Nourished Journal

​Moet Ik Mijn Gezicht Echt Exfoliëren?

Oct 07, 2018

Natural face exfoliant

Moet ik mijn gezicht echt exfolieren?

Is een vraag die wij vaak krijgen vanuit onze Natural Beauty Community. We begrijpen heel goed dat het gedoe lijkt om nog een stap toe te voegen aan je beauty-routine. Nog meer tijd en moeite. Maar het exfolieren van je gezicht is een stap die je niet wilt overslaan en zichzelf zal uitbetalen in een gezond uitziende en stralende huid! Dus laten we je meer vertellen over het exfolieren van je gezicht.

 

Waarom je gezicht exfolieren?

Je ziet dat de huid op je gezicht lijkt op de huid van je lichaam, opgebouwd uit drie lagen, waarvan de buitenste laag de opperhuid is. Deze laag bestaat voornamelijk uit cellen die keratinocyten worden genoemd en die opgebouwd zijn uit het stugge eiwit genaamd keratine (ook een onderdeel van haar en nagels). 

Nieuwe cellen worden constant gevormd op de bodem van de opperhuid en de bestaande cellen worden omhoog geduwd naar het oppervlak en sterven af. Deze dode cellen blijven aan de oppervlakte van de huid en creëren een laag genaamd het stratum corneum. Uiteindelijk, als nieuwe cellen constant omhoog worden geduwd en afsterven, ontstaan er schilfers op de bovenste laag van je huid. Dit proces is continu en de regeneratieve capaciteit van het epidermis is zodanig dat het zichzelf elke 30 dagen helemaal vervangt! 

Helaas, naarmate we ouder werden, vertraagde het natuurlijke exfoliërend proces en in plaats van dat de buitenste laag van dode cellen efficiënt wordt afgestoten, blijven de cellen plakken en ontstaat een doffe, schilferige en zelfs geschubde huid, waardoor je huid minder goed in staat is de olieproductie te reguleren en afvalstoffen uit te scheiden. DUS wat gebeurt er wanneer deze dode cellen blijven zitten? Ze voorkomen dat je favoriete serum en/of moisturizer waarin je hebt geïnvesteerd niet wordt geabsorbeerd door de huid! 

Dus als je het ons vraagt, is het antwoord JA! Je moet je gezicht wel exfoliëren. Als je een gezonde, stralende huid wilt hebben en behouden. En je Beauty producten hun werk wil laten doen. We raden aan om 1 tot 3 keer per week je gezicht te exfoliëren, afhankelijk van de gevoeligheid van je huid.  

 

Hoe je gezicht exfolieren? 

Maar hoe doe je dat dan.. exfoliëren van je gezicht? We raden je aan een natuurlijke exfoliant of gezichtsscrub te gebruiken die je of zelf hebt gemaakt of eentje van een betrouwbaar natuurlijk beautymerk. Onze favorieten zijn:

+ Sans [ceuticals] Bio Active Body Exfoliant gemaakt met bamboe-korrels, ginseng en sheaboter om je huid zacht maar effectief glad te maken

+ Inika Phytofuse Renew Caviar Lime Exfoliator - combineert natuurlijke exfoliërende ingrediënten en alfahydroxyzuren (AHA's) om een verhelderende formule te creëren die zowel een fysieke als chemische peeling biedt om de poriën effectief te reinigen en dode huidcellen te verwijderen voor een heldere, frisse en stralende teint.

+ Wildcrafted Organics - Native Hibiscus Active Enzyme Polish is een van nature actief enzympoeder dat wanneer geactiveerd met water, werkt als een zacht exfoliërend EN diepreinigend masker in één. De unieke selectie van botanische ingrediënten, kleien, en vitamines zorgen voor een multifunctioneel resultaat dat je beloont met een onmiddellijke stralende huid

+ De Nourished Daily Coffee Scrub Cleanse Bar is gemaakt van ge-upcyclede koffiedik. Deze scrub bar geeft je huid en je dag een kickstart! Deze exfoliant voor gezicht is wat grover dus is niet voor de meest gevoelige huid, maar kun je zachtjes gebruiken voor je gezicht.

 

Expert tips voor het scrubben van je gezicht! 

Onze tips for het exfolieren van je gezicht:

+ Scrub niet te lang/hard! Je wilt alleen maar de bovenste laag met dode huidcellen verwijderen! Stop als je huid rood wordt of begint te schilferen. 

+ Vermijd gevoelige gebieden zoals de ogen, gebruik hier geen gezichtsscrub. 

+ Vergeet niet om je lippen te exfoliëren! De sleutel tot perfecte lippenstift lippen is goed geëxfolieerde en goed gehydrateerde lippen.