Nourished Journal

Waarom Deze Brand Founder De Voorkeur Geeft Aan Wild Boven Biologisch

Mar 31, 2021

Wildcrafted Organics, Clean skincare, Natural skin care, organic skincare, Vitamin C, Kakadu Plum
Hoi lieve Nourished lezers, mijn naam is Nicole O'Sullivan ik ben de oprichtster van het Australische Clean Beauty merk; Wildcrafted Organics. Mijn achtergrond is in botanische geneeskunde & voeding en dit leiden mij naar mijn eigen beautymerk. Ik merkte dat er geen tot weinig merken zijn die wilde en duurzaam geoogste ingrediënten gebruiken. Lees verder om meer te weten te komen over mijn liefde voor natuurlijke huidverzorging, ingrediënten en wilde planten. 

 

Bij het maken van mijn huidverzorgingsproducten voor Wildcrafted Organics, geef ik de voorkeur aan wilde, botanische planten boven biologisch gekweekte planten vanwege hun ongelooflijk hoge voedingswaarden, maar het is meer dan dat - er is een essentie in 'wild' waar ik naar aangetrokken word. Wilde planten ontwikkelen zich anders omdat ze moeten overleven in de zwaarste omstandigheden, ze overleven niet alleen - ze gedijen op plaatsen waar andere planten gewoonweg niet zouden kunnen bestaan. Deze wilde planten zijn de stoere, underdogs van de plantenwereld en ze kunnen floreren in deze barre omstandigheden door ongelooflijk hoge levels antioxidanten te produceren. Het zijn deze antioxidanten en voedingsstoffen die ze zo aantrekkelijk maken voor huidverzorgingsmerken en cosmetisch laboranten. 

 

Wildcrafted_Organics_Natural_Skincare_Clean_Skincare_Organic_Skin_care

Ik heb Wildcrafted Organics gecreëerd met als doel een luxueuze en holistische huidverzorgingslijn neer te zetten, bomvol voedingsstoffen en actieve ingrediënten die echt werken. We zijn ontzettend dankbaar voor de vele prijzen die we hebben mogen ontvangen van over de hele wereld vanwege het unieke en innovatieve karakter van onze natuurlijke huidverzorgingsproducten. Elk product bevat hoge concentraties kostbare gecertificeerde biologische en/ of wildcrafted botanicals, bioactieve ingrediënten en vitamines, die allemaal met een doel zijn gekozen vanwege hun vermogen om die mooie huid van jouw te voeden, opnieuw op te bouwen en te beschermen. Deze huidverzorgingsproducten zijn het hoogtepunt van mijn liefde en respect voor de genezende krachten van planten. Onze producten bevatten geen twijfelachtige chemicaliën of goedkope vulstoffen - elk ingrediënt is er met een reden en wordt geleverd in een krachtige dosering. 

 

Een van onze belangrijkste ingrediënten is het Wild Plum-complex dat bestaat uit drie Australische Wild geoogste supervruchten: Kakadu Plum, Burdekin Plum en Illawarra Plum. Van dit superfruit-extract is klinisch bewezen dat het de hydratatie van de huid binnen 30 minuten tot 60% verhoogt en tot 128% na 30 dagen gebruik! Het is ook bewezen dat het de regeneratie van collageen tot 98% verhoogt - de ongelooflijke genezende kracht van planten valt niet te ontkennen. Je vindt dit ingrediënt van superfruit-extract in twee van onze meest populaire producten; de Wild Rose Botanical Mist en het Wild Plum Illuminating C Serum.


Hoewel er momenteel een enorme vraag is in de beauty-industrie naar in het wild geoogste plantenextracten en het buitengewoon belangrijk is dat dit duurzaam wordt gedaan met de grootste zorg en respect voor het milieu en onder het toeziend oog en de betrokkenheid van onze inheemse Australische gemeenschappen. Dit is iets waar ik zo gepassioneerd over ben voor zowel Wildcrafted Organics als de natuurlijke beauty industrie in het algemeen.

 

  ~ Nicole O'Sullivan
Oprichtster Wildcrafted Organics