Nourished Journal

De voordelen van een lichaamsolie

Apr 24, 2020

Nourished, Body Oils, Natural Body Oil, Natural Skincare.

Al eeuwenlang wordt lichaamsolie gebruikt voor een goddelijke huid, bedank de oude Grieken voor deze tip! Lichaamsolie wordt nog altijd wereldwijd gebruikt en geprezen voor de fantastische resultaten. Maar zijn lichaamsoliën echt de beste plank in ons badkamerkastje waard? Of kunnen we ze beter in de schappen laten staan? Wij geven je een overzicht van de 5 belangrijkste voordelen van het gebruik van lichaamsolie. 

#1 lichaamsolie is super verzorgend 

Lichaamsoliën zijn het gouden elixir van een jeugdige huid! Door het leveren van vetzuren aan de huid, die de huid voeden en voller maken, kunnen lichaamsoliën een schilferige en droge huid weer tot leven brengen. Lichaamsoliën zijn als het ware een infuus welke je huid de voedingsstoffen geeft die zij nodig heeft om stevig, gehydrateerd en stralend te zijn. 

#2 lichaamsolie geeft je huid een zacht & glad gevoel 

Hoewel het idee van een lichaamsolie misschien meer doet denken aan een plakkerige of vettige huid, is dit zeker niet het geval. Lichaamsoliën hebben een lange weg afgelegd en zijn tegenwoordig geavanceerde formuleringen die de huid gehydrateerd en zijdezacht maken.

Tip van Nourished: breng je body oil gelijk aan nadat je uit de douche komt wanneer je huid nog een beetje vochtig is. Breng de olie aan en smeer uit over je vochtige huid. Op deze manier hecht de olie aan het vocht op je huid en zorgt zo voor extra hydratatie. Zo wordt er een effectieve hydro-lipide barrière gecreëerd om vochtverlies tegen te gaan en je huid te beschermen tegen omgevingsfactoren. Plus dit vermindert een eventueel vettig gevoel na het aanbrengen!

#3 lichaamsolie helpt bij de genezing van littekens en herstel van de huid

Deze super oliën werken niet alleen om je huid te voeden en hydrateren, maar kunnen ook helpen bij de genezing van littekens en herstel van de huid dankzij hun vermogen om ontstekingen in huidcellen te verminderen en de vorming van collageen te bevorderen. Er wordt ook geopperd dat het introduceren van gezonde vetten door een lichaamsolie bijdraagt aan de vetzuren in de opperhuid (de buitenste laag van de huid). Deze vetzuren helpen onze huidbarrière te normaliseren en versterken, verbeteren de huidfunctie en beschermen de huid tegen omgevingsfactoren, onder andere door vochtverlies te verminderen. 

Body Oils & Moisturisers


#4 lichaamsolie kan striae verbeteren en tegen gaan 

Als je het niet erg vind om striae te krijgen, of als je al van je striae bent gaan houden ga dan door naar het volgende punt, maar voor degenen onder ons die dat niet doen, hebben we goed nieuws: lichaamsoliën kunnen je redder in nood zijn! Ze helpen namelijk bij het voorkomen en verminderen van striae door de elasticiteit van de huid te verbeteren en littekens te verminderen. Breng dagelijks aan op de kwetsbare en aangedane huid en masseer voorzichtig in. 

Tip van Nourished: Ideaal tijdens de voorbereiding en gedurende de zwangerschap, we raden aan om je dijen, buik, borsten en armen dagelijks te masseren met lichaamsolie om striae die mogelijk optreed bij de groei van je prachtige lichaam en baby te verminderen. Weleda heeft hier een hele fijne zwangerschapsolie en voor meer opties lees vooral even door. 

#5 lichaamsolie is multifunctioneel 

Lichaamsoliën zijn fantastisch voor het lichaam, maar ze dienen ook nog eens als HET ultieme multifunctionele product! Ze kunnen worden gebruikt als:

+ Gezicht serum

+ Haarolie

+ Scheerolie

+ Voor je nagelriemen

+ Op eventueel droge hielen

+ Massage olie

+ Rustgevende badolie

+ en sommige kunnen zelfs worden gebruikt als glijmiddel!

