Nourished Journal

Doen Wat Werkt

Jan 10, 2022

Optima, Opty.nc, collagen, vitamin c, multivitamin, supplement, supplements, nutritional supplements, collageen, skin food, dry skin, eczema, dermatitis, youthful skin, anti-ageing

Een nieuw jaar inspireert altijd tot een frisse start, want we denken met positieve verwachting aan alle prachtige mogelijkheden die voor ons liggen. Misschien ben je al bezig met het inrichten van je nieuwe wellness en beauty routines dit je in 2022 door wilt voeren? Karissa Mather, mede-oprichter van het Australische nutricosmetics-merk Opty.NC, deelt de verzorgingsrituelen die voor haar werken.

Tijd besparen

Naarmate het jaar vordert, ervaar ik vaak meer hectiek en chaos dan in het begin. Als dingen hectisch zijn, houd ik ervan om te vereenvoudigen. Ik mediteer en sport bijvoorbeeld graag, maar ik heb niet altijd tijd om beide te doen, dus soms combineer ik de twee. Ik luister dan tijdens het wandelen naar een guided meditatie bijvoorbeeld.

 

 

 

Onze Ultimate 1.0 Complete Skin Food Elixir™ is ontworpen om je routine voor de gezondheid van je darmen en huid te vereenvoudigen. Deze 4-in-1 formule is de basis voor een volledige darm- en huid gezondheid met zeecollageen, pre- en probiotica, voedingsstoffen en antioxidanten. Dit alles is verpakt in één dagelijkse, heerlijke drank, die je eenvoudig klaarmaakt door twee scheppen van deze aardbeien-vanille elixer toe te voegen aan een glas water, een bak yoghurt of in je favoriete dagelijkse smoothie!

Onze klanten waarderen hoe goed het product hun lichamelijke gezondheid heeft verbeterd, net als de gezondheid en het uiterlijk van hun huid. Wij geloven dat Opty.NC zo effectief is omdat het is geformuleerd op basis van drie integrale pijlers:

+ Puur: we gebruiken alleen ethisch verantwoorde, duurzaam geproduceerde en natuurlijke voedselingrediënten van de hoogste kwaliteit.

+ Krachtig: ingrediënten zijn verwerkt in klinisch geteste, wetenschappelijk bewezen doseringen.

+ Bewezen: ingrediënten zijn voedzaam en wetenschappelijk bewezen effectief. 

 

 

 

Flexibel zijn

Regelmatige lichaamsbeweging is belangrijk en ik streef ernaar om vier keer per week te trainen, met een semi-flexibele routine. Ik heb twee vaste sessies met mijn trainer en de andere twee sessies doe ik wanneer het mij uitkomt. Dit werkt voor mij beter dan elke dag op een vast tijdstip te willen trainen. Soms heb ik het te druk, ben ik overwerkt of heb ik gewoon geen motivatie. Ik sport wanneer ik voel dat ik het beste zal presteren, waardoor het haalbaarder en leuker wordt. 

Goed rusten

Slaap kan soms een uitdaging zijn. Als ik me rusteloos voel, maak ik gebruik van natuurlijke remedies zoals melatonine druppels, CBD-olie of een reishi-thee voor het slapengaan. Deze helpen me te ontspannen en mijn lichaam en geest voor te bereiden op een goede nachtrust.

Opty.NC is het resultaat geweest van persoonlijke ervaringen en een gedeelde passie. Mijn mede-oprichter Cate Lilja en ik zijn allebei grote voorstanders van het belang van darmgezondheid en de invloed ervan op de gezondheid en het welzijn van het hele lichaam - vooral de huid. We hebben allebei tientallen jaren in grote gezondheids- en beauty bedrijven gewerkt en wilden een natuurlijk, opneembaar supplement creëren dat ons geloof in duurzame, wetenschappelijk bewezen verzorgingsproducten weerspiegelde.   

Goed eten

Ik probeer realistisch te zijn als het om voeding gaat. Ik hou van eten en vooral van een maaltijd delen met mensen van wie ik hou. Ik hanteer de 80/20 regel: ik eet 80 procent van de tijd goed en gezond en gun het mezelf om mij de resterende 20 procent een beetje te verwennen met iets lekkers. Ik zoek ook graag gezonde vervangers voor lekkernijen waar ik van hou. Zo ben ik bijvoorbeeld dol op ijs, maar ik weet dat dit niet het meest gezondste voedsel voor je is. En dus ben ik op zoek gegaan naar een alternatief en heb ik heerlijke en voedzame vervangers gevonden voor traditioneel ijs, ik heb daardoor nooit het gevoel dat ik iets mis!


Geduldig zijn

Wanneer ik een nieuwe gewoonte probeer aan te nemen, weet ik dat ik geduld moet hebben met mezelf. Gewoonten kosten tijd, omdat neurologisch nieuwe synaptische verbindingen in je hersenen worden gevormd. Dit gebeurt alleen met regelmatige, aanhoudende oefening. Als er een paar nieuwe gewoonten zijn die ik wil aanleren, concentreer ik me op één ding tegelijk en zorg ik er echt voor dat ik die gewoonte heb gevormd voordat ik een nieuwe maak.  

Vooruitkijken

Het nieuwe jaar brengt een gevoel van optimisme bij het idee dat we weer met een frisse start kunnen beginnen. We worden helaas nog steeds geconfronteerd met pandemische uitdagingen en ik ben me dit jaar ook extra bewust van het koesteren van mijn emotionele gezondheid. De afgelopen 48 jaar ben ik mij erg bewust geworden van mijn lichaam, geest en ziel. Ik weet wat en wie mijn emotionele beker vult.

 

Wat betreft het 'wat', is dat voor mij absoluut quality-time doorbrengen met familie en vrienden. Ik geniet vooral van een aantal gekoesterde rituelen die ik heb met deze bijzondere mensen. Zo heb ik samen met een groep vrienden een maandelijkse filmavond waar we om de beurt een film uitkiezen en de avond verzorgen. Ik hou er ook van om quality-time alleen door te brengen, vooral wandelen in de natuur.

 

Wat betreft het 'wie', mijn partner maakt soms grapjes, dat er een team voor nodig is om mij op de been te houden en ik ben het daar mee eens! Mijn team bestaat uit mijn persoonlijke trainer, mijn energiegenezer en indien nodig, een beoefenaar van de traditionele Chinese geneeskunde. Het omvat ook een kring van hechte vrienden en een liefhebbende partner en familie. Ik voelde me gezegend toen ik deze zomer drie weken bij mijn gezin kon doorbrengen, nadat we lang uit elkaar waren geweest door Covid beperkingen. Mijn beker is vol en ik ben klaar voor een stralender 2022.

 

Lees alles over hoe je huid gezond houdt met collageen supplementen op deze pagina