Nourished Journal

Tijd voor een Detox

Mar 24, 2021

Time For A Detox 

Nu het weer aan het veranderen is, is het tijd om je voor te bereiden op de zonnige dagen die komen gaan. En wat is een betere manier om de strenge winter te beëindigen dan het resetten van je lichaam en geest met behulp van een huid-detox?

Je zult merken dat je algehele gezondheid, inclusief zelfvertrouwen en vrolijkheid, verbetert door je huid in de best mogelijke conditie te brengen. Na het lezen van dit artikel weet je hoe een effectieve detox van de huid eruitziet en hoe je een natuurlijk stralende huid kunt krijgen.

Exfoliate

Ik weet zeker dat jullie weten dat het essentieel is om je huid te reinigen, maar het reinigen van de huid op de juiste manier, en met de juiste producten, kan een uitdaging zijn. Daar lees je alles over in ons vorige artikel To Clean or Not To Clean. Naast reinigen, is ook exfoliëren belangrijk. Exfoliëren is het verwijderen van dode huidcellen uit de buitenste laag van de huid, waardoor een nieuwe huidlaag tevoorschijn komt. Er zijn verschillende manieren om de huid te exfoliëren, die vaak onderverdeeld worden in de categorieën chemisch en mechanisch. Bij chemische exfoliatie wordt gebruik gemaakt van zuren of enzymen om dode huidcellen los te weken van levende huidcellen, terwijl bij mechanische exfoliatie gebruik wordt gemaakt van een enigszins ruw oppervlak (bijvoorbeeld een washandje of reinigingsborstel) of exfoliërend product (bijvoorbeeld een scrub) om dode huidcellen handmatig te verwijderen.

Elke exfoliërende methode heeft zijn eigen voordelen en past beter bij bepaalde huidtypen, maar of je nu kiest voor een chemische of mechanische exfoliatie, wees voorzichtig met je huid. Je wilt de huid immers niet uitdrogen of beschadigen. Al onze exfoliërende producten gebruiken verschillende combinaties van ingrediënten die je huid voorzichtig, maar effectief gladder maken:in:

+ Sans [ceuticals] – Bio Active Exfoliant

+ Three Warriors – Tasmanian Sand Scrub

+ Ipsum Skin - Enzyme MicroPolish

+ Eco Tan – Super Acai Exfoliator

+ INIKA Organic – Phytofuse Renew Caviar Lime Exfoliator

Exfoliatie moet zeker deel uitmaken van je normale huidverzorgingsroutine, maar probeer het te beperken tot één keer per week, omdat overmatig exfoliëren meer kwaad dan goed doet voor het microbioom van je huid. Een gezond huidmicobioom draagt bij aan het verminderen van puistjes, ontstekingen, roodheid en irritatie.

Wil je het microbioom van je huid weer in balans brengen en verbeteren? Probeer dan de Ageless AHA Glow Concentrate van Retreatment Botanics: een toner en exfoliant in één. Het is de ultieme formule die je die o zo gewenste gloed geeft, inclusief prebiotica en probiotica om het natuurlijke microbioom van de huid te herstellen en de huidbarrière te versterken.


Gebruik een gezichtsmasker

Een effectieve detox van de huid is niet compleet zonder gezichtsmasker. Door tijd vrij te maken voor een gezichtsmasker, zorg je zowel voor een krachtige dosis oppeppende ingrediënten op de huid als tijd voor jezelf, waarin je kunt ontspannen en je kunt focussen op je lichaam en geest. Probeer een van onze maskers:

+ Eco Tan – Face Compost Purple Power Mask

+ Biologi - Hydra Boost Bio Cellulose Mask 

Leef gezond

Tot slot: alleen het kiezen van- en het op de goede manier gebruiken van de juiste producten is niet genoeg voor een effectieve detox van je huid. Het is belangrijk om aandacht te hebben voor verschillende aspecten van je leven om je huid gezond en stralend te houden, omdat ze allen van grote invloed zijn op de conditie van je huid. Enkele tips:

+ Houd je lichaam gehydrateerd en eet gezond. Water, vezels, probiotica en prebiotische voedingsmiddelen zullen je huid van binnenuit ontgiften

+ Zorg voor voldoende lichaamsbeweging. Zweten helpt je gifstoffen en onzuiverheden kwijt te raken, maar zelfs een halfuur wandelen elke dag kan een positief effect hebben op je huid.

+ Zorg voor voldoende slaap en vind manieren om met stress om te gaan. Om diepere en meer rustgevende slaappatronen te ontwikkelen of om makkelijker te ontspannen.

Er wordt gezegd dat de lente de manier is waarop de natuur zegt dat het tijd is voor een feestje. Met een stralende huid kunnen we hier met volle teugen van genieten!

time for a detox, skin care, gezonde huid van binnenuit, exfoliate, huid-detox, facemask, mist spray, cedar and stone, sans ceuticals, edible beauty, eco tan

 This article was written by guest contributor Drs. Coco Dekkers. Coco lives in Amsterdam and is a PhD medicine - dermatology student.

 

References
+ (American Academy of Dermatology Association). How to safely exfoliate at home. [Internet]. Retrieved from https://www.aad.org
+ Skowron, K. et al. Human Skin Microbiome: Impact of Intrinsic and Extrinsic Factors on Skin Microbiota. Microorganisms 2021, 9(3), 543. 
+ Katta R. et al. Skin and Diet: An Update on the Role of Dietary Change as a Treatment Strategy for Skin Disease. Skin Therapy Letter. Volume 23 Number 1, January 1, 2018
+ Orion, E. et al. Psychological factors in skin diseases: Stress and skin: Facts and controversies Clinics in Dermatology,Volume 31, Issue 6, 2013;707-711. 

 

Snyder, K. The Beauty Detox Solution: Eat Your Way to Radiant Skin, Renewed Energy and the Body You've Always Wanted. (2011). ISBN 978-0-373-89232-7.
According to the American Academy of Dermatology, exfoliation is the process of removing dead skin cells from the outer layer of skin