Nourished Journal

Food for Skin: eerlijke en echte huidverzorging

Apr 22, 2024

Food for Skin products, Natural Skincare, Huidverzorging.

We hebben een cool nieuw merk voor je: Food for Skin. Dit merk staat voor effectieve en duurzame huidverzorging. Als Nourished zijn we het helemaal eens met hun missie. Daarom vertellen we je graag meer over dit merk en de prachtige natuurlijke producten die ze aanbieden. Food for Skin is ontstaan uit een gedeelde passie van Cathy en Angela, twee zussen die vastbesloten waren om de schoonheidsindustrie op te schudden en haar natuurlijke charme terug te brengen. Gefrustreerd door het gebrek aan eerlijke, hoogwaardige en echt natuurlijke huidverzorgingsproducten, besloten ze het heft in eigen handen te nemen. Hun missie? Bewijzen dat effectieve huidverzorging niet ten koste hoeft te gaan van de planeet.

 

Oprichters Food for Skin, Natuurlijk huidverzorgingsmerk

Makkelijk en effectief

In een wereld waar de cosmetica-industrie ons bombardeert met boodschappen over meer doen voor onze huid, kiest Food for Skin voor een verfrissend andere benadering. Ze geloven in effectieve verzorging die je huid ondersteunt zonder haar te overweldigen, met alleen de puurste ingrediënten die de natuur te bieden heeft. De huidverzorging is teruggebracht tot de essentie, met een focus op kwaliteit en duurzaamheid. Geen enkel ingrediënt in de producten wordt gebruikt als vulmiddel, wat betekent dat elk ingrediënt een actief ingrediënt is. Dit resulteert in pure, zeer geconcentreerde, effectieve huidverzorgingsproducten. De producten zijn vrij van parfum, parabenen, water, schadelijke alcohol en microplastics. Ze schrappen het overbodige en omarmen de kracht van de natuur, waardoor ze producten creëren die zo puur zijn dat je ze zou kunnen eten!

Een innovatieve aanpak

Food for Skin gaat verder dan alleen effectieve huidverzorging. Ze ontwikkelen ingrediënten vanuit lokale afvalstromen (upcycling) om afval weer waarde te geven. Daarnaast wordt tijd geïnvesteerd in educatie en slaan ze de handen ineen met The Plastic Soup Foundation om het gebruik van microplastics in cosmetica te bestrijden. Wil je meer weten over Food for Skin revolutioneert huidverzorging met haar bekroonde producten gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten? Ontdek hun best verkochte producten!

Carrot cleanser Food for Skin, Tomato base cream Food for Skin


Tomato Base Cream

Dit zou wel eens je nieuwe favoriete crème kunnen zijn! Dit multitasking wonder doet dienst als dag- en nachtcrème en maakt gebruik van de kracht van tomaten! Met een opmerkelijk tomatengehalte van 74% is deze crème rijk aan antioxidanten, vitaminen en mineralen voor het vasthouden van vocht, bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf en het kalmeren van ontstekingen! Perfect voor iedereen die op zoek is naar een natuurlijke, effectieve huidverzorging.

 Carrot Cleanser

Geen droge huid meer na het reinigen! De olie cleanser van Food for Skin reinigt niet alleen diep, maar voedt en herstelt ook. De krachtige antibacteriële eigenschappen reinigen terwijl het de celvernieuwing en collageenproductie bevordert, voor een stralende teint. Niet-comedogeen en boordevol koudgeperste oliën, het is zacht, herstellend en verwijdert ook moeiteloos al je waterproof make-up. 

Soothing Lip Balm

Voed je lippen zonder de verslavende cyclus! Deze 100% natuurlijke, veganistische balsem bevat pruimenpitolie voor herstel, algenextract voor hydratatie en haverolie voor bescherming en verzachting! Ideaal voor het genezen van gebarsten lippen en verzorgende verzorging te bieden.

Dus als je genoeg hebt van huidverzorging die van alles belooft maar weinig oplevert, waarom probeer je Food for Skin dan niet eens? Het is huidverzorging met een geweten, met zorg samengesteld en ondersteund door wetenschap. Want wie zegt dat schoonheid ten koste van de planeet moet gaan? Ontdek de hele collectie van Food for Skin op onze website.