Nourished Journal

6 Redenen Om Voor Natuurlijke Parfum Te Kiezen

Apr 12, 2022

Natural Perfume, Natuurlijke Parfum, Lingua Planta, Nourished, Nourishedeu

De parfumindustrie is momenteel ongeveer 40 miljard dollar per jaar waard en bijna 100% van de industrie is synthetisch geproduceerd omdat er een massale vraag is naar goedkope parfums. Toch zien we een opkomende trend waarin mensen een natuurlijk parfum boven een synthetisch parfum verkiezen, hier zijn 6 redenen waarom een natuurlijke parfum een slimme keuze is:

1. Ter informatie

Wist je dat conventionele parfumbedrijven niet verplicht zijn om hun ingrediëntenlijst bekend te maken aan de consument. Eeuwenlang zijn deze lijsten beschouwd als 'handelsgeheimen' en dus zijn merken in staat geweest om een groot deel van mogelijk schadelijke ingrediënten voor mens en milieu te verbergen. Als 21e-eeuwse consumenten begrijpen we dat kennis macht is, vooral als het gaat om je dagelijkse gewoonten en je gezondheid.

 

2. Voor je huid

Natuurlijke parfums bevatten geen toegevoegde pesticiden, chemicaliën of toxines, die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid en irritatie kunnen veroorzaken zoals een overgevoelige huid, eczeem, dermatitis en beschadiging van de huidbarrière. Aangezien meer dan 60% van de mensen melding maakt van overgevoeligheid is dit een groeiend probleem voor de gezondheidszorg.

 

3. Voor lichamelijke klachten

Bent je wel eens bij iemand in de buurt geweest en voelde je je overweldigd door het parfum of de cologne die hij of zij op had? Veel mensen kunnen niet alleen overweldigd raken, maar ook aanzienlijke lichamelijke symptomen ervaren wanneer ze worden blootgesteld aan synthetische parfums en geuren. Deze verbindingen kunnen abnormale symptomen en gevoeligheden veroorzaken, zoals hoofdpijn, migraine, misselijkheid, huidirritatie, jeuk, huiduitslag, astma en irritatie van de luchtwegen, zoals, benauwdheid, hoesten, niezen en een loopneus. Sommige mensen kunnen nog steeds een gevoeligheid of allergie hebben voor de natuurlijke essentiële oliën in natuurlijke parfums, maar dit is zeldzaam en meestal mild in vergelijking met de bijwerkingen van synthetische parfums.

 

4. Voor je hormonen

Het is inmiddels algemeen bekend dat de meeste synthetische parfums hormoonverstorende chemicaliën bevatten, waaronder parabenen en ftalaten. Deze chemicaliën bootsen de effecten van oestrogeen en andere hormonen na en kunnen schadelijke gevolgen hebben op de voortplanting van mannen en vrouwen, de schildklierfunctie, metabolisme, neuro-endocrinologie, de gezondheid van hart en bloedvaten en de kans op borstkanker en prostaatkanker vergroten. Overstappen op een natuurlijk parfum betekent dat je een potentieel dagelijkse dosis van deze vervelende verstoorders uit je routine verwijdert, zonder dat je hoeft in te leveren op een heerlijke geur & ervaring.

 

5. Voor de dieren 

Ingrediënten die vaak worden gebruikt in synthetische parfums, zoals muskus of ftalaten, worden van oudsher in verband gebracht met dierenmishandeling, zowel tijdens het extractie- als het testproces. Natuurlijke parfums gebruiken meestal geen dierlijke producten en worden niet op dieren getest, ze zorgen dus niet alleen voor een heerlijke geur om de hele dag van te genieten, maar geven je ook een warm en fijn gevoel omdat je de dieren en onze planeet geen kwaad doet. 

 

6. Voor je zintuigen

Natuurlijke parfums zijn ontworpen om een sensuele ervaring te creëren die doet denken aan de natuur, ze hebben de eigenschap zich te vermengen met de natuurlijke oliën en geuren van de huid, waardoor onze persoonlijke geur wordt versterkt. Synthetische parfums en geuren hebben de neiging om onze natuurlijke geur te maskeren in plaats van het te complimenteren - waardoor we verder verwijderd raken van onze natuurlijke zelf & de natuurlijke wereld om ons heen.Ontdek de collectie natuurlijke parfums bij Nourished.