Nourished Journal

Waarom Shampoo Je Haar Verpest

Jul 24, 2023

Nourished, Nourished Nederland, Ere Perez, Sans [ceuticals], {SIMPLE as that}, sans ceuticals, simple as that, eco tan, face tan water, hurraw, soapwalla, bondi wash, kester black, jack n jill, pure papaya, papaya, Biologi, Inika, Inika Organic, Jonny

Heb je haar wat je om de dag moet wassen of zelfs iedere dag, omdat je anders de ergste haar-dag ever hebt? 

De kans is groot dat je shampoo de schuldige is. En dat is ook niet gek aangezien in iedere shampoo tegenwoordig sodium lauryl sulfaat (SLS) zit. Het is niet gek dat we gevangen zitten in die vicieuze was-cirkel waarbij we steeds meer moeten wassen en steeds meer verschillende producten nodig hebben. 

 

Wat is sodium lauryl sulfaat?

 

Sodium lauryl sulfaat is het ingrediënt in shampoo wat zorgt voor het schuimende effect. Het is ook een veel genoemde dader voor de oorzaak van huid- en hoofdhuid irritatie en het kan je haar uitdrogen. Dit zorgt voor die vicieuze cirkel waarbij je steeds meer producten aan je routine moet toevoegen voor zacht, silky en smooth haar. 

 

Reiniging van haar zou een mild en zacht proces moeten zijn, het haar moet beschermd blijven zonder het te strippen van zijn essentiële elementen. Dat is één van de reden dat wij zo gek zijn op de sulfaat-vrije shampoo's van Sans [ceuticals]. Ze zijn geformuleerd zonder sodium laurel sulfate, gemaakt met lokale en duurzame ingrediënten. De natuurlijke shampoo's zijn effectief maar zacht en laten je haar gezond, zacht & verzorgd achter, zonder op die draaimolen te belanden waarbij je keer op keer meer producten moet toevoegen.  

 

Niet zeker welke shampoo geschikt is voor jou?  

 

De Balancing Hair Wash is ideaal voor:

 

+ Normaal haar
+ Kort haar
+ Mannen 
+ Vet haar 
+ Gevoelige (hoofd)huid
+ Roos-gevoelige hoofdhuid
+ Droge hoofdhuid

 

De focus van de Balancing series is om een uitgedroogd gevoel en irritatie van de hoofdhuid te verlichten. Deze formule bevat belangrijke actieve ingrediënten zoals Pentavitin®, verschillende Eiwitten & Suikerbiet Extract wat zorgt voor hydratatie en voeding voor gezond, zacht en glanzend haar.

 

 De Volumising Hair Wash is ideaal voor:

 

+ Fijn, futloos haar
+ Vet haar

 

Dit is een lichtgewicht formule welke je haar fris, stevig en volumineus achter laat. Geformuleerd met  belangrijke actieve ingrediënten zoals: Vitamine B5, Suikerbiet Extract en Dragon's Blood Extract om de haarvezel te verstevigen en verdikken, je haar voelt sterker en beter gehydrateerd aan. 

 

De Nourishing Hair Wash is ideaal voor:

 

+ Droog haar
+ Gekleurd haar
+ Haar behandeld met Keratine
+ Pluizig haar

 

Een luxe formule welke zorgt voor intense hydratatie, terwijl je (geverfde) haar beschermt wordt tegen verkleuring door warme styling tools. Bevat een enorme superdosis aan versterkende en herstellende ingrediënten waaronder Keratrix®, Vitamine B5 en Aquaxyl® welke ervoor zorgen dat je haar sterk, zacht en velvet smooth aanvoelt.


Meer natuurlijke shampoo's vind je hier

OF

Lees meer over de overstap naar natuurlijke haarverzorgingsproducten

 

Red je haar en de planeet (een beetje) door de overstap te maken naar Clean, Green en sodium laurel sulfate vrije haarverzorging!