het biologisch actieve amide van vitamine B3 dat meerdere voordelen heeft wanneer het op de huid wordt aangebracht. Naast de antioxiderende werking, heeft het ook ontstekingsremmende en depigmenterende eigenschappen en zorgt het tevens voor versterking en herstel van de huidbarrière. Van het gebruik van niacinamide is ook aangetoond dat het fijne lijntjes en rimpels vermindert. Benieuwd wat deze multitasker voor jouw huid kan betekenen? Probeer onze Sans [Ceuticals] Cellular Repair Body + Face Lotion

 

Biologi 100% Active Plat Serums

Vitamin C

Vitamine C, een krachtig antioxidant, komt in vele vormen voor aangezien het een zeer instabiel vitamine is. Bij blootstelling aan lucht of water wordt vitamine C snel afgebroken, waardoor het moeilijk is om vitamine C in een optimale dosering op de huid aan te brengen. Er worden om deze reden veel vitamine C-derivaten (zoals ascorbinezuur) gebruikt in huidverzorgingsproducten, terwijl alleen natuurlijke vitamine C daadwerkelijk de gewenste voordelen biedt. Daarom is er veel onderzoek gedaan naar hoe je deze vorm van vitamine C in huidverzorgingsproducten kan verwerken. 

 

Biologi is de eerste ter wereld die een technologie heeft ontwikkeld die een natuurlijke vorm van vitamine C in huidverzorgingsproducten oplevert. Hun unieke extractiemethode maakt gebruik van het interne proces van een plant en levert een 100% actief stabiel serum op. Producten met actieve, stabiele vitamine C die wij aanbevelen: 

 

+ Biologi The Bk Vitamin C Face & Eye Serum

Uit de Kakadu Plum wordt een hoog gehalte aan actieve, stabiele vitamine C gewonnen. Het vermindert fijne lijntjes, pigmentvlekken en roodheid.

+ Biologi Bf – Hydration Face & Body Serum 

Dit multi-use serum bevat actieve, stabiele vitamine C dat is gewonnen uit Finger Lime en is het ideale serum voor iedereen met een gevoelige, droge en geïrriteerde huid.

 

Zie ook het artikel “Biologi – Een nieuwe revolutie in natuurlijke beauty'” tals je hier meer over wilt weten.

 

Aminozuren 

Deze zuren zijn de bouwstenen van peptiden (korte ketens van aminozuren) en eiwitten (lange ketens van aminozuren) en worden al tientallen jaren in cosmetica gebruikt. Er zijn ongeveer 35 natuurlijke aminozuren die door onze cellen worden gebruikt en de volgorde waarin ze gecombineerd worden, bepaalt welk peptide of eiwit wordt gebouwd en hoe het functioneert. Elk aminozuur is verantwoordelijk voor een specifieke functie in huidverzorging en met elkaar gecombineerd kunnen ze nóg meer betekenen voor jouw huid. Aminozuren verhogen de hydratatie, maken de huid voller, verminderen ontstekingen, roodheid en irritatie, bevorderen celherstel en vervagen fijne lijntjes. 

De volgende producten bevatten natuurlijke aminozuren:

+ Biologi Bm – Regenerate Serum

+ Biologi Bc – Refresh Cleanser 

  

Al deze producten met actieve ingrediënten zullen zeker een verschil maken voor de conditie van jouw huid. Geniet van de reis naar een gezonde en stralende huid! 


Ontdek de complete natuurlijke en actieve huidverzorging collectie bij Nourished. 

 

This article was written by guest contributor Dr Coco Dekkers. Coco lives in Amsterdam and is a PhD medicine - dermatology student. 

 

References 
+Bogdan Allemann I, Baumann L. Antioxidants Used in Skin Care Formulations. Skin Therapy Letter. 2008;13(7):5-8. 
+Sorg O, Kuenzli S, Kaya G and Saurat JH. Proposed mechanisms of action for retinoid derivatives in the treatment of skin aging. Journal of Cosmetic Dermatology, vol. 4, no. 4, pp. 237–244, 2005 
+Bissett DL, Oblong JE, Berge CA. Niacinamide: a B vitamin that improves aging facial skin appearance. Dermatol Surg 31(7 Pt 2):860-5 (2005 Jul). 
+Telang PS. Vitamin C in dermatology. Indian Dermatol Online J. 2013 Apr-Jun; 4(2): 143–146. 
+Lintner K. Peptides, Amino Acids and Proteins in Skin Care? Cosmetics & Toiletries magazine. Vol. 122, No. 10. Oct 2007.