Het ultieme multifunctionele beauty product dat zo geld & kastruimte spaart en ook de planeet! En dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat je een verser product gebruikt, in plaats van een heel scala aan crèmes, serums en lotions die al jaren in je kastjes staan! One for all :) 

Onze favorieten Lichaamsoliën:  

+ Sans [ceuticals] Activator 7 Oil deze geweldige multifunctionele lichaam + haar + gezichtsolie is door experts uit de beauty industrie gedoopt tot ‘Miracle In A Bottle’ vanwege de hoge dosis vitamine samenstelling en herstellende eigenschappen. De Activator 7 oil bevat hoge levels Vitamine A waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het huidherstel stimuleert, de collageenproductie verhoogt en de huid sterkte en elasticiteit verbeterd. De unieke mix van biologisch beschikbare oliën van farmaceutische kwaliteit met sterke antibacteriële eigenschappen maakt het ook een super goed product voor dermatitis en eczeem.

+ De Love Your Body Oil van Black Chicken Remedies is er één om je self-care routine naar een hoger niveau te tillen! De unieke kracht van deze prachtig geurende, voedende oliemix is dat het niet alleen de buitenste lagen van je huid voedt en verzacht, maar ook doordringt tot in de diepere huidlagen voor celregeneratie, herstel, en om rode bloedcellen te stimuleren die spanning, angst en zelfs reumatische pijn verlichten.

+ Kenko Calming Body Oil is een populaire body olie voor moeders, mama's to be en vrouwen an sich. Deze prachtige olie heeft een magische geur en kan gecombineerd worden met dezelfde lichaamsolie voor de baby want, twinning is winning!  

+ Relaxing Pregnancy Body Oi van Naif komt in een glazen flesje met een pipet. Deze zwangerschapsolie is gemaakt met natuurlijke ingrediënten waaronder kokosolie, druivenpitolie en jojobaolie. Deze combinatie van oliën werken samen om je huid te voeden, te hydrateren en het herstellend vermogen van je huid te ondersteunen. Het verbetert de bloedcirculatie, wat het risico op striae helpt te verminderen.

+ Kester Black's Self Love Oil geeft je niet alleen sterkere nagels maar is ook fijn voor bijna al je lichaamsdelen! Gebruik ‘m bijvoorbeeld om je nagelriemen te verzachten, op je lippen wanneer je velletjes hebt, om je droge huid te hydrateren en zelfs om lippenstift en mascara te verwijderen. Met Jojoba, zoete amandel- en avocado-olie kun je het mengen met je foundation om je gezicht een boost te geven, of aanbrengen op je wangen voor een dewy glow.

+ Biologi Br Organic Rosehip Oil maakt gebruik van de kracht van Rosa Canina. De Br van Biologi is rijk aan natuurlijke vitamines en essentiële vetzuren die de interne hydratatie van de huid verbeterd en beschermende processen bevordert om een gezonde cel vernieuwing te ondersteunen.   

Geniet van het verwennen van je huid met lichaamsolie en die welverdiende liefde! 

Wil je meer huid-spo? Lees alles over hoe je je droge zomerhuid kunt aanpakken in ons artikel 'Zeg Je Droge Zomerhuid Vaarwel'

References:
Pengyi Zhu, Andrew Fung and Benjamin KP Woo, Consumer preference of products for the prevention and treatment of stretch marks (Preprint), JMIR Dermatology, 10.2196/18295, (2020).
Bielfeldt, S., Blaak, J., Staib, P., Simon, I., Wohlfart, R., Manger, C. and Wilhelm, K.P. (2018), Observer‐blind randomized controlled study of a cosmetic blend of safflower, olive and other plant oils in the improvement of scar and striae appearance. Int J Cosmet Sci, 40: 81-86. doi:10.1111/ics.12438