Nourished Journal

Verzorg je baby zonder microplastics

Feb 09, 2023

Naif, Kenko, baby products, natural baby products, skincare, natural skincare, natural baby skincare.

Je baby verzorgen met verzorging waarin plastic zit, dat doet toch niemand? Velen doen het zonder zich ervan bewust te zijn. Wist je dat meer dan driekwart van de babyverzorgingsproducten microplastics bevatten?! Wij schrokken ervan dat er in zoveel babyverzorging microplastics zitten. Gelukkig hebben we het fijne merk Naïf in ons assortiment dat babyverzorgingsproducten heeft zonder deze microplastics!

Naïf | Natural Baby Care | Natuurlijke Baby verzorging | Nourished

Wat zijn microplastics?

Microplastics zijn zeer kleine stukjes plastic (minder dan 5 mm groot) die je niet met je eigen ogen kunt zien. Ze zijn dus niet te zien, maar dat betekent niet dat ze er niet zijn. We weten al dat plastic een groot probleem is in onze oceaan, maar plastic is dus echt overal. Je kunt zelfs microplastic vinden in de lucht die we inademen en in het menselijk lichaam. 

Hoe gevaarlijk zijn microplastics?

Er is nog niet genoeg onderzoek gedaan naar de effecten van microplastics op mensen. Uit verschillende studies blijkt echter dat microplastics in het menselijk lichaam en onze organen kunnen worden aangetroffen. Zo is onlangs voor het eerst aangetoond dat microplastics aanwezig zijn in menselijk bloed. Eerder werden microplastics aangetroffen in placenta's van ongeboren baby's. Dat ze in ons lichaam terechtkomen is nu dus zeker. Maar welk effect ze daar precies hebben is nog onduidelijk. Wel zijn wetenschappers het erover eens dat er duidelijke aanwijzingen zijn voor gezondheidseffecten. Microplastics zouden mogelijk in verband kunnen worden gebracht met hormoonverstoring en psychische aandoeningen zoals depressie en paniekstoornissen. Maar daar is nog onvoldoende bewijs voor, dus verder onderzoek is nodig voordat we echt weten of en wat de schade van microplastics is.

Naïf is er voor jou en je newborn!

We kunnen ons voorstellen dat je je pasgeborene goed wilt verzorgen en daar is Naïf het antwoord op! Ontdek de volledige Naïf-collectie en verwen de huid van uw baby met deze zachte verzorgingsproducten.