Nourished Journal

Clean & Green Voorjaarsschoonmaak

Mar 17, 2021

Clean & Green Your Spring Clean

De bloemen staan in bloei, het weer warmt op, overal hoor je weer vogels en de aarde komt tot langzaam weer meer tot leven. Het is lente! Tijd voor opgeruimde kasten, een schoon huis en de geur van verse bloemen!

Om je te helpen bij je voorjaarsschoonmaak, spraken we dit jaar met BONDI WASH founder Belinda Everingham, Clean & Green living expert en zij gaf haar top 10 tips over milieuvriendelijke methoden om het huis op te frissen

Kasten

De Bench Spray werkt uitstekend voor het effectief schoonmaken van kasten (en nog veel meer). Deze natuurlijke allesreiniger is de ideale manier om oppervlakte te reinigen zonder chemische bleekmiddelen of chemische geur maar met hetzelfde schone resultaat. De Bondi Wash Bench Sprays zijn plant-based, non-toxic en biologisch afbreekbaar. Onafhankelijke labtesten bewijzen dat de Bench Spray 99,99% van de bacteriën dood. Deze natuurlijke allesreiniger verslaat alle rivalen op de markt! 

Snijplanken

Maak je snijplanken schoon met een natuurlijk afwasmiddel, zelfs de hardnekkige kleuren van biet of de heftige geuren van knoflook, ui en chili verdwijnen! Een extra tip voor muffe geurtjes: gebruik een mix van je favoriete etherische olie en zuiveringszout of keukenzout en schrob met een spons over de plank zodat deze weer fris & fruitig is. 

Prullenbakken

Verfris en reinig vuilnisbakken van bacteriën en vuil met een vochtige doek en de Bench Spray. Gebruik voor een aangename geur een paar druppels Mist Spray of etherische olie om de vuilnis lucht volledig uit je bak te verwijderen.

Koelkast

Maak de koelkast leeg, gooi alles wat over datum is weg en veeg de planken aan de binnenkant schoon met de Bench Spray om voedsel bacteriën en gemorste producten te verwijderen. De Bench Sprays worden gemaakt met Australische Bush Oils, in plaats van chemische ingrediënten, deze krachtige planten hebben een reinigende werken en doden bacteriën. Spray tot slot de naar Sydney Peppermint and Rosemary geurende Glass Spray op de glazen planken voor een glanzend resultaat. 

Apparaten van roestvrijstaal

Verwijder vette vingers en zorg ervoor dat je mooie apparaten weer stralend in je keuken staan! Om je roestvrijstalen apparaten weer te laten schitteren, gebruikt je een microvezeldoek en je favorieten Bondi Wash Bench Spray, verkrijgbaar in drie geuren: Tasmanian Pepper & Lavender, Sydney Peppermint & Rosemary and Lemon Tea Tree & Mandarin.  


Gootsteen

Om nare geurtjes uit de gootsteen te verwijderen, meng je kraanwater met 3-4 druppels van je favoriete etherische olie, laat minimaal 30 seconden staan. De geuren Native Lemon en Tea Tree & Mandarin werken bijzonder goed in de keuken en Sydney Peppermint en Rosemary of Tasmanian Pepper & Lavender voor de badkamer en douche. 

Rommellades

Iedereen heeft een rommella en die zijn voor iedereen een nachtmerrie… eek! Een la vol dingen die je meestal niet nodig hebt, oude sleutels, gereedschap, knoopjes, noem maar op. Maak ze leeg en gebruik een stofzuiger om eventuele overgebleven kruimels of stof die zich in de loop van de maanden hebben opgehoopt, op te zuigen. Veeg de lade schoon met de Bench Spray om bacteriën te verwijderen en maak het af door wat Mist Spray te verstuiven voor extra geur. Gebruik een anti-slip voering om alle, nu georganiseerde rotzooi, op zijn plaats te houden.

Matras

De lente is het perfecte moment om aandacht te schenken aan wat er onder de lakens zit - je matras. Denk je niet dat een plek waar je zoveel tijd doorbrengt meer aandacht verdient dan je het nu geeft? Een eenvoudige combinatie van bakingsoda en essentiële oliën zal je matras van nare geuren ontdoen, vocht verwijderen en huisstofmijten doden.... ewwwwww. Wil je een makkelijkere oplossing? Kies dan één van de Mist Sprays van Bondi.De Tasmanian Pepper and Lavender is een heerlijke geur, ideaal om de slaapkamer mee op te frissen. Onafhankelijke lab testen wijzen uit dat deze geur 99,99% van alle bacteriën en virussen dood. De ideale manier om je slaapkamer op te frissen & een betere nachtrust te stimuleren.

Meubilair

Wanneer je een grote schoonmaak houdt, probeer plaatsen te bereiken die vaak over het hoofd worden gezien (dat is het hele doel toch?). Trek je meubels van de muur en stofzuig onder de bank, het bed en moeilijk bereikbare plekken. Gebruik de Bench Spray om stof te verwijderen dat zich op het houtwerk en plinten heeft opgehoopt. De Bondi Wash Floor Wash is een fijne oplossing voor vloeren en kan ook worden gebruikt om meubeloppervlakken af te nemen! 

Plafond armaturen 

Pak nu juist die gebieden aan waar je dagelijks plezier van hebt maar welke je vaak vergeet zoals verlichtingsarmaturen en plafondarmaturen. Gebruik een ouderwetse pluizige stofdoek voor deze kwetsbare plekken samen met de Floor Wash verdund met water .  

Maak het volgend jaar makkelijker om iets vaker grondig schoon te maken, onderhoud is belangrijk! Reinig je huis dus goed, het hele jaar door. Maak je regelmatig schoon dan zit je volgend jaar niet met extra stof en ben je binnen mum van tijd weer klaar bent voor de lente! Als je telkens alleen de oppervlakken reinigt, zal er veel meer stof en vuil achterblijven tijdens je voorjaarsschoonmaak dan wanneer je vaker de meubels van de muur trekt.

Hieronder vindt je een eenvoudige checklist voor een effectieve voorjaarsschoonmaak:

Bondi Wash Spring Cleaning Eco-cleaning

 

Lees meer over natuurlijke schoonmaakproducten van  Bondi Wash.