Nourished Journal

Wat is er zo goed aan Australische Beauty merken?

Jun 05, 2019

Nourished, Nourished Nederland, Ere Perez, Sans [ceuticals], {SIMPLE as that}, sans ceuticals, simpel at that, eco tan, face tan water, hurraw, soapwalla, bondi wash, kester black, jack n jill, pure papaya, papaya

Mensen vragen vaak aan ons 'waarom focussen jullie voornamelijk op Australische merken en producten?' Dat is een goeie vraag want tegenwoordig zijn er letterlijk duizenden fijne natuurlijke beauty merken op de wereld. De reden waarom wij voor Australische en Kiwi merken (Aussies little sister) kiezen is drieledig: 

1. Ik ben Australisch 

Ik ben een trotse Australiër, en ik ben blij dat ik een deel van het goede van mijn geboorteland kan delen met mijn second home Nederland. Na een aantal jaar woonachtig te zijn geweest in Nederland voel ik mij nog steeds verbonden met het land, de cultuur en de mensen. 

2. Nourished is geboren in Australië 

Floor en ik hebben elkaar leren kennen terwijl we samen in een gezondheidspraktijk werkten in oud-zuid in Amsterdam. We hadden meteen een connectie en deelde een passie en liefde voor alles natuurlijk. Floor was moe van mijn geklaag over de schaarste van fijne, mooie natuurlijke Beauty producten.

Het was tot 3 jaar geleden, toen Floor mij bezocht in Australië dat ze realiseerde waar ik het over had. Op een dag kwam ze uit mijn badkamer en zei:

'Babe, ik heb net je deodorant geprobeerd en deze is zoooo fijn! En helemaal natuurlijk en alle andere producten in je badkamer ook?! Ik ga alles proberen.'

Ik moest lachen omdat het niet heel Australisch was om dat te doen... althans dan zou je het niet vertellen. Floor vroeg waar ze de producten kon kopen en ik opende mijn computer en liet haar een webshop zien. Floor keek naar mij en zei:

'Wat heerlijk dat je al deze natuurlijke merken online kunt kopen in een online boetiek. Dit hebben we in Nederland ook nodig.' 

En zo is Nourished geboren! 

3. Australië produceert de beste natuurlijke beauty producten in de wereld. 

We zijn echt de leider in de natuurlijke beauty industrie geworden door een zeer enge, maar motiverende factor. 

Australische cultuur & identiteit is sterk verbonden met de connectie die we met de natuur hebben. We houden ervan om buiten te werken & spelen en we zijn gek op onze bijzondere flora & fauna. De ontdekking in 1985 dat we een gat in de ozonlaag hadden kwam als een shock voor ons land. Dit gat in de ozonlaag betekend dat we minder goed beschermd zijn tegen UV straling. Dit gat in de ozonlaag zorgde ervoor dat we ons bewust werden van Natuurlijke Beauty Producten/ industrie. Waarom? omdat het deels werd veroorzaakt door CFC's (chlorofluorocarbons) uit spuitbussen van haarspay, deodorant en andere producten in spuitbus. 

In datzelfde jaar werd ontdekt dat één van de natuurwonderen van Australië, het Great Barrier Reef langzaam begon af te sterven door vervuiling & global warming. 

Deze twee grote milieurampen hebben ons lang geleden wakker geschud en hebben ervoor gezorgd dat er actie werd ondernomen. De afgelopen 25 jaar is de natuurlijke beauty industrie enorm gegroeid, en dat heeft gezorgd voor concurrentie waardoor merken en producten steeds beter zijn geworden. De 'verwende' Australische consument stelt hoge eisen waardoor merken blijven innoveren & proberen hun milieu-voetafdruk te verkleinen en verbeteren. De werking van producten, de veiligheid van de producten en de look en feel zijn daardoor van hoge kwaliteit. Deze concurrentie heeft ervoor gezorgd dat er een grote markt is met de schoonste, meest effectieve beauty producten in de wereld. 

Onze merken

We zijn trots dat we de eerste retailers in Nederland zijn van Ere Perez, Sans [ceuticals], Bondi Wash, Kester Black, Biologi en Cedar + Stone. We gaan door met het zoeken van de mooiste & beste natuurlijke merken uit Australië, Nieuw Zeeland (en heel af en toe daarbuiten) zodat jullie er ook van kunnen genieten. Dit is onze PASSIE!