Nourished Journal

5 Redenen Om Van Vitamine C In Je Huidverzorging Te Houden

Apr 04, 2022

Biologi, plantserum, plantaardig, serum, Vitamin C, Vitamine C, Bk Vitamin C Face & Eye Serum,Nourished, Nourishedeu

Waarom is Vitamine C zo belangrijk?

Vitamine C heeft niet alleen een gunstige invloed op de huid, maar is een noodzakelijke en cruciale vitamine voor onze algehele gezondheid. Vitamine C is betrokken bij de groei, ontwikkeling en herstel van onze lichaamsweefsels, en ondersteunt bij allerlei ander lichaamsfuncties. Het is een essentiële vitamine tijdens de ontwikkeling van collageen, boost je immuniteit en helpt bij de wondgenezing, maar ook voor het behoud van gezonde botten, tanden, en kraakbeen!

Vitamine C is een wereldberoemd steringrediënt en dit zijn 5 redenen waarom…

Biologi, plantserum, plantaardig, serum, Vitamin C, Vitamine C, Nourished, Nourishedeu

1. Het gaat veroudering tegen

Vitamine C is essentieel voor de vorming en verwerking van collageen. We weten allemaal dat collageen het eiwit is dat het meest voorkomt in ons lichaam. De drievoudige helixstructuur van collageen is te vergelijken met een touw waarin drie strengen om elkaar gewikkeld zijn die zorgen voor een stevige structuur. Dit geeft de huid een gladde en strakke uitstraling.

Naarmate we ouder worden kan collageen afbreken door enzymen die geactiveerd worden door interne (intrinsieke) factoren, maar nog belangrijker zijn externe (extrinsieke) factoren zoals blootstelling aan UV straling, voeding, medicatie en roken. Dit veroorzaakt een gebrek aan stevigheid, wat resulteert in rimpels, fijne lijntjes en een versnelde veroudering van de huid.

Actieve serums met Vitamine C zijn van vitaal belang om in je dagelijkse huidverzorgingroutine op te nemen, omdat ze de activiteit van fibroblasten (de werkpaarden voor het stevig houden van de huid) stimuleren die vervolgens de collageenvorming bevorderen, waardoor de huid soepeler en elastischer wordt en fijne lijntjes en rimpels verminderen.


Biologi, plantserum, plantaardig, serum, BK, Bk - Rejuvenation serum,  Vitamin C, Vitamine C, Nourished, Nourishedeu

2. Het is een krachtige antioxidant!

Vitamine C is een krachtige antioxidant en beschermt tegen schade door reactieve moleculen die vrije radicalen worden genoemd. Vrije radicalen maken deel uit van een goed functionerend lichaam, maar wanneer ze uit balans zijn kunnen ze oxidatieve stress, veroudering, ontstekingen en uitdroging veroorzaken.


Vrije radicalen zijn instabiele moleculen en antioxidanten zijn van belang om deze moleculen te stabiliseren. Naarmate we ouder worden of bijvoorbeeld onder stress staan, nemen de antioxidanten in ons eigen lichaam af. Het is dus van cruciaal belang om de beschermende barrière te ondersteunen, voor een betere cellulaire gezondheid, zodat je huid daar de vruchten van plukt.

3. Vitamine C verheldert de huid

Vitamine C helpt de melanogenese in de huid te remmen waardoor pigmentatie en donkere plekjes verminderen en je een egalere huidskleur behoudt. Het pigmentatieproces is een ingewikkeld proces, er kan overproductie van melanine voorkomen wanneer dit wordt geactiveerd door bepaalde triggers, zoals blootstelling aan Uv-straling of een verhoogde hormonale activiteit. Hierdoor kunnen verschillende donkere vlekken op de huid ontstaan en hoewel pigmentatie grotendeels niet-irriterend en over het algemeen pijnloos is, wijst het op een cellulaire disbalans die kan leiden tot hardnekkige verkleuringen op de huid.

Biologi, plantserum, plantaardig, serum, BK, Bk - Rejuvenation serum,  Vitamin C, Vitamine C, Nourished, Nourishedeu

4. Het ondersteunt de huidbarrière

Een sterke huidbarrière is ongelooflijk belangrijk voor een gezonde huid. Studies hebben aangetoond dat Vitamine C de barrièrefunctie van de huid ondersteunt door de lipiden in de huid te beïnvloeden en te versterken en door de structuur van de hoornlaag (dit is de buitenste laag van de huid) te helpen structureren.


5. Vitamine C bevordert de immuniteit van de huid

Een gebrek aan Vitamine C kan de huid kwetsbaarder maken en de wondgenezing vertragen. Vitamine C bevordert de immuniteit van de huid door het natuurlijke afweer netwerk te versterken en biedt beschermende kwaliteiten om roodheid, veroorzaakt door overgevoeligheid, overmatige blootstelling aan de zon of ontstekingsgerelateerde huidaandoeningen te helpen verminderen.

Biologi, plantserum, plantaardig, serum, BK, Bk - Rejuvenation serum,  Vitamin C, Vitamine C, Nourished, Nourishedeu

Zo geef je je huid de beste dosis Vitamine C!

Omdat we Vitamine C niet zelf aanmaken in ons lichaam, is een dieet rijk aan Vitamine C van belang. Je huid is over het algemeen het laatste orgaan dat deze voedingsstof uit onze spijsvertering ontvangt en daarom kan het een uitdaging zijn om deze vitamine alleen uit je voeding te halen. Voor een optimale, stralende huid adviseren wij dan ook om Vitamine C direct op je huid aan te brengen door middel van huidverzorgingsproducten.

Kijk bij het kiezen van een Vitamine C product altijd goed naar de ingrediëntenlijst, hoe het product is ontworpen om op de huid te werken en wat je ermee kunt doen. Investeren in een actief serum dat geen water, vulstoffen of verdikkingsmiddelen bevat betekent dat de werkzaamheid van de ingrediënten niet wordt belemmerd. Controleer de verpakking van het product op luchtdichte flesjes met pompdispensers voor de perfecte aanbevolen doseringen.

Wij zijn fan van het Bk Vitamine C-serum van Biologi, te gebruiken voor je gezicht, hals en ogen. Geformuleerd met een stabiele en beschermde vorm van natuurlijk Vitamine C afkomstig uit de Kakadu Plum, deze inheemse Australische fruitboom bevat de meeste Vitamine C van alle planten ter wereld. Dankzij hun revolutionaire extractieproces levert Biologi bijzonder effectieve serums voor de huid. Het Bk - Rejuvenation Serum, is rijk aan 100% bioactieve stoffen, en is precies waar je huid om vraagt als het om een Vitamine C serum gaat. Bk zorgt voor een optimale bescherming van de huid, voedt en herstelt je huid zonder deze te irriteren en zonder het gebruik van synthetische stoffen.

Wil je je vitamine C niveau een boost geven?

Shop de serums van Biologi.