Nourished Journal

Multifunctionele Producten - Better Voor Jou & De Planeet

Sep 09, 2018

Multifunctional, sustainable, eco-friendly, natural, natuurlijke, duurzaam, organic, recyclable, clean beauty, green beauty, environmentally friendly, natural living, duurzaam leven, natural beauty, natural hair care, natural skin care

Het lijkt erop dat in deze snelle tijd niet alleen ons leven steeds drukker en gecompliceerder wordt, maar ook onze badkamerkastjes en make-up tas!

Ik ben zeker schuldig geweest aan het te gecompliceerd maken van mijn beauty-routine. Aangetrokken door de prachtige designs en verpakkingen van een groot aantal merken die beweren iets geweldigs en unieks te doen voor mijn uiterlijk. Dit was totdat ik het bestaan van multifunctionele beautyproducten ontdekte! Sindsdien weet ik dat het kiezen van producten, die meerdere doelen vervullen veel voordelen heeft. Niet alleen voor het vereenvoudigen van mijn dagelijks beauty-ritueel... dit vind ik de belangrijkste voordelen:

  • Bespaar geld - het spreekt voor zich dat meer producten gelijkstaat aan hogere kosten. Sinds ik het aantal producten dat ik koop heb verminderd, heb ik me gerealiseerd hoeveel geld ik besteedde aan onnodige beauty producten. Om nog maar te zwijgen over het feit dat de meesten van deze producten er alleen maar voor de show stonden en niet om te gebruiken.
  • Minder afval - meer dan 120 miljard verpakkingen worden momenteel elk jaar geproduceerd door de gehele cosmetische-industrie. De kartonnen doosjes met lipsticks, gezichtsserums en crèmes dragen elk jaar bij aan het verlies van 18 miljoen hectare bos. Als het verbruik in deze mate aanhoudt, zal er tegen 2050 12 miljard ton plastic op stortplaatsen liggen. Door het kiezen van multifunctionele producten dragen we veel minder bij aan deze overweldigende statistieken. Een van mijn favoriete multifunctionele producten van dit moment is de Carrot Colour Pot van Ere Perez. Het is een prachtige natuurlijk gekleurde balsem die kan worden gebruikt als lip, wang en oog tint, waardoor drie producten vervangen worden voor één product. Dat betekent dat je je afval met 66% verminderd!
  • Bespaar ruimte - net als veel Sydney-siders die ervoor hebben gekozen te wonen waar de actie is, is mijn woonruimte beperkt. Met multifunctionele producten kan ik rommel, niet alleen in mijn badkamer, tot een minimum beperken. Wat zorgt voor een fijnere, betere leefbare ruimte (ook voor mijn partner ;) )
  • Houdbaarheidsdatum - door minder producten vaker te gebruiken blijven deze fris en doen ze hun werk het beste. De meeste mensen realiseren zich niet dat cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging een houdbaarheidsdatum hebben. Naarmate deze dichterbij komt worden de actieve ingrediënten van het product minder effectief, om nog maar te zwijgen van het feit dat het product zelf steeds vatbaarder wordt voor het ontwikkeling van schimmels- en bacteriën.
  • Verminder stress - in deze drukke, uptempo wereld kan alles wat we kunnen doen om ons leven te vereenvoudigen een positief effect hebben op onze gezondheid en welzijn. Het verminderen van 'dingen/spullen' in ons leven helpt ons om stress te verminderen en meer te focussen op de echt belangrijke dingen in ons leven.

Weet je niet waar je moet beginnen? Hier zijn een aantal van onze favoriete multifunctionele producten:

De Face Tan Water van Eco Tan is een drie in één product! Het is een toner, zelfbruiner voor gezicht en decolleté en kan als vervanger voor je foundation worden gebruikt!

De Aloe Lash & Brow Mascara van Ere Perez presteert als wimper-voeding om de wimpers van je dromen te laten groeien, een glanzende mascara voor zowel natuurlijke als nepwimpers en een wenkbrauw groomer.

Sans [ceuticals] Nourishing Hair Hydratant Ultra+ kan worden gebruikt als conditioner, verzachtend haarserum, curl-defining stylingcrème of haarmasker! Een remedie voor al je haarkwaaltjes.

Papaya SOS Marmelade van Ere Perez is een wonderbalsem en kan worden gebruikt op lippen, nagelriemen, droge plekken, schilferige huid, insectenbeten, babybillen of littekens. Een echte alles-in-één balsem!

Referentie: https://www.zerowasteweek.co.uk