Psoriasis En De Zoektocht Naar Een Geneesmiddel

Category

Nourished Journal

Date

Nov 06, 2018

***Dit is een persoonlijk verhaal van Erin. Deel jouw ervaring met Psoriasis onder dit artikel zodat we elkaar kunnen helpen!

Mijn eerste kennismaking met psoriasis was 13 jaar geleden toen ik mijn man Brad* ontmoette. Hij had last van een lichte vorm van psoriasis. Een aantal droge, schilferige, en ontstoken stukjes huid op zijn gezicht, hoofdhuid en borstkas die ik toen 'slechts als een geïrriteerde huid' beschouwde. Ik kwam erachter dat deze plekjes 'geïrriteerde huid' veel pijn en eindeloze frustraties veroorzaakten bij hem.

Onze levens werden een cyclus van veel jeuk, ‘s nachts douchen, haren wassen, zalfjes, crèmes, teershampoos, orale steroïde en andere medicatie. Al deze producten verlichten de jeuk en pijn tijdelijk en dan begint de cyclus weer van voor af aan.


Psoriasis is een auto-immuunaandoening die meerdere systemen in het lichaam kan beïnvloeden, maar die zich voornamelijk uit in droge, schilferige, rode plekken op de huid die pijnlijk zijn en enorm kunnen jeuken. De oorzaak van psoriasis is nog steeds discutabel, hoewel over het algemeen wordt aangenomen dat deze zowel genetische zijn als beïnvloed worden door leefstijlfactoren. Symptomen kunnen zich uiten in een milde tot extreme vorm. Studies tonen aan dat psoriasis een vergelijkbare invloed kan hebben op de levenskwaliteit zoals andere belangrijke ziekten, waaronder kanker, hartaandoeningen, diabetes en depressie.

Pas toen ik mezelf echt ging verdiepen in auto-immuniteit en de factoren die hieraan kunnen bijdragen begonnen we enige vooruitgang te boeken met Brad's psoriasis. Ik besefte dat alle crèmes, shampoos, zalfjes en medicijnen de symptomen hadden behandeld in plaats van de oorzaak van zijn psoriasis. En zo zijn we begonnen aan een ander soort behandelingen die de aandoening vanuit vele verschillende invalshoeken zou aanpakken en vele jaren zou duren.

We begonnen bij zijn zenuwstelsel. Onze chiropractor heeft een aantal testen uitgevoerd waaruit bleek dat hij bijna altijd in een 'flight & fight'-toestand functioneerde en dat zou betekenen dat zijn lichaam niet in staat is andere interne systemen op een optimale manier te reguleren en coördineren, inclusief zijn immuunsysteem en zijn huid. We hebben er samen met haar voor gezorgd dat zijn zenuwstelsel weer in een staat van 'rust en regeneratie' kwam, waardoor er weer een innerlijke kalme in zijn lichaam ontstond.

Vervolgens hebben we zijn darmflora laten testen, hieruit bleek dat er een complete disbalans was ontstaan in zijn bacteriële darmflora. Aangezien 70% van het immuunsysteem wordt bepaald in de darmen, had dit ongetwijfeld een aanzienlijke invloed op zijn immuunsysteem. Met haar hebben we zijn darmflora opnieuw in balans gebracht met de juiste ondersteunende voedingsmiddelen en voedingssupplementen.

Daarnaast leerden we een Vedische meditatietechniek en integreerden dit in onze dagelijkse routine. Dit helpt ons om ons leven, het runnen van meerdere bedrijven en de stress van een drukke stad te beheersen en overzien. We stopte ook met het gebruik van alle reinigings-, huid- en haarverzorgingsproducten met chemicaliën en/of gifstoffen, wat ongelooflijk moeilijk was omdat de meeste producten speciaal voor psoriasis-, eczeem- en roos hier vol mee zitten!

En uiteindelijk begonnen we grip te krijgen op de irritatie. Brad's psoriasis verminderde aanzienlijk zowel zichtbaar als symptomatisch. Hij vond echter nog steeds dat zijn huid reactief en gevoelig bleef, ook op natuurlijke producten. Toen ik Sans [ceuticals] ontdekte, een prachtig merk uit Nieuw-Zeeland dat haar en lichaamsproducten maakt zonder schadelijke of onnodige ingrediënten, was Brad nog steeds sceptisch en twijfelde om het te gebruiken. Nadat ik met oprichtster Lucy Vincent had gesproken over haar onderzoek naar cellulaire functie en natuurlijke ingrediënten, was ik ervan overtuigd dat het de moeite waard was om te proberen!

Brad gebruikt de Goji Body & Face Cleansing Oil & Activator 7 Body, Hair & Face Oil nu 3 maanden en hij is helemaal om! Het is niet alleen het eerste product (inclusief andere natuurlijke producten) waarbij contact met de huid niet prikt of irriteert, hij heeft ook een significante vermindering van droogheid en roodheid op de psoriasisplekken op zijn huid. Met actieve ingrediënten die cellulaire gezondheid en regeneratie van cellen ondersteunen, zoals vitamine A, vitamine E, Gogi-olie en farmaceutische botanische oliën, lijken beide producten de gezondheid van zijn huid te bevorderen in plaats van alleen de symptomen tijdelijk te verlichten.

De reis om psoriasis te genezen kan lang en moeilijk zijn. Onze ervaring werd minder frustrerend zodra we begonnen te kijken naar de behandeling van de oorzaak van psoriasis in plaats van het bestrijden van enkel de symptomen.