Nourished Journal

Hoe overleef je Blue Monday

Jan 11, 2024

How to survive blue monday

Het is weer zover, 15 januari is het Blauwe Maandag, oftewel Blue Monday.Blue Monday is in het leven geroepen door de Britse Psycholoog Cliff Arnall. Volgens hem is dit de meest deprimerende dag van het jaar, maar dat is nooit wetenschappelijk bewezen :). Al kunnen wij wel begrijpen dat de dagen in januari wat somber kunnen aanvoelen. Dit heeft te maken met verschillende factoren, zoals het grauwe weer, korte en donkere dagen, het einde van de kerstvreugde en de zomer is nog heel ver weg… Gelukkig hebben wij wat tips & tricks om deze dag door te komen!

Kom in beweging

Sporten is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook mentaal zal je een positieve verandering opmerken. Door te bewegen maakt je lichaam endorfine aan. Dit is een hormoon dat zorgt voor een geluksgevoel en bijdraagt aan de vermindering van stress. Een win-win situatie!

Ga buiten een rondje wandelen of hardlopen, bezoek de sportschool of doe een leuke groepsles, zoals Cycle of Yoga.

Plan iets leuks

Ondanks dat de zomer nog zo ver weg voelt, kan je je wel alvast oriënteren naar een vakantie. Door het kijken naar tropische bestemmingen, kom je al helemaal in de zomerse sferen! Het plannen van iets leuks zorgt ervoor dat je iets hebt om naar uit te kijken. Wil je iets hebben om op korte termijn naar uit te kijken? Plan een leuke dag met je familie, partner of vrienden. Bezoek bijvoorbeeld samen een concert of festival, jullie hebben gegarandeerd een leuke dag.

Trakteer jezelf

Doe in plaats van selfcare sunday, een selfcare monday. Gun jezelf een fijne massage, of haal een lekker drankje bij je lievelings koffietent. Natuurlijk kan je jezelf thuis ook verwennen, door een leuke film te kijken op Netflix met je favoriete snacks, of neem een warm bad. Doe vervolgens een maskertje op en verzorg de rest van je huid met een fijne lichaamsolie. Hier bij Nourished zijn we fan van de Activator 7 Body Oil. Voor een luxe spa dag thuis is de At Home Pro Facial Duo van Sans [ceuticals] perfect. Ook de Instant Glow Gezichtsmasker van Retreatment Botanics geeft het ultieme luxe gevoel. Wil je liever een eenmalig masker? Kies dan voor één van de heerlijke Biologi's wonderful maskers.

Deze tips zullen je hopelijk door Blue Monday (en de rest van januari) helpen.