Nourished Journal

DIY: Repareer je favoriete poeder make-up

Feb 09, 2023

Complexion Duo, Eye of Horus, fix your makeup, natural makeup,  DIY

Is je favoriete oogschaduw, bronzer, of blush kapot gevallen? Niet getreurd, deze valt nog te redden! Met 5 super simpele stappen heb je hem zo weer gefixt. Gooi hem daarom vooral niet weg en lees gauw verder!


Wanneer dit gebeurd is dat natuurlijk nooit leuk. Het is daarom ook fijn om te weten dat je je poeder make-up gemakkelijk weer tot leven kunt brengen.

Broken Eyeshadow Palette Dusk by Eye of Horus


Wat heb je nodig?

+ Een tandenstoker (elk scherp product werkt in principe!)
+ Gedenatureerde alcohol (het liefst met zoveel mogelijk)
+ Stukje papier (wij gebruikt toiletpapier)
+ Make-up doekjes of remover 

Voordat je begint, moet je eerst alle stukjes product bij elkaar zoeken. Als het in grote stukken is gevallen, is het een kwestie van bij elkaar rapen. Mocht het overal liggen, veeg het dan bij elkaar en stop het terug in de container waar het vandaan komt.


Stap 1: Verbrijzel het product 

Pak je tandenstoker (of een mes/vork) en verbrijzel alle stukjes poeder. Je wilt dat wat er overblijft erg fijn is en geen grote stukken bevat. Dit kan even duren, maar het is erg belangrijk voor de volgende stap!

Stap 2: Voeg de alcohol toe

Voeg een kleine hoeveelheid van de gedenatureerde alcohol toe. Begin met wat druppels en voeg meer toe indien nodig. Het is belangrijk dat het product en de alcohol goed binden, wees daarom voorzichtig met gieten maar niet te voorzichtig!


Stap 3: Verdeel het product  

Nu je de juiste hoeveelheid alcohol hebt toegevoegd, kan je beginnen met het verdelen van het product. Zorg ervoor dat elk hoekje bedekt is en dat er geen sprake is van gaten en klonten. Wanneer je het product netjes hebt verdeeld in de container, kan je de bovenkant nog even gladstrijken.


Stap 4: Aandrukken met een stukje papier 

Pak een stukje wc of keuken papier, vouw dit een paar keer dubbel en begin met een klein beetje kracht het product aan te drukken. Hierdoor wordt het product goed samengedrukt en druk je alle alcohol resten er ook uit.


Stap 5: Laat het lang genoeg drogen

Wij merken dat wanneer je te snel het product wilt gebruiken, het product zich al snel verplaatst en je dan niet het gewenste eindresultaat krijgt. Wij raden het daarom aan om het minimaal 8 uur te laten staan. Een nachtje slapen dus en morgen ben je good to go!


TIP: Maak de zijkanten van de verpakking even schoon met een make-up doekje of een watje met wat make-up remover. Zo is je product echt weer as good as new!

Speciaal voor jou, hebben we een demonstratie video waar we het Dusk Palette van Eye of Horus repareren. 

 

@nourished_eu Verdrietig dat je favorite blush, mascara of oogschaduw kapot is gevallen? Gooi hem niet weg! Met deze stappen is die zo gefixt ❤️ #diy#naturalmakeup#lifehack#doityourself#viral#nourished#eyeofhorus#eyeshadow#blush#bronzer#fyp#foryou#voorjou#foryoupage#cleanandgreen#sustainability#sustainablemakeup#naturalliving#coffee#life ♬ original sound - sped up sounds


Besluit je alsnog een nieuw poeder product te willen kopen, ontdek dan even onze natuurlijke make-up collectie!