Nourished Journal

Waarom je vaker zonnebrand moet gebruiken dan je denkt

May 27, 2024

Why you should use sunscreen more often than you think

De zon heeft een geweldige invloed op ons welzijn: het geeft ons energie, verbetert onze stemming en helpt bij de aanmaak van vitamine D. Toch brengt de zon ook risico’s met zich mee, zoals vroegtijdige huidveroudering en een verhoogd risico op huidkanker. Veel mensen lijken deze risico’s te onderschatten. Uit recent onderzoek bij Etos naar zonbescherming blijkt dat mensen zich te weinig of te laat insmeren.

Misverstand zonkracht

Wist je dat maar liefst 74% van de ondervraagde respondenten ten onrechte denkt dat de zonkracht tussen 09:00 en 12:00 minder sterk is dan tussen 12:00 en 15:00? Hoewel de zon op zijn hoogtepunt misschien krachtiger is, betekent dit niet dat je tijdens de ochtenduren geen risico loopt. Zelfs in de ochtend is de UV-straling sterk genoeg om schade aan je huid te veroorzaken, vooral op zonnige dagen. Maar ook als de zon minder schijnt is het nog steeds essentieel om je goed te blijven beschermen tegen de zon. De UV-straling is bijvoorbeeld nog steeds schadelijk in het najaar, vooral als je veel buiten bent. De Daily Sunscreen SPF50 is perfect voor onderweg omdat het zowel het gezicht als het lichaam beschermt.


Te laat insmeren

Een ander zorgwekkend feit is dat mensen zich pas insmeren als de zon begint te branden op de huid of op het heetste moment van de dag. Maar je raad het al… Dit is echt te laat! Zonnebrandcrème moet ten minste 15 minuten voor blootstelling aan de zon worden aangebracht om effectief te zijn. Door te wachten tot je de zon voelt branden, loop je al een aanzienlijk risico op huidbeschadiging. Zorg er ook altijd voor dat je het smeren blijft herhalen, aangezien SPF vaak enkele uren bescherming biedt. Zeker als je in het water bent of zweet, gaat het er sneller af. Little Urchin en Attitude hebben handige zonnebrand sticks, wat het opnieuw aanbrengen nog makkelijker maakt. 

Onbeschermd zonder dat je het doorhebt

Het gebruik van zonnebrandcrème zou een dagelijkse gewoonte moeten zijn, niet alleen iets voor op het strand of bij het zwembad. Toch geeft 86% van de mensen uit het onderzoek aan zich meestal niet in te smeren tijdens alledaagse buitenactiviteiten, zoals winkelen of in de tuin werken. Deze korte momenten van blootstelling kunnen zich opstapelen en leiden tot langdurige schade aan de huid.

Tips voor betere bescherming

Nu je weet dat het belangrijk is om je vaker in te smeren dan je misschien denkt, is het goed om te kijken naar hoe je jezelf beter kunt beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Wij hebben wat tips op een rijtje gezet:

1. Maak SPF een onderdeel van je dagelijkse huidverzorgingsroutine, net zoals je dat doet met je moisturizer.
2. Kies de juiste factor. Als je huid gevoelig is voor verbranding, kies dan minimaal een SPF30 of hoger.
3. Smeer je elke twee uur opnieuw in, zeker na het zwemmen of zweten.
4. Zorg dat je altijd SPF in je tas hebt, zodat je waar dan ook het opnieuw kunt aanbrengen. De Natuurlijke zonnebrand van Inika Organic is het perfecte formaat om mee te nemen.
5. Draag beschermende kleding, zoals een luchtige blouse met lange mouwen en/of een pet.

Door deze stappen te volgen, kun je alsnog zonder zorgen genieten van de zon. Bij Nourished hebben we veel verschillende soorten natuurlijke zonnebrand, je shopt ze hier. Ben je op zoek naar een zonnebrand geschikt voor de allerkleinsten? Dan is NAÏF wat je zoekt. Of liever een lotion die het gehele gezin meteen beschermt? De nieuwste Daily Sunscreen SPF50 van Nourished Daily doet dat! 

 

Heb je vragen over een zonnebrandproduct of het gebruik ervan? Neem gerust contact met ons op via de webchat, e-mail of Instagram