Nourished Journal

Hoe Krijg Je Een Mooie, Zonloze Teint

May 13, 2024

Tanning, Tan, Fake Tan, Organic Tan, Face Tan Water, Eco Tan, Three Warriors, Face Tan Aqua Mist, Winter Skin, Gradual Tan, Cacao Mousse, Tanning Mousse

We weten dat voor sommige onder ons zelfbruiners of faketan niet zo aantrekkelijk klinkt... het doet je denken aan een enge beauty trend waarbij je er uiteindelijk uitziet als een sinaasappel of een gestreepte tijger & daarbij ook nog eens ruikt naar een chemisch lab. Liefst wil je dit product absoluut niet op je huid maar tegelijkertijd wil je er wel uitzien als een zongebruinde godin... maar hoe krijg je dit dan voor elkaar? Geen zorgen... Nourished is hier om te helpen! We delen allerlei tips & tricks voor jouw beste natuurlijk tan ooit. Net zoals bij andere zaken hangt het er vanaf WELK product je kiest en HOE je het aanbrengt, na het lezen van deze blogpost, zal ook jij de kunst van het zelfbruinen zonder zon onder de knie hebben. 

 

Enkele Vaak Gestelde Vragen... 

 

Welke zelfbruiner is de juiste voor mij? We hebben twee prachtige natuurlijke faketan merken bij Nourished; Three Warriors en Eco Tan. Beide merken komen uit Australië, het land van de natuurlijke zelfbruiners. Lees dit artikel: The Tanning Bijbel om de perfecte zelfbruiner te vinden voor jouw huidtype en huidskleur. 

 

Na het kiezen van je favoriete product, heb je misschien nog enkele vragen zoals: Gebruik ik een handschoen? Moet ik exfoliëren? Hoe lang blijft mijn teint zitten? In dit artikel geven we je hier alle antwoorden hierop! 

 

Kies Voor Natuurlijk  

Wij raden aan om te kiezen voor een natuurlijke zelfbruiner zonder vervelende chemicaliën. Zo heb je geen last van die chemische geur en belast je je lichaam niet met ingrediënten die het niet nodig heeft. 

 

Tanning Mitt

Met Handschoen of Zonder Handschoen?  

Wanneer je de Self-Tan MousseCacao Mousse of Hempitan gebruikt, raden we aan om een tanning handschoen te gebruiken. Allereerst zorgt dit ervoor dat je geen 'fake tan handen' krijgt, maar het helpt je ook om je tan mooi aan te brengen zonder die gevreesde tijger-strepen. Daarnaast vermindert het ook het risico dat je natuurlijke bruiningsmousse op de vloer terechtkomt of op andere plaatsen waar je het niet wilt hebben. 

 

Als je houdt van een makkelijk, snel en resultaatgericht product dan is de Gradual Tan of Winter Skin jouw ideale match. Deze lotions kun je eenvoudig en snel aanbrengen zonder handschoen, zoals je zou doen met een gewone bodylotion. 

 

Hoe Lang Laat Ik Mijn Zelfbruiner Intrekken Voordat Ik Ga Douchen?

Dat hangt af van welk product je gebruikt. Dit zijn enkele richtlijnen voor je:  

Face Tan Aqua MistFace Tan Water, best op een gereinigde huid voor je gaat slapen. Laat het product de hele nacht intrekken en kies in de ochtend je gebruikelijke verzorgingsroutine. 

Gradual TanWinter Skin, breng aan op een gereinigde huid, binnen twee uur zie je al resultaat. Dit is jouw must-have wanneer je een onmiddellijke teint wil zonder teveel gedoe, en je hoeft dit product niet af te spoelen! 

Self-Tan MousseCacao Mousse, breng je aan op een schone huid met een tanning handschoen, laat 1,5 uur intrekken voor een lichte teint, 3-4 uur voor een medium teint of een hele nacht voor een diepe zongebruinde huid. 

-  Hempitan kan je het beste aanbrengen met de gladde kant van de Dual Tanning Mitt, deze tanning water geeft je een donkere teint binnen 1,5 uur. Na 1,5 uur kun je het product afspoelen in de douche of verder laten intrekken tot wel 4 uur. Deze zelfbruiner is ideaal als je niet veel tijd hebt of een diepe, natuurlijke tan wilt & geen fan bent van een zelfbruiningsmousse. 

 

Hoe Breng Ik Mijn Zelfbruiner Aan Voor Het Beste Resultaat? 

1. Voorbereiding is alles! Zorg ervoor dat de drogere delen van je lichaam zoals je knieën, ellebogen, enkels, en je hielen goed gehydrateerd zijn. Smeer extra lotion of lichaamsolie op deze delen op de dagen voor je de zelfbruiner gaat gebruiken. 

