Nourished Journal

Make-up tips voor een droge huid: Advies van huidexpert Suzanne

May 27, 2024

Make-up tips voor een droge huid: Advies van huidexpert Suzanne

Wil je weten hoe je de juiste make-up kiest voor een droge huid? Holistische huidexpert Suzanne deelt haar beste tips en trucs voor een mooie natuurlijke make-up wanneer je snel een droge huid ervaart. Ontdek hoe je een droge huid optimaal verzorgt met INIKA Organic en welke make-up producten van INIKA het beste werken bij dit huidtype.

Kenmerken droge huid

Een droge huid voelt vaak trekkerig aan en kan er schilferig of dof uitzien. Dit huidtype heeft de neiging om sneller geïrriteerd te raken en vertoont vaker fijne lijntjes en roodheid. Het ontbreekt aan voldoende natuurlijke oliën, wat kan leiden tot een ruwe textuur en een verhoogde gevoeligheid voor invloeden van buitenaf zoals koude lucht en wind. Je kunt je dus voorstellen dat het resultaat van een make-up tegenvalt als de huid te droog is.

De beste INIKA skincare routine voor een droge huid

De beste INIKA Organic skincare routine voor een droge huid begint met de Phytofuse Renew Camellia Oil Cleanser, die zachtjes reinigt zonder de huid uit te drogen. Direct de tip om dit altijd met koud water te doen. Warm water droogt namelijk onnodig uit. Vervolg met de Phyto-Active Botanical Gezichtsolie. Dit serum is de allergrootste dorstlesser voor een droge huid. Al voelt het misschien niet zo tijdens het aanbrengen. Het vochtniveau wordt direct op peil gebracht waardoor een droge huid al snel meer in balans zal komen. Voor extra intensieve verzorging bij een droge huid rondom de ogen kun je de Phytofuse Renew Resveratrol Oogcrème toevoegen aan de laatste stap. De Phytofuse Renew Maca Root Rich Day Cream om de huid intensief te hydrateren en te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Deze creme is als boter voor een droge huid.

De beste INIKA make-up voor een droge huid

INIKA Organic make-up heeft hele mooie producten voor een droge huid en zijn speciaal ontworpen om vocht vast te houden en zo een natuurlijke glow finish te geven. Wanneer jij last hebt van een droge huid adviseer ik te starten met de Organic Pure Perfection Primer, die de huid voorbereidt en een gladde basis creëert. Gebruik daarna de Organic Liquid Foundation voor een egale, hydraterende dekking. Ook in deze foundation zit Hyaluronzuur verwerkt. Dat maakt deze foundation zeer geschikt voor een droge huid. Werk oneffenheden weg met de Organic Sheer Perfection Concealer, die zacht en voedend is voor de delicate huid onder de ogen. Voor een frisse, natuurlijke kleur op de wangen de Mineral Blush Puff Pot. Kies bij een droge huid eerder voor vloeibare make-up producten omdat ze beter hydrateren en niet in droge plekjes trekken. Vergeet niet dat make-up nooit een mooi resultaat zal geven als de huid niet goed gevoed is; een goede skincare routine is essentieel voor een gezonde natuurlijk gevoede huid.
 
Met de juiste INIKA Organic producten kun je zowel je huid verzorgen als egaliseren. Wat je ook nog kan doen wanneer je continue een droge huid ervaart. Plaats een luchtbevochtiger in je slaapkamer; dit helpt om de luchtvochtigheid op peil te houden, wat kan bijdragen aan een beter gehydrateerde huid terwijl je slaapt.