Nourished Journal

Biologische Australische Jojoba-olie - Jeugd elixer uit de natuur

Jun 23, 2019

Nourished, Nourished Nederland, Ere Perez, Sans [ceuticals], {SIMPLE as that}, sans ceuticals, simple as that, eco tan, face tan water, hurraw, soapwalla, bondi wash, kester black, jack n jill, pure papaya, papaya
Door gast schrijver Danielle Glover -  Pharmacist & {SIMPLE as that} Skincare Founder

We kunnen wel zeggen dat er de afgelopen jaren een duidelijke verandering heeft plaatsgevonden in de cosmeticawereld. Steeds meer consumenten minderen of stoppen met het kopen van producten die vol zitten met chemische en synthetische ingrediënten. Wat ooit begon met de trend om ‘biologisch voedsel’ te gaan eten, is nu verder gegaan naar een shift in meer gebruik van natuurlijke ingrediënten in de cosmetica industrie, met name in de huidverzorging zie je dit. En gelukkig maar! De natuur voorziet ons van een overvloed aan botanische extracten en oliën waarmee we onszelf kunnen verwennen, en er is misschien wel niets mooiers in evenwicht met onze huid dan.. Jojoba-olie. 


Jojoba-olie is de vloeibare wax die geproduceerd wordt uit het zaad van de ‘Simmondsia Chiensis’ plant (Jojoba) en zijn chemische structuur lijkt erg veel op het talg wat onze huid produceert. De rol van Sebum is om de gezondheid van onze huid te verbeteren, en deze waterproof te maken. Maar, vanaf het moment dat we in onze twintiger jaren komen begint de productie van talg door onze huid af te nemen, waardoor vocht uit de huid kan ontsnappen. Het resultaat hiervan is het begin van fijne lijntjes en rimpels en uiteindelijk het verouderingsproces. 


Door Jojoba-olie te gebruiken, ‘misleiden’ we onze huid door het te laten denken dat onze eigen huid talg aanmaakt en zo kun je het verouderingsproces een klein beetje vertragen. Jojoba-olie wordt gemakkelijk geabsorbeerd door het huidoppervlak en dring door tot in de diepere lagen, waar het zijn krachtige antioxidanten, vitamines en vetzuren aflevert zonder de poriën te verstoppen. Jojoba-olie is universeel bekend als ‘’rimpelbestrijder uit de natuur’’ en kalmeert en hydrateert op een manier waarop geen enkel ander product op aarde dat kan. Je kunt Organic Australian Jojoba-olie vinden in de {SIMPLE as that} Moisturiser en Makeup Remover.