2. Om een mooie, gelijke faketan te verkrijgen, zonder bruine schilferige vlekken of strepen is exfoliëren een essentiële stap in je tanning routine. Wij raden aan om je gehele lichaam met een zachte maar grondige scrub te exfolieren. Doe dit 24-48 uur voordat je de zelfbruiner aanbrengt. Tip: geef extra aandacht aan de eerder vermelde plekken uit stap 1. 

 

Tanning Mousse 

 1. Breng je Tanning Mousse royaal & gelijkmatig aan op een gereinigde, droge, geëxfolieerde huid. Een mousse heeft een lichte schuim-structuur en is makkelijk aan te brengen.
 2. Goed schudden voor gebruik & houd je tanning handschoen klaar.
 3. Begin onderaan bij je enkels en werk van hieruit naar boven toe in een draaiende beweging. Gebruik 3-5 pompjes voor je benen en 3-5 pompjes voor je buik en rug afhankelijk van hoe groot je bent. Gebruik 2-4 pompjes voor je nek en decolleté en 2-4 pompjes voor je armen. Gebruik een half pompje voor je beide voeten en breng het overgebleven product van je handschoen aan op je handen. 
 4. Laat je Tanning Mousse 1 uur intrekken voor een zachte, zongebruinde gloed en 4 uur voor een prachtige, diep gebronsde kleur voor je het afwast in de douche. Je kunt de mousse ook een hele nacht zijn werk laten doen. 

Tanning Lotion 

 1. Breng je Tanning Lotion aan op een gereinigde, droge, gehydrateerde & geëxfolieerde huid. 
 2. Omdat het product net is zoals een crème/bodylotion kun je het ook zo aanbrengen, gebruik voldoende product. 
 3. Begin onderaan bij je enkels en werk van hieruit naar boven toe.
 4. Gebruik je handen om aan te brengen, vergeet ze niet goed te wassen nadien.
 5. Je kunt de Tanning Lotion enkele dagen achter elkaar gebruiken tot je de gewenste kleur hebt bereikt. 

Tanning Water

 1. Breng Hempitan aan op een gereinigde, droge, gehydrateerde & geëxfolieerde huid.
 2. Aangezien het product een structuur heeft zoals water kun je dit product het beste aanbrengen met de gladde kant van de Dual Tanning Mitt. Spray het product rechtstreeks op de huid en wrijf in met ronddraaiende bewegingen of spray het op je tanning handschoen. 
 3. Begin onderaan bij je enkels en werk van hieruit naar boven toe, vergeet niet om het ook aan te brengen op je voeten en handen na het aanbrengen op je lichaam. Je kunt Hempitan zelfs op je gezicht gebruiken.
 4. Laat Hempitan intrekken voor 1 uur voor een snel resultaat of laat het intrekken tot 4 uur voor een diepe, zongebruinde teint voor het douchen.

Face Tan 

 1. Voor het beste resultaat raden we aan om Face Tan aan te brengen op een gereinigde, droge huid na het wassen van je gezicht. Je kunt je Face Tan gebruiken in plaats van/als een toner in je dagelijkse verzorgingsroutine.
 2. Breng 2-3 maal per week aan voor een natuurlijk gebruinde gloed en om de gewenste kleur op te bouwen. 
 3. Spray rechtstreeks op je gezicht als je de Aqua Face Tan Mist van Three Warriors gebruikt, je kunt het product verdelen met je vingers of met een schone make-up kwast. Als je de Face Tan Water van Eco Tan gebruikt, breng deze dan aan met je vingers, als je het aanbrengt met een wattenschijfje wordt al het product opgezogen in het watje en dat wil je niet. Gebruik voldoende +- 1 theelepel per applicatie. Vergeet je handen niet te wassen na het gebruik om bruine vlekken op je vingers te vermijden. 

4. Behoud een mooie, natuurlijke bruine tan door je lichaam en gezicht dagelijks te hydrateren na het douchen of reinigen. Body lotion in de aanslag! 

5. Klaar voor een volgende ronde faketan? Exfolieer zachtjes voor nieuwe baby huidcellen en begin weer opnieuw! 

 

En ziezo, je gids voor zonloze zelfbruining. Geen excuses meer, ook jij kan een zongebruinde God of Godin worden. Dan blijft er nog een laatste vraag over: gaat de zelfbruiner vlekken achterlaten op mijn kleding of lakens? Het antwoord is NEE! Je kunt zo je bed induiken of je favoriete outfit aantrekken na het aanbrengen van je natuurlijke zelfbruiner. Simple as that.