Nourished Journal

De voordelen van dry body brushing

Jan 19, 2022

Dry Body Brushing, Dry Body Brush, Body Brush, Love Your Body Oil, Nourished, Nourishedeu

Dry body brushing, één van de nieuwe rages op beauty gebied, maar wat is dry body brushing nu precies en waarom is deze rage een must voor je dagelijkse beauty en wellness routine? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wat is Dry Body Brushing?

Dry body brushing is precies zoals de naam al doet vermoeden…. Je lichaam borstelen terwijl het droog is. Dry body brushing is een eeuwenoud ritueel dat met name wordt toegepast in de Ayurvedische geneeskunde. Hoewel dit ritueel erg eenvoudig werkt, heeft het talloze voordelen voor zowel de uitstraling van je huid als je algemene gezondheid. Hiermee verander je jouw self-care moment in de meest waardevolle 5 minuten van je dag.

Dry Brush, Dry Body Brushing, Ayurveda, Ayurvedic ritual, detox, dry skin, cellulite, exfoliation, scrub


Waarom we allemaal Dry Body Brushing zouden moeten proberen:

+ Het stimuleert de lymfestroom, waardoor gifstoffen uit de diepere lagen van je lichaam worden afgevoerd
+ Zorgt voor verminderde vochtophoping en wallen
+ Verbetert de bloedcirculatie
+ Exfolieert dode huidcellen waardoor een zachtere, helderdere en gezond uitziende huid achterblijft
+ Reinigt verstopte poriën, waardoor het vermogen van de huid om opgehoopte gifstoffen af te scheiden wordt verbetert
+ Vermindert de zichtbaarheid van cellulitis door vetcellen af te breken en stimuleert celvernieuwing waardoor een flexibele en gezonde huid ontstaat
+ Geeft een natuurlijke energieboost door een verbeterde afscheiding van gifstoffen, lymfestroom en bloedcirculatie
+ Vermindert ingegroeide haartjes dankzij het exfoliërende effecten
+ Geeft het immuunsysteem een boost door een verbeterde lymfestroom, circulatie en een verbeterde afscheiding van gifstoffen
+ Verbetert je energielevel! 

 

 

 

Dry Brush, Dry Body Brushing, Ayurveda, Ayurvedic ritual, detox, dry skin, cellulite, exfoliation, scrub, Nourished, Nourishedeu

Hoe werkt Dry Body Brushing?

Het beste moment van de dag om je lichaam te ‘brushen ofwel borstelen’ is 's-ochtends voor je gaat douchen. Terwijl je huid nog droog is! Het is de perfecte wake-up call voor je lichaam en geest.

Begin bij je voeten en enkels met de Dry Body Brush en borstel je huid zachtjes in opwaartse bewegingen richting je hart. Zorg ervoor dat je zowel de voor- als achterkant van je lichaam borstelt en ga verder over je gehele lichaam, inclusief armen, schouders en buik. Snelle, korte bewegingen zijn effectiever in het stimuleren van het ontgiftingsproces dan langzame, lange stroken.

Neem na je dry body brush ritueel een heerlijke, reinigende douche en breng vervolgens een verwarmende olie aan op je lichaam terwijl je huid nog vochtig is. Dit zorgt ervoor dat het vocht en de vetten van de olie worden vastgehouden in je huid en zorgt dat je huid minder vettig en glibberig aanvoelt. Onze favoriete lichaamsoliën zijn:  


Ervaar de voordelen van dry body brushing door vandaag dit 5 minuten durende ritueel aan je dagelijkse routine toe te voegen. 

 

Opzoek naar meer milieuvriendelijke producten voor bij je Dry Body Brush ritueel? 

Bekijk de Eco Badkamer collectie van Nourished, voor een clean & green ochtend of avond ritueel.