Nourished Journal

Ga voor een low-fuss ‘million dollar mani’ (welke ook low-tox, cruelty-free én vegan is….)

Apr 07, 2019

Kester Black, Sans [ceuticals], Ere Perez, Cedar and stone, Jack N Jill, Soapwalla, Hurraw, Eco Tan, Soleo Organics, SIMPLE as that

Hoe bereik je geweldig gelakte en mooi afgewerkte nagels die ook nog eens lang blijven zitten met 'natuurlijke' nagellak? Wij hebben het antwoord voor je! De beste low-tox manicure: diervriendelijk, milieuvriendelijk, 10-free, geen giftige dampen, geen gevaarlijke UV, en geen post-gellak schade!

We geven je de low-down over hoe je de prachtigste nagels kunt krijgen zonder je gezondheid of de planeet in gevaar te brengen in 4 eenvoudige stappen:

  1. Ben lief voor je nagelriemen! Nagelriemen zijn waarschijnlijk het meest verkeerd begrepen deel van het menselijk lichaam. Geloof het of niet, nagelriemen hebben een functie en een doel, waaronder het leveren van een beschermlaagje voor je nagelmatrix om nieuwe nagelgroei af te schermen van bacteriën, pathogenen en mogelijk schade. Hoewel onze nagelriemen belangrijk zijn voor de gezondheid van de nagel, houdt niemand van droge, zichtbare nagelriemen! So what’s a girl to do? Geef je nagelriemen liefde door ze schoon en vochtig te houden. We raden aan droge en dode cellen regelmatig weg te masseren met een natuurlijk hydraterende olie of remediebalsem. Onze favorieten? De Activator 7 Oil van Sans [ceuticals] en de Papaya SOS Marmelade van Ere Perez, beide zijn voedend en hydraterend om je nagelriemen gezond te houden en er geweldig uit te laten zien. Bonus is dat beide producten multifunctioneel zijn en je op veel andere manieren van dienst zijn.
  2. Base Coat. Voorbereiding is het halve werk... bereid het decor voor, voor een 'million dollar mani'! Te veel mensen vergeten deze eenvoudige stap die een manicure kan maken of breken. De basislaag is de eerste en belangrijkste stap naar een perfecte glans, aangezien deze de basis legt voor de kwaliteit van de afwerking. Een Base Coat hecht aan de nagel en houdt de nagellak vast en voorkomt dat de kleur in de nagel doorsijpelt. Daarnaast zorgt een Base Coat ervoor dat je kleur blijft zitten en daardoor geniet je er langer van! Zie het als een verzekering tegen afbladderen, scheuren en kapotte nagels! De basislaag zal ook helpen om randen of ongelijkheden in de nagel te bedekken zodat je een gladde nagel perfect kunt lakken. Onze vriendinnen van Kester Black hebben een 10-Free, Cruelty Free, Vegan Base Coat ontwikkeld die het wint van zijn Toxic rivalen.  
  3. Zet je manicure vast met een Top Coat! Een toplaag dicht je nagellak af voor langdurig gebruik/ genot en beschermt je nagellak tegelijkertijd tegen afbladderen en scheuren. Onze hot-tip voor je beste nagels tot nu toe? Breng je topcoat elke 2 dagen opnieuw aan, de dunne formule van de Kester Black Top Coat is perfect om je manicure te verlengen. Maar houd er rekening mee dat Top Coats het beste zijn voor het gebruik als Top Laag omdat deze speciaal is geformuleerd om aan je nagellak te hechten, niet aan je nagel. Vermijd het gebruik van een Top Coat als een Base Coat of als heldere lak/ glans lak.
  4. Let op de pH- en het vochtgehalte van je handen. Dagelijkse taken zoals handen wassen, afwassen en douchen strippen je huid van zijn natuurlijke oliën en zorgen dat je nagels gevoelig worden voor breuk, kloven, scheuren en barsten. Veel zeep en handwas producten zullen de pH- en vochtbarrière van je huid daadwerkelijk verstoren vanwege hun harde ingrediënten. We raden aan om een gevoelige pH-gebalanceerde handwas te gebruiken zoals de pH-perfecte Body & Hand Wash van Sans [ceuticals] of de heerlijke handwash van Bondi Wash. Gebruik na het wassen een goede moisturizer om vocht in te brengen om de natuurlijke oliën die je wegwast te vervangen. Onze favorieten moisturizers zijn de Bondi Wash Hand Lotion, geparfumeerd met prachtige Australische Bush-oliën.


Een 'million dollar mani’ die goed is voor jou en de planeet is zeker haalbaar door deze no-fuss routine te volgen. Maar als je geen DIY nagelartiest bent of op zoek bent naar een ongelooflijke Vegan, Low-Tox mani-ervaring, kom dan naar onze Pop-up Vegan Nail Bar op 18 en 19 april in Hutspot aan de Van Woustraat in Amsterdam.


Geniet van een eersteklas mani met één van de getalenteerde nagelkunstenaars van Lakwerk met een regenboog aan kleuren van low-tox, vegan, cruelty-free nagellak van het toonaangevende ethische beautymerk Kester Black uit Australië.

Stuur een e-mail naar hello@nourished.nl om een afspraak te maken!