Nourished Journal

Dit is het belang van een goede moisturizer voor jouw huid

Jan 02, 2022

Dit is het belang van een goede moisturizer voor jouw huid

Het is heel belangrijk om je gezicht en lichaam goed gehydrateerd te houden. Dit kan worden gedaan door het aanbrengen van een goede moisturizer. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten en types verkrijgbaar, wat het erg lastig maakt om de juiste te kiezen. Hierbij alles over de voordelen van een goede moisturizer en welke geschikt is voor jouw type huid.

Wat is een moisturizer?

Een moisturizer is een crème die wordt aangebracht om de huid te hydrateren op de juiste manier. Een populair product dat wordt gebruikt als moisturizer is bijvoorbeeld een Embryolisse crème. Deze kan op verschillende manieren worden gebruikt om de huid gezond te houden. Zo is het goed om de crème onder make-up te gebruiken als basis. Ook kan het in de avond worden aangebracht voor een elastische en zachte huid. Een moisturizer zorgt dus letterlijk voor de hydratatie van de huid waardoor deze er veel beter uit ziet.

Harde lijntjes worden minder zichtbaar

Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten wat het hydrateren van de huid door het gebruik van een moisturizer dan voor een resultaat heeft. Zo kan de juiste moisturizer helpen tegen de veroudering van de huid. Het zal er niet voor zorgen dat rimpels helemaal weggaan, maar ze wel zichtbaar verminderen. Dit komt doordat er rimpels ontstaan als de huid droog is, en door de moisturizer worden deze als het ware opgevuld. Door de moisturizer laat de huid minder vocht los wat wederom bevorderlijk is. Wanneer er gestopt wordt met het aanbrengen van een moisturizer zijn lijntjes snel weer beter zichtbaar. Daarom is het belangrijk om dit in de ochtend en avond te blijven aanbrengen.

Een goede moisturizer helpt met huidproblemen

Een ander belangrijk voordeel van een goede moisturizer is dat het kan helpen met huidproblemen. Zo helpt de juiste moisturizer bij het op peil houden van de vet barrière in de huid. Als dit niet in balans is kunnen er namelijk oneffenheden ontstaan zoals acne of schilfertjes. Door een moisturizer aan te brengen wordt de huid als het ware gekalmeerd.

Kies de juiste moisturizer voor jouw huid

Het is natuurlijk behoorlijk lastig om te kiezen welke moisturizer dan bij jouw huid het beste werkt. Ga eerst goed na wat voor type huid je hebt, zoals droog, gecombineerd of juist vettig. Voor een droge huid is het aan te raden om een vette moisturizer in de ochtend en avond aan te brengen. Voor een juist wat vettige huid is juist een moisturizer op waterbasis geschikt, en enkel op de wat drogere plekken. De gemengde huid is vaak in de winter wat droger en in de zomer wat vetter. Hierdoor is het aan te raden om daarom in de winter en zomerperiode een verschillende moisturizer te gebruiken. In de winter een vettige en in de zomer juist een wat lichtere crème als moisturizer.