Nourished Journal

Hoe herstel je droog en pluizig haar?

Jan 03, 2022

How To Recover From A Dry Hair Disaster, Dry Hair, Frizzy Hair

We hadden onlangs een klant die op zoek was naar advies over het verzorgen van droog haar. Ze voelde zich gefrustreerd en hopeloos nadat ze van alles had geprobeerd! Ze had letterlijk een badkamerkast vol met haarproducten die zachte, glanzende en gehydrateerde lokken beloven. Toen we haar vroegen om ons een lijstje te sturen van wat ze precies had gebruikt, was het gelijk duidelijk waarom ze nog steeds worstelde met droog, broos en pluizig haar.

Droog haar, gezond haar, sue soussain, colormesue.

 

Als we de structuur van haar onder een microscoop bekijken, kunnen we zien dat het een beetje op een dennenappel lijkt. Gezond haar heeft gesloten schubben die lijken op een gesloten dennenappel. Het is de taak van de schubben om de binnenste haarschors en zijn bestanddelen, waaronder vocht, lipiden en eiwitten, te beschermen en te onderhouden. Als dit goed werkt heb je haar wat er gezond, glad en glanzend uitziet.  

Door vele dagelijkse handelingen zoals föhnen, stijlen, blootstelling aan de elementen, verwarming en conventionele haarproducten op chemische basis, kunnen deze belangrijke schubben beschadigd raken en hun strakke, gesloten structuur verliezen. Wanneer dit gebeurt, lijkt de haarschacht op een open dennenappel en kunnen de essentiële bestanddelen diep in de haarvezel verloren gaan. Dit leidt niet alleen tot droog haar, maar ook tot pluizig haar, omdat de open haarschubben op het oppervlak van de haarvezels omhoog komen en tegen elkaar blijven haken.  

Dus waarom hielp de verzameling producten van onze lieve klant niet om haar droge en pluizig haar te verhelpen?  

Nou, het waren eigenlijk een paar redenen:

  1. Ze gebruikte dagelijks warme styling tools die haar haar keer op keer beschadigden en daarmee ook uitdrogen.
  2. Haar haarproducten zaten bomvol agressieve sulfaten, siliconen en andere onzuiverheden die het haar weliswaar op korte termijn zacht en mooi zouden laten aanvoelen, maar in feite niet de essentiële ingrediënten leverden die haar haar zo hard nodig had om te kunnen herstellen.


Ons advies aan deze klant was als volgt:

  1. Stop met het verbranden van je haar met de stijltang! Maar even serieus. Stop alsjeblieft. En als je het toch 'moet', dan moet je nog harder werken om het te helpen herstellen.

  2. Vermijd producten met siliconen en de volgende sulfaten: natriumlaurylsulfaat, ammoniumlaurethsulfaat, natriumlaurethsulfaat.

  3. Herstel de zachtheid, glans en souplesse van je haar door het de essentiële hoeveelheid vocht, lipiden en eiwitten te geven uit natuurlijke bronnen. 


We raden aan om producten te gebruiken die de volgende ingrediënten bevatten: 

  • Verzachtende middelen om de haarschubben glad te strijken, waardoor essentiële voedingsstoffen in de haarschors terechtkomen. Er zijn zo veel prachtige natuurlijke verzachtende middelen, enkele voorbeelden zijn Sheaboter, Avocadopitolie, Broccoli-olie, Arganolie en Tarwepitolie.
  • Bevochtigingsmiddelen om water uit de omgeving op te zuigen. Namen die je terug wilt zien in de ingrediëntenlijst van je producten zijn: Panthenol, Vitamine E en Plantaardige Glycerine. 
  • Hydraterende middelen om zachtheid, glans en gladheid aan de haarvezels toe te voegen. We houden van producten met Aloë Vera, Komkommerextract en Tarweproteïne.

Na een paar maanden dit nieuwe regime te hanteren was onze klant super blij met haar zijdezachte, herstelde haar en ze gaf zelfs aan dat ze het nu maar één keer per week hoeft te wassen omdat haar natuurlijke hoofdhuid, de pH-waarde van haar haar en de olie balans van haar huid waren hersteld.  

Een aantal van de producten die we haar aanraden waren:

Nourished Haarcollectie

 

      +   Sans [ceuticals] Balancing Hair Wash

      +   Sans [ceuticals] Nourishing Hydratant Ultra+

      +   Sans [ceuticals] Moisture + Protein Infusion

      +   Nourished x Romy Luxurious Hair & Scalp Treatment Oil 

      +   Nourished x Romy Dry Shampoo + Styling Powder + Scalp Treatment 

Als je haar echt heel droog is en je denkt: 'dit is een noodgeval', start dan met de Nourishing Hair Pack.

Ben je op zoek naar persoonlijk advies voor jouw droge, gebroken, gekleurde of gezonde haar? Dat kan natuurlijk ook. Stuur ons een berichtje via DM @nourished_eu of via de webchat op de website. 

Ontdek meer geweldige producten voor droog haar in de complete haarcollectie