Nourished Journal

Kies Een Natuurlijke Deodorant Die ECHT Werkt

Jul 08, 2018

Natural Deodorant, Deodorant, Alumiumfree Deodorant, Nourished

De afgelopen weken zijn we overspoeld met bestellingen voor ons assortiment natuurlijke deodorants. Het is zo geweldig (en overweldigend) om te zien dat steeds meer mensen zich bewust worden van de nadelige gezondheids- en milieueffecten van het gebruik van conventionele deodorants en daardoor prioriteit geven aan het gebruik van natuurlijke alternatieven.  

De meest voorkomende vraag die we horen wanneer iemand overweegt over te stappen naar een natuurlijke deodorant is "ja, maar werkt het ook echt? Ik heb zoveel natuurlijke deodorants geprobeerd en geen van hen is echt effectief geweest". We begrijpen het, echt waar! Je zou bijna liever de chemische stoffen op jezelf spuiten of rollen dan dat de helft van je kantoor niet meer bij je in de buurt wil zitten omdat je stinkt. Maar hier is je antwoord; wij kunnen vol vertrouwen en overtuiging zeggen dat ons assortiment natuurlijke deodorants echt werkt! Het komt erop neer dat je de juiste keuze voor jouw lichaam moet maken. Daarom hebben we de verschillende deodorants uiteengezet om zo de perfecte match te vinden, om je de hele dag droog & fris te houden!  

Natuurlijke Deodorant 

We zijn zo trots om je te vertellen dat wij zelf twee natuurlijke deodorants hebben gemaakt. Na veel testen zijn er twee natuurlijke deodorants van Nourished Daily ontwikkeld. De Natuurlijke Deodorant Stick Chai Spice of Early Spring is perfect voor heftiger & sterker zweet en heeft een geur waar iedereen blij van wordt. Makkelijk aan te brengen op je oksel door de fijne stick verpakking met draaischroef, we hebben ondertussen al behoorlijk wat fans! Op zoek naar een natuurlijke deodorant voor de gevoelige huid, dan is de Natuurlijke Gevoelige Huid Deodorant Early Spring of Chai Spice perfect voor jou! Deze natuurlijke deodorant is zacht en gemakkelijk aan te brengen met je vingers en bevat geen bicarbonaat waardoor deze geschikt is voor de meest gevoelige huid. 

Black Chicken Axilla Natuurlijke Deodorant Original - is ook een krachtige natuurlijke deodorant! De Axilla Natural Deodorant Original is een unieke, krachtige en effectieve natuurlijk deodorant. Gemaakt van super fijne plantaardige poeders en kleisoorten die vocht absorberen, gemengd met lavendel, pepermunt en cedarwood essentiële oliën die deze natuurlijke deodorant een frisse, energieke geur geven en ervoor zorgen dat bacteriën geen kans krijgen en je zweetgeur wordt geneutraliseerd. Een absolute Nourished Bestseller! 

Het Nederlands merk The Lekker Company komt met drie soortgelijke deodorants. De frosting-like consistentie is zacht en makkelijk aan te brengen. Alle Lekker deodorants zijn uniseks en geschikt voor tieners en volwassenen. De luxe essentiële oliën zorgen ervoor dat deze deodorants een heerlijke geur hebben. Breng in de ochtend de hoeveelheid van een erwt aan onder je oksel met je vingers en smeer uit als een normale crème. De The Lekker Company Citrus en Mandarijn deodorant is fris, de lavendel deodorant is bloemig en de pepermunt & rozemarijn deodorant is spicy. De Lekker Company deodorants (30g) zijn vrij van plastic, vegan en doen wat ze moeten doen! Gemaakt met voedende biologische shea butter en kokosolie voor een zacht gevoel en bakingsoda om die stinkende bacteriën te neutraliseren!   

Jeuk of irritatie? 

Dat brengt me bij een ander onderwerp. Ben je net begonnen met het gebruik van een natuurlijke deodorant, maar merk je dat je oksels jeuken of geïrriteerd zijn? Ik had hetzelfde probleem toen ik de overstap maakte. Er zijn een aantal makkelijke trucjes om dit probleem te verhelpen: 

  1. Je scheert jezelf voordat je je deodorant aanbrengt. Wanneer je scheert, creëer je kleine snijwondjes en schaafwondjes in de huid onder je armen die geïrriteerd raken door de natuurlijke ingrediënten (waaronder bakingsoda) en essentiële oliën in de deodorant. We raden je aan om altijd de avond voor het aanbrengen van je deodorant te scheren, zodat deze microwondjes eerst kunnen genezen.
  1. Je huid en klieren ontgiften na het gebruik van een deodorant op basis van chemicaliën/ aluminium. Als dit het geval is zijn de poriën onder je armen waarschijnlijk geblokkeerd met allerlei soorten gifstoffen. Terwijl je oksels deze proberen uit te scheiden, kun je roodheid, uitslag en een nare geur ervaren. Maar geef niet op! Help je lichaam deze detox voort te zetten door veel water te drinken, vers voedsel te eten en verdere gifstoffen te minimaliseren, waaronder alcohol, suiker en bewerkt voedsel.
  1. Als je bovenstaande twee remedies hebt geprobeerd maar nog steeds merkt dat je oksels geïrriteerd zijn, kan het zijn dat je huid gevoelig is voor bicarbonaat (ook bekend als baking soda), deze natuurlijke deodoriser is het geur-neutraliserend middel in de meeste natuurlijke deodorants. Als je verschillende natuurlijke deodoranten hebt geprobeerd, waaronder de Nourished Daily Stick & Black Chicken Axilla Deodorant Original en nog steeds jeuk en gevoeligheid onder je armen ervaart, dan zijn er twee andere opties. De Nourished Daily Gevoelige Huid Deodorant Creme Early Spring of Chai Spice en de Barrier Booster van Black Chicken Remedies twee deodorants speciaal ontwikkeld voor de meest gevoelige huid, zonder bicarbonaat, speciaal voor jou. 

Meer deodorant info

De natuurlijke krachten van de plantaardige ingrediënten in de Barrier Booster zijn shea butter, magnesiumhydroxide, diatomaceous earth & biologisch kokosolie. Deze ingrediënten maken deze natuurlijke deodorant rijk aan vetzuren (essentieel voor gezonde cellen) waardoor de gevoelige huid verbetert. De Barrier Booster bevat geen bi-carb. De verfrissende Citrus geur en essentiële oliën van de Axilla Barrier Booster werken verfrissend en neutraliseren ongewenste geuren, zonder schadelijke ingrediënten en is tevens zacht voor de huid. Bacteriën krijgen geen kans! 

Alle Nourished Daily, Black Chicken Remedies en The Lekker Company Deodorant Crèmes zijn vegan en gemaakt met de hoogste kwaliteit biologische en food-grade ingrediënten. De unisex geuren maken alle varianten geschikt voor zowel mannen als vrouwen.  

Geloof je niet dat onze natuurlijke deodorants een aantal van de beste op de markt zijn en echt werken? Bekijk de 5-sterren recensies op de website die alle Nourished Beauty’s aan deze fantastische deodorants hebben gegeven. Nog steeds niet zeker? Geef de reisvariant een kans en probeer de deodorant zelf uit! Nu verkrijgbaar in Original en Barrier Booster. Wil je alle Natuurlijke Deodorants bekijken? Dat kan in onze Deodorant collectie (inclusief roller deodorants).  

Als je vragen hebt over je natuurlijke deodorant, neem dan contact met ons op via een DM op instagram via @nourished_eu of via hello@nourished.nl Wil je meer weten over de gezondheidseffecten van aluminium in je deodorant? 

Lees: Is aluminium in mijn deodorant gevaarlijk?

Enjoy the natural life! Love & sunshine, Erin & Floor ☀️❤️