Nourished Journal

Boost De Gezondheid Van Je Huid Met Collageensupplementen

Jul 20, 2021

Boost Your Skin Health With Collagen Supplements

Wat is collageen en waarom hebben we het nodig?  


Collageen is een VIP (very important protein) voor je huid. Het is één van de belangrijkste bouwstenen van de cellen die zorgen voor de structuur van onze botten, gewrichten, organen en huid. Helaas stoppen we met het produceren van collageen naarmate we ouder worden en onze huidvoorraden opraken, wat leidt tot zichtbare tekenen van veroudering, naast andere gezondheidseffecten. Gelukkig kunnen we het collageengehalte van ons lichaam een boost geven door het juiste collageensupplement te gebruiken.


Waar komt collageen vandaan?


Ons lichaam maakt vijf verschillende soorten collageen die worden gebruikt voor verschillende lichaamsweefsels. De hoeveelheid en kwaliteit van het collageen dat in onze huid wordt geproduceerd, neemt af vanaf ongeveer je 30ste levensjaar, wat leidt tot zichtbare tekenen van veroudering. Dit is waar het gebruik van een collageensupplement je kan helpen om je huid mooi en gezond te houden.

Maar voordat je zomaar een collageensupplement gaat gebruiken, is het belangrijk om te begrijpen dat niet al het collageen hetzelfde is en dat als het gaat om de gezondheid van je huid, niet alle collageensupplementen gelijk zijn. Het aanvullen van het juiste collageen voor onze huid levert het beste resultaat. Studies tonen aan dat Marine Collageen het ideale type collageen is voor de gezondheid van de huid. Andere vormen van collageen zijn onder meer collageen van runderen, varkens en pluimvee en hoewel is bewezen dat deze vormen aanzienlijke gezondheidsvoordelen hebben, is Marine Collageen de koningin als het om de huid gaat.


Waarom is collageen belangrijk?


Het is niet alleen onze leeftijd die van invloed is op het collageen in onze huid, andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden zijn onder meer levensstijl, blootstelling aan UV-straling, voeding en omgevingsfactoren. Een verlaagd collageengehalte leidt tot verlies van de huidstructuur en leidt tot zichtbare tekenen van veroudering, waaronder fijne lijntjes en rimpels, verlies van elasticiteit, verslapping en verlies van vocht in de huid. Met het ouder worden kunnen onze resterende collageenvezels verzwakken en gefragmenteerd raken, waardoor onze huid vatbaarder wordt voor oxidatieve stress, wat resulteert in verminderde wondgenezing, dunner worden van de huid en verminderde doorbloeding.


Het dagelijks gebruik van een collageensupplement voorziet je lichaam van aminozuren die het nodig heeft om de productie van eigen collageen te verhogen EN het verbetert de hydratatie en elasticiteit van de huid, waardoor het sterker en mooier wordt naarmate we ouder worden.

 

De voordelen van marine collageen supplementen voor je huid.

Nourished, Optima Nuticosmetics, Opty NC, Collagen, Collagen Supplement, skincare, natural skin care

 

 

 

+ Verbeterde huidskleur en textuur
+ Verbeterde huiddikte voor bescherming en een stevig uitziende huid
+ Verhoogde hoeveelheid en activiteit van fibroblasten (de cellen maken dan collageen en elastine)
+ Verminderde cellulitis
+ Helpt bij huidaandoeningen zoals eczeem, acne en psoriasis
+ Verminderde collageenafbraak tot 31 procent
+ Verminderde rimpels tot 49 procent
+ Verhoogde huidelasticiteit tot 40 procent
+ Verhoogde hydratatie van de huid tot 28 procent


Nourished, Optima Nuticosmetics, Opty NC, Collagen, Collagen Supplement, skincare, natural skin care

Andere gezondheidsvoordelen van collageen  

 

+ Gezonder haar
+ Betere nagelgroei en sterke nagels
+ Ondersteund de algemene gezondheid van je huid
+ Efficiënte wondgenezing
+ Verhoogde immuniteit
+ Verbeterde bot flexibiliteit en sterkte
+ Verminderd verlies van botdichtheid

 

 

 

Wil je een Collageensupplement toevoegen aan je huidverzorgingsroutine?

Wij van Nourished zijn FAN van Optima Nutricosmetics Complete Skin Food Elixir. Een duurzaam geproduceerde Marine Collagen PLUS al het andere dat je lichaam nodig heeft voor een gelukkige darmflora en een stralende, gezonde huid in één simpele, dagelijkse dosis. Dit heerlijk smakende aardbei-vanille-elixer in poedervorm is gevuld met krachtige, natuurlijke ingrediënten in wetenschappelijk bewezen doseringen, gericht op de vier belangrijkste pijlers voor je beste huid tot nu toe! Voeg dit dagelijkse supplement toe aan water, je smoothie of je ontbijt bowl om je te laten stralen van binnen EN buiten.


Nourished, Optima Nutricosmetics, Opty NC, Collagen supplement, collagen, skincare, natural skin care

 

 

Optima Nutricosmetics is een Australisch merk dat zich inzet voor een nieuwe standaard goed opneembare beauty supplementen. Het doel is om de meest effectieve resultaten te leveren op het gebied van darm- en huidgezondheid, terwijl ze voldoen aan de hoogste normen van duurzame en ethische productieprocessen.


Nourished is de eerste boetiek in Europa die dit baanbrekende Australische orale beautymerk in Europa aanbiedt.