Nourished Journal

Voordelen van hennep in huidverzorging

Sep 20, 2022

Vela Days, CBD, Hemp, Canna-complex, Hemp skin care, natural skin care, natuurlijke huidverzorging, sensitive skin, pregnancy, breastfeeding, vegan, cruelty free, Duurzaam, Duurzaam huidverzorging

Hennep Voor Je Huid

Huidverzorgingsproducten met hennep komen we tegenwoordig overal tegen en dat is niet voor niets, want hennep in huidverzorging is het nieuwe 'it' product! Hennep is op allerlei manieren een ontzettend voedend ingrediënt, geschikt voor alle huidtypes. Dit super ingrediënt bestaat onder meer uit krachtige antioxidanten en omega-vetzuren en heeft daarnaast een tal van gezondheidsvoordelen vanwege de rijke mix aan heilzame plantaardige ingrediënten. 

Vela Days. Nourished. Hemp Skincare. CBD. Natuurlijke gezichtsverzorging.
Image via weedit

Welke soort Hennep wordt er in huidverzorging gebruikt? 

De populariteit van Hennep olie en Hennepzaad olie is de afgelopen jaren ontzettend gegroeid binnen de natuurlijke verzorging industrie. Beide natuurlijke oliën zorgen er namelijk voor dat je er jong en stralend uit blijft zien ondanks dat je ouder wordt. Ook al komen beide oliën van dezelfde plant, toch zijn ze enorm verschillend. Met name in huidverzorgingsproducten worden de hennep olie en hennepzaad olie gebruikt.  

Vela Days CannaComplex®-assortiment maakt gebruik van drie belangrijke op hennep gebaseerde ingrediënten om de ultieme basis te vormen om je huidbarrière te beschermen. Vela Days gebruikt Cannabis Sativa Zaadolie, 100% Actief Cannabis Sativa Zaad Extract en Hennep Stamcellen.

Waarom kiest Vela Days ervoor om deze Hennep ingrediënten te gebruiken?

Hennep gebaseerde ingrediënten hebben zoveel voordelen dat we echt geloven dat ze de toekomst van huidverzorging zijn. Enkele van de meest krachtige voordelen zijn:

1. Zorgt voor langdurige voeding van de huid.
Hennepzaadolie is rijk aan vetzuren die je huid hydrateren. Omdat het niet-comedogeen is, hydrateert het je huid zonder de poriën te verstoppen. Dit maakt het een uitstekende vochtinbrengende crème voor alle huidtypes - gevoelig, droog, vettig of normaal.

2. Vermindert het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels
Hennepzaadextract en olie bevatten oliezuur en linolzuur, die het uiterlijk van de ouder wordende huid kunnen verbeteren. De zuren hebben hydraterende eigenschappen die de huid verzachten en de zichtbaarheid van lijntjes en rimpels verminderen waardoor je huid gaat stralen.

3. Helpt bij huidontstekingen
Een onderzoek uit 2014 wees uit dat hennepzaadolie verschillende soorten ontstekingen zoals acne, psoriasis, eczeem en lichen planus kan verminderen vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen, dit komt door de omega 3 en omega 6, in combinatie met de talrijke antioxidanten.

4. Het is een allround krachtpatser
Hennepzaad en hennepstamcellen zitten boordevol huidvriendelijke vitamines zoals vitamine E, D, B1 en B2 en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, zink, calcium en fosfor. Hierdoor behoudt je huid een gezonde huidbarrièrefunctie en ziet je huid er voller uit.

Het gehele Vela Days CannaComplex®-assortiment is samengesteld met een reeks hennepingrediënten die in al hun producten zitten - waardoor ze de perfecte dagelijkse huidverzorgingsroutine vormen.