Nourished Journal

Ga Een Droge Huid Tegen Deze Zomer

Jul 04, 2022

Combat dry skin this summer
Nu de Europese zomer op gang komt, en het reisgedrag van voor de pandemie weer rustig terugkeert heeft het strand er nog nooit zo uitnodigend uitgezien. Maar ook al is het eindelijk business as usual voor die lange, zonnige stranddagen, constante blootstelling aan de zon kan zijn tol eisen op de huid van jou. Ja, wij houden ook van die mooie, bronze gloed, maar een droge huid kan de keerzijde zijn van te veel van het goede.

 

De UV-stralen van de zon hoeven maar weinig blootgesteld te worden om de diepere lagen van de huid te penetreren en schade aan te brengen aan de opkomende, nieuwe huidcellen. Hoewel vroegtijdige huidveroudering, pigmentvlekken en zonnevlekken allemaal de gevreesde & welbekende zonneschade vormen, kan te veel blootstelling aan de beste bron van vitamine D ook leiden tot een droge huid die zich kan uiten in een gedehydrateerde, schilferige huid. 

 

En dat is niet het uiterlijk - of de gezondheid van de huid - die ieder van ons probeert te bereiken. 

 

Vandaag gaan we het hebben over een droge huid en delen we onze eenvoudige tips hoe je je cellen hydrateerd na een dagje in die heerlijke zon.

Draag Zonnebrandcreme

Zonnebrandcrème is voor ons niet-onderhandelbaar. Zelfs als het bewolkt is, moet je je gezicht en lichaam insmeren met zonnebrandcrème voordat je de deur uitgaat. Wij adviseren een zonnebrandcrème met een hoge factor en een breed spectrum die de tere cellen beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Hoewel je misschien denkt dat SPF in make-up voldoende is, adviseren wij altijd een zonnebrandcrème met volledige bescherming aan te brengen om een droge huid te voorkomen. Onze zonnebrand favoriet is momenteel de Daily Face + Body Sunscreen Lotion SPF50 van Nourished Daily. 

 

Scrub of Exfolieer regelmatig

Wanneer huidcellen het einde van hun cyclus naderen, sterven ze af en stapelen zich op waardoor er een droge huid achterblijft als buitenste laagje. Regelmatig scrubben met een zachte scrub verwijdert dode huidcellen om een droge huid tegen te gaan.

Exfolieer één tot twee keer per week voor een mooie, heldere huid maar scrub nooit een verbrande huid. Als de cellen beschadigd zijn door blootstelling aan de zon, kan scrubben tot meer schade leiden en moet het vermeden worden tot de huid genezen is.

 

Neem een koude douche

Warme douches ontdoen de cellen van hun natuurlijke oliën, wat leidt tot een droge en trekkerige huid. Verlaag de temperatuur van je douchewater en badwater om de cellen gehydrateerd te houden en een droge huid te voorkomen.

 

Hydrateer van binnenuit 

De huid is het grootste orgaan van het lichaam en heeft net als elk ander orgaan vocht nodig om optimaal te kunnen functioneren. Hoe meer je drinkt, hoe meer je de interne hydratatieprocessen van de cellen ondersteunt, waardoor je een droge huid tegengaat.   

 

Breng actieve ingrediënten zoals Ferulinezuur en Vitamine C aan

Biologi, Vit C Serum, Vitamin C Serum, Vitamine C Serum, plant serum, plant-based serum, serum, natuurlijke huidverzorging, natural serum, natural skincare, natural skin care

 

Biologi's Bf - Restore Face & Body Serum is het extract van Australische Fingerlime. Het is een in water oplosbaar serum, waarvan de actieve bestanddelen ferulinezuur en plantaardige vitamine C in synergie werken om de cellen diep in de huidlagen te herstellen, te versterken en te hydrateren.

 

Zoals de naam al suggereert, is Bf - Restore Face & Body Serum veelzijdig te gebruiken en effectief voor het hele gezicht en lichaam (en er is ons verteld dat je het zelfs in je haar kunt doen!). Verkrijgbaar in verschillende maten, voor ieder wat wils. Breng het serum royaal aan over het hele lichaam voor EN na een dagje strand en neem altijd een flesje mee in je tas voor als je huid droog aanvoelt. 

 

Het Bf serum is een super goeie bron van antioxidanten, het regelmatig aanbrengen helpt niet alleen tegen een droge huid, maar versterkt ook je cellen waardoor ze van nature beter gehydrateerd blijven. 

 

Ontdek de Natuurlijke Remedies die Nourished heeft geselecteerd voor een Droge Huid

 

*Disclaimer: Breng altijd zonnebrandcrème aan voordat je in de zon gaat zitten of wandelen. Actieve ingrediënten kunnen de cellen versterken, maar beschermen niet tegen schade door de zon.