Nourished Journal

Waarom wij Green over Black Friday verkiezen

Oct 22, 2023

Why we choose Green over Black Friday

Het is geen verrassing dat wij graag even stilstaan bij dit onderwerp, omdat het ons aan het hart gaat. Bij Nourished geloven we in goed zorg dragen voor de planeet en de mensen die erop leven. We houden ervan om onszelf goed te verzorgen en lief te zijn voor onze huid zonder daarbij het milieu te beschadigen. Daarom bieden we een breed scala aan schone en groene producten aan met een duidelijke ingrediëntenlijst, zodat je je nooit zorgen hoeft te maken of je schuldig hoeft te voelen over je aankoop.

De geschiedenis achter Black Friday

Omdat het officieel de dag na Thanksgiving is, namen in de jaren 50 veel mensen vrij of meldden zich ziek om naar de winkel te gaan en alvast inkopen te doen voor de feestdagen. Toen winkels zich bewust werden van de flinke stijging in hun verkopen, begonnen ze massaal kortingen en promoties aan te bieden om nog meer klanten te trekken. Jaar na jaar werd deze dag een wereldwijde uitnodiging om massaal allerlei producten in te slaan, waardoor onze ecosystemen ernstig werden aangetast. Tegenwoordig duurt Black Friday tot de volgende maandag, waardoor het een langdurig evenement voor consumentisme is geworden. We kunnen echter leren om andere keuzes te maken en te kiezen voor groen over zwart.

Eye Of Horus Seven Seed Sacred Oil | Nourished

Het groene alternatief

Waar Black Friday vaak leidt tot impulsieve aankopen waardoor de CO2-uitstoot toeneemt, inspireert Green Friday mensen om bewuste en duurzame beslissingen te nemen. Simpel verwoord, moedigt deze dag je aan om serieuzer na te denken over de producten die je wilt kopen en jezelf af te vragen of je deze wel echt nodig hebt. Dit geldt ook voor de cadeaus die je aan geliefden wilt geven. Daarvan begrijpen wij dat het een stuk lastiger is om kieskeurig te zijn, omdat het juist zo goed voelt om familie en vrienden te verwennen! Maar onthoud goed, het gaat niet zozeer om jezelf inhouden dan wel om het belang van "conscious gifting" in de praktijk te brengen.

Wat jij kunt doen

We helpen je graag bij het maken van deze keuzes, zodat Black Friday voor jou verandert in een green, clean day!

  1. Misschien een no-brainer, maar probeer zo veel mogelijk lokaal te shoppen of bij duurzame (online) winkels, zoals de onze waar er genoeg natuurlijke, cruelty-free producten worden aangeboden.
  2. Maak een lijstje van de producten die je voor jezelf zou willen kopen of die je juist graag aan dierbaren zou willen geven. Op deze manier voorkom je dat je onnodige aankopen doet, waarvan je weet dat je achteraf spijt krijg.

    Heb je inspiratie nodig over wat je kunt kopen? Neem een kijkje op onze blogpost: conscious gifting.

  3. Onder dezelfde noemer als de vorige tip, stel een budget vast en kies van tevoren hoeveel geld je wilt besteden. Als je al een bedrag in gedachten hebt, kun je onze blogs met cadeau-ideeën voor verschillende budgetten bekijken. 

Luxurious Hair + Scalp Treatment Oil | Nourished

Hoe wij ons steentje bijdragen

Het is de kern van ons bedrijf om zorgvuldig geselecteerde natuurlijke producten aan te bieden die we zelf graag gebruiken en daarom graag met jullie delen. Maar op een special Green Day zoals deze doen we graag meer! Daarom hebben we besloten de handen ineen te slaan met TEAMTREES. Dit betekent dat er voor elke bestelling die je plaatst, een boom gepland wordt. We hebben tot nu toe al 550 bomen gepland, dus ons denkbeeldige Nourished bos groeit al aardig. Daarnaast belonen we je graag voor je bewuste en duurzame bestelling bij ons en ontvang je gedurende het hele weekend DUBBELE PUNTEN op je Friends of Nourished account. Wat een feest! Wij vieren deze dagen graag samen.