Nourished Journal

Psoriasis En De Zoektocht Naar Een Geneesmiddel

Nov 06, 2018

sansceuticals, psoriasis, auto-immunity, dermatitis, excema, skin condition, sensitive skin, natural skincare, activator 7 oil, gogi cleansing oil, itchy skin, flaky skin, dry skin, nourished nederland

***Dit is een persoonlijk verhaal van Erin. Deel jouw ervaring met Psoriasis zodat we elkaar kunnen helpen!

 

Ons Verhaal

Mijn eerste kennismaking met psoriasis was 13 jaar geleden toen ik mijn man Brad* ontmoette. Hij had last van een lichte vorm van psoriasis. Een aantal droge, schilferige, en ontstoken stukjes huid op zijn gezicht, hoofdhuid en borstkas die ik toen 'slechts als een geïrriteerde huid' beschouwde. Ik kwam erachter dat deze plekjes 'geïrriteerde huid' veel pijn en eindeloze frustraties veroorzaakten bij hem.

Onze levens werden een cyclus van veel jeuk, ‘s nachts douchen, haren wassen, zalfjes, crèmes, teershampoos, orale steroïde en andere medicatie. Al deze producten verlichten de jeuk en pijn tijdelijk en dan begint de cyclus weer van voor af aan.

 

Wat is Psoriasis?

Psoriasis is een auto-immuunaandoening die meerdere systemen in het lichaam kan beïnvloeden, maar die zich voornamelijk uit in droge, schilferige, rode plekken op de huid die pijnlijk zijn en enorm kunnen jeuken. De oorzaak van psoriasis is nog steeds discutabel, hoewel over het algemeen wordt aangenomen dat deze zowel genetische zijn als beïnvloed worden door leefstijlfactoren. Symptomen kunnen zich uiten in een milde tot extreme vorm. Studies tonen aan dat psoriasis een vergelijkbare invloed kan hebben op de levenskwaliteit zoals andere belangrijke ziekten, waaronder kanker, hartaandoeningen, diabetes en depressie.


Pas toen ik mezelf echt ging verdiepen in auto-immuniteit en de factoren die hieraan kunnen bijdragen begonnen we enige vooruitgang te boeken met Brad's psoriasis. Ik besefte dat alle crèmes, shampoos, zalfjes en medicijnen de symptomen hadden behandeld in plaats van de oorzaak van zijn psoriasis. En zo zijn we begonnen aan een ander soort behandelingen die de aandoening vanuit vele verschillende invalshoeken zou aanpakken en vele jaren zou duren.

De Link Met Het Zenuwstelsel

We begonnen bij zijn zenuwstelsel. Onze chiropractor heeft een aantal testen uitgevoerd waaruit bleek dat hij bijna altijd in een 'flight & fight'-toestand functioneerde en dat zou betekenen dat zijn lichaam niet in staat is andere interne systemen op een optimale manier te reguleren en coördineren, inclusief zijn immuunsysteem en zijn huid. We hebben er samen met haar voor gezorgd dat zijn zenuwstelsel weer in een staat van 'rust en regeneratie' kwam, waardoor er weer een innerlijke kalme in zijn lichaam ontstond.

 

De Link Met De Darmflora 

Vervolgens hebben we zijn darmflora laten testen, hieruit bleek dat er een complete disbalans was ontstaan in zijn bacteriële darmflora. Aangezien 70% van het immuunsysteem wordt bepaald in de darmen, had dit ongetwijfeld een aanzienlijke invloed op zijn immuunsysteem. Met haar hebben we zijn darmflora opnieuw in balans gebracht met de juiste ondersteunende voedingsmiddelen en voedingssupplementen.

 

De Link Met Stress 

Daarnaast leerden we een Vedische meditatietechniek en integreerden dit in onze dagelijkse routine. Dit helpt ons om ons leven, het runnen van meerdere bedrijven en de stress van een drukke stad te beheersen en overzien. We stopten ook met het gebruik van alle reinigings-, huid- en haarverzorgingsproducten met chemicaliën en/of gifstoffen, wat ongelooflijk moeilijk was omdat de meeste producten speciaal voor psoriasis-, eczeem- en roos hier vol mee zitten!

 

Producten Die Een Verschil Maakten  

En uiteindelijk begonnen we grip te krijgen op de irritatie. Brad's psoriasis verminderde aanzienlijk zowel zichtbaar als symptomatisch. Hij vond echter nog steeds dat zijn huid reactief en gevoelig bleef, ook op natuurlijke producten. Toen ik Sans [ceuticals] ontdekte, een prachtig merk uit Nieuw-Zeeland dat haar en lichaamsproducten maakt zonder schadelijke of onnodige ingrediënten, was Brad nog steeds sceptisch en twijfelde om het te gebruiken. Nadat ik met oprichtster Lucy Vincent had gesproken over haar onderzoek naar cellulaire functie en natuurlijke ingrediënten, was ik ervan overtuigd dat het de moeite waard was om te proberen!

 Before and after of psoriasis

 

Brad gebruikt de Goji Body & Face Cleansing OilActivator 7 Body, Hair & Face OilCellular Repair Body + Face Lotion & Barrier Restore Butter nu 3 maanden en hij is helemaal om! Het is niet alleen het eerste product (inclusief andere natuurlijke producten) waarbij contact met de huid niet prikt of irriteert, hij heeft ook een significante vermindering van droogheid en roodheid op de psoriasisplekken op zijn huid. Met actieve ingrediënten die cellulaire gezondheid en regeneratie van cellen ondersteunen, zoals vitamine A, vitamine E, Goji-olie en farmaceutische botanische oliën, lijken beide producten de gezondheid van zijn huid te bevorderen in plaats van alleen de symptomen tijdelijk te verlichten.

 Enkele andere producten uit de Nourished collectie die opmerkelijke resultaten gaven met het verminderen van psoriasis:

+ Biologi Bc Refresh Cleanser

+ Biologi Bf Restore Face + Body Serum

+ Ere Perez Papaya SOS Marmalade

+ Vida Glow Collagen

+ Nourished Daily Sensitive Skin Cleanse Bar

+ Nourished Daily Daily Moisturizer

De reis om psoriasis te genezen kan lang en moeilijk zijn. Onze ervaring werd minder frustrerend zodra we begonnen te kijken naar de behandeling van de oorzaak van psoriasis in plaats van het bestrijden van enkel de symptomen.

Ben je benieuwd welke producten nog meer geschikt zijn voor een droge huid? Klik dan